Buongiorno Italia: Inter sa pet zvezdica, Papu Gomez je igrač za Zlatnu loptu

Vreme čitanja: 7min | čet. 01.10.20. | 12:37

Sergeju petica, Kolarovu šestica, Lacio mora da otvori oči

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ubedljive pobede Intera i Atalante su u prvom planu današnjih izdanja italijanske sportske štampe. Nižu se pohvale na račun dva tima, trenera i posebno Papu Gomeza, Lukakua i Hakimija.

Izabrane vesti

Najavljuje se i super meč Juve-Napoli koji se igra u nedelju, a ne nedostaju ni nove glasine sa fudbalske pijace: Roma je na korak do završetka tansfera Smolinga iz Mančester junajteda, a Juventus ne odustaje od ubeđivanja Daglasa Koste da prihvati selidbu iz Kontinase. Umesto Brazilca bi Kjeza ili Dembele trebalo da pojačaju redove Stare dame.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter dobar, dobar, Atalanta još bolja”, objedinila je Gazeta odličan dan Nerazura iz Milana i Bergama u Beneventu i Rimu. „Kakav spektakl Intera. Hakimi napravio šou, Lukaku postigao dva gola. Napad intera je smrtonosan za protivnike. Konte: Ovako se i ja zabavljam”, prenose se reči trofejnog trenera koji je rešio da promeni iz korena filozofiju igre Intera.

Na drugoj i trećoj strani čitaoce dočekuje izveštaj sa naslovom „Inter sa pet zvezdica” s skojim se aludira na pobedu 5:2 nad igračima Filipa Inzagija. Ističe se i da je Inter na dve utakmice u Seriji A postigao devet golova. Ako dodamo i sedam zabijenih Pizi u prijeteljskom meču pred start prvenstva, dolazimo do cifre od 16 golova na tri meča.

U tekstu se zapaža da za razliku od prethodne sezone Konte u ovoj ima veliki izbor igrača relativno jednakog ili približnog kvaliteta, što mu omogućava da bez problema zameni sedam startera. „Ako bi došao Kante garantovao bi granitni srednji red i obogatio bi izbor za rotaciju”, zapaža milanski dnevnik. Dodaje se da je sa Vidalom sve u redu i da je dobio samo udarac zbog koga je napustio teren pre nego što je to bilo planirano.

Gazeta je Aleksandru Kolarovu dala šesticu uz obrazloženje da će biti teško izvagati koliko srpski igrač pomaže u ofanzivnom, a koliko u defanzivnom delu igre. List podseća da je akcija za prvi gol krenula upravo od Kolarovog genijalnog pasa preko celog terena za Hakimija koji je asistirao Lukakuu. Međutim, u odbrambenoj fazi, kao protiv Fjoretine, sprski igrač je pokazao slabosti.

Atalantčina. Boginja pregazila Lacio. Poker na Olimpiku, Gomez za katedrom”, aludira se na činjenicu da je Papu Gomez odigrao još jedan meč “profesorski”, dva gola i asistencija. U tekstu se vezu pohvale na račun tima iz Bergama uz citiranje reči Gasperinja koji je pozvao novinare da mu pitanje o kandidaturi za skudeto postave polse 20. kola. Trener Atalante je bio posebno srećan i zbog toga što će posle oktobarske pauze imati na raspolaganju i Josipa Iličića. „Sa Josipom ćemo biti mnogo, mnogo jači tim a Papu Gomez je za Zlatnu loptu”, rekao je Gasp.

Milanski dnevnik je dao Sergeju Milinkoviću neprelaznu peticu uz obrazloženje da je asistencija za gol Kaiseda bila jedina dobra stvar koju je uradio na terenu pre nego što je zamenjen. Citiraju se i reči trenera Inzagija koji je razloge za poraz locirao u greškama odbrane.

Napred Milan, ove Evropa vredi zlata”, stavlja Gazeta u prvi plan računicu da bi Rosoneri od učešća u Ligi Evrope zaradili najmanje 15.000.000 evra što nije malo imajući u vidu vremena u kojim se nalazimo. U najavi meča se predviđa da će u špicu napada igrati ponovo Kolombo, u odsustvu Rebića i Ibrahimovića mada se ostavlja prostor i za iznenađenje u poslednjem momentu, Daniel Maldini. U veznoj liniji će par činiti ponovo Benaser i Kesi. Najviše se očekuje od Čalhanoglua koji je u kvilifiakcijama za Ligu Evrope i u prvim mečevima u Seriji A pokazao da je u najboljoj formi.

Negativni, Napoli na kontroli. Prvi brisevi su ok, danas se uzimaju novi”, svedoči Gazeta da su u Napulju sa velikim olakšanjem dočekali vest da su prvi testovi pokazali da su svi igrači Azura i stručni štab negativni na Kovid-19 i da će danas biti drugi put podvrgnuti testu posle čega će imati zeleno svetlo za odlazak na megdan Juventusu u nedelju veče u Torinu.

Juventusu je potreban Dibala. Driblinzi, asistencije i gol, sve to Pirlo dobija sa povratkom Paula”, piše Gazeta najavljujući ulogu startera za Argentinca protiv Napolija. U tekstu se kaže da će Dibala igrati u ulozi tzv. lažne devetke, a da će o produžetku ugovora i povećanju plate biti reči kada se spusti zavesa na aktuelni prelazni rok.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio, otvori oči”, iskoristio je Korijere način Kaisedovog proslavljanja jedinog gola protiv Atalante da upozori rimski tim da neće biti nimalo lako ponoviti uspeh iz prethodne sezone. Na strani dva i tri se ističe da Lacio nije uspeo da nametni stil igre i da je završio u zamci Atalante koja je postigla četiri gola. Da sve bude gore, dodaje Korijere, u nedelju stiže Inter koji uz Atalantu i Napoli igra, trenutno, najbolji fudbal i ima šampionske ambicije. Prenose se i reči trenera Simonea Inzagija koji je uprkos lošem rezultatu video i pozitivne elemente u igri svog tima. “Rezultat ne reflektuje verodostojno tok utakmice. Platili smo skupo greške u odbrani. Mi smo i dalje jak tim i pored odsustva pojedinih igrača, uveren sam da ćemo i u ovoj sezoni odraditi dobar posao”, rekao je Inzagi.

Kao i Gazeta, i Korijere je dao Sergeju Milinkoviću Saviću peticu uz konstataciju da asistencija za gol Kaiseda ne može da pokrije sve greške i propuste koje je napravio tokom utakmice.

Smoling je sve bliži, Roma napravila blic”, izveštava Korijere da je generalni direktor Gvido Fjenga otišao u London kako bi zaključio posao oko povratka Smolinga u Trigoriju. Prema informacijama lista, engleski defanzivac će koštati Romu između 15.000.000 i 18.000.000 evra i Fjenga će danas ispeglati i poslednje detalje sa Junajtedom oko prelaska. Sa Smolingom je sve utanačeno dobiće četvorogodišnji ugovor sa platom od 3.000.000 evra po sezoni.

Korijere piše i da je Roma pokušala da uzme na pozajmicu Dušana Vlahovića, ali da Fjorentina nije želela da izađe u susret Đalorosima, jer sportski direktor Prade želi da pronađe tim za srpskog centarfora u kome će imati solidnu minutažu i biti, po mogućstvu, starter. Dakle, iz istih razloga zbog kojih je otpao tansfer Jovića i prelazak Vlahovića nije dobio željeni epilog.

Juve- Napoli, prvi test uključio zeleno svetlo”, svedoči Korijere da su u Napulju odahnuli, ali i u Zajednici prvoligaša, posle vesti da su svi igrači Azura bili nagativni na testu Kovid-19. Rimski dnevnik piše da Rino Gatuzo sprema superofanzivni Napoli protiv Juventusa. Povreda Insinjea i snaga Juvea nisu, izgledala, pokolebali kormilara tima iz Napulja da i protiv šampiona Italije igra u formaciji 4-2-3-1, kao protiv Đenove. Umesto Insinjea bi trebalo da zaigra Elmas, mada Politano nije još uvek izgubio sve šanse da se nađe u startnoj postavi.

Na drugoj strani, prema informacijama Korijerea, Andrea Pirlo radi na dve formacija sa dva različito organizovana napadačka trija: u prvom je Dibala iza Ronalda i Morate, a u drugom je Kuluševski iza leđa Dibale i Ronalda. Artur i Bentankur će zameniti suspendovanog Rabioa i Mekenija koji je podbacio protiv Rome.

TUTTOSPORT

Juve, čuvaj se ove dvojice!”, stoji ispod fotografije Kristijana Ronalda u sendviču između Lukakua i Papua Gomeza. „Lukaku i Gomez diktiraju ritam Intera i Atalante u zvuku golova. Dobra igra, dugačke klupe, kvalitet. Konteova i Gasperinijeva ekipa zajedno sa Napolijem bacaju rukavicu izazova Bjankonerima u trci za skudeto“.

Na strani dva i tri torinski dnevnik je eksplicitan (imajte u vidu da je glavni i odgovorni urednik lista Ksavijer Jakobeli, Bergamasko od glave do pete): „Ova Atalanta je za skudeto!”. U izveštaju se ističe da je Gasperinijev tim dobio još jednu karakteristiku koju nije imao ranije: pragmatični cinizam. Boginja je iz četiri šanse postigla četiri gola i zapečatila konačni ishod meča, sprečavajući da joj se ponovi prošlogodišnji gubutak dva boda, od 3:0 do 3:3.

Ovaj Inter uliva strah”, veze Tutosport i hvalospeve na račun Intera koji je protutnjao Beneventom. List posvećuje i veliku pažnju Hakimiju koji je na prve dve utakmice u dresu Nerazura već ubeležio dve asistencije i jedan gol. Mladi Marokanac se uklopio bez problema u igru Kontea, između ostalog i zato, kako sam kaže, što Inter sada igra sa istom filozofijom kao Borusija Dortmund. Istovremeno se prenosi da je sportski dirktor Pjero Auzilio i definitivno skinuo sa transfer liste Milana Škrinjara.

Juve – Kjeze, biće vruća završnica”, piše list da Juventus radi paralelno na dva fronta. Prvi je ubeđivanje Daglasa Koste da prihvati odlazak iz Juvea u Mančester junajteda ili da pristane na razmenu sa Barselonom koja bi dovela Usmana Dembelea u Juventus. Na drugom frontu se radi sa Fjorentinom oko formule prelaska Kjeze koja bi zadovoljila ekonomske zahteve predsedniak Komisa i bila u okviru parametara koje sebi, u ovom momentu, može da dozvoli Stara dama. Juve nastavlja da prati razvoj situacije sa Markosom Alonsom i Emersonom Palmijerijem, koji nisu zadovoljni statusom u Čelsiju.

Milan, vrata Evrope se zovu Rio Ave”, najavljuje se ispod zaglavlja meč za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Navodi se da Milan nema samo deficit igrača u napadu zbog izostanka Ibre i Rebića, već i u odbrani, pošto na klupi neće biti klasičnih defanzivaca. Plasman u Ligu Evrope je potreban Rosonerima i da bi imali dodatni novac za kupovinu jednog defanzivca. Glavni kandidat je Tomijasu, ali Bolonja traži čak 25.000.000 evra za Japanca, Milan ne ide dalje od ponude fiksirane na 15.000.000 evra. Alternative su Načo i Nastasić.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara