Buongiorno Italia: Kinezi raspakuju Inter, Inzagi i Milinković Savić verni Laciju

Vreme čitanja: 6min | čet. 27.05.21. | 13:56

Zanimljivosti iz italijanske sportske štampe za četvrtak

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Odlazak Antonija Kontea i pored toga što je najavljen izazvao je pravi šok u italijanskoj javnosti, posebno među navijačima Intera. Efekat je pojačan najavljenom prodajom najboljih igrača iako se uprava kluba iz petnih žila upinje da objasni da će samo jedan igrač biti žrtvovan. Velika je nepoznanica ko će biti na klupi Intera pogotovo ako se Maks Alegri vrati u Juventus. Korijere delo Sport piše da je Simone Inzagi sa novim ugovorom postao najdugovečniji trener Lacija u istoriji kao i da je Sergej Milinković Savić stavio do znanja svima u Formelu da se vide na početku priprema za sledeću sezonu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Licitacija za Alegrija: sprint do daske. Juve je u prednosti, ali se Inter isprsio”, piše Gazeta da su dva vodeća italijanska kluba ukrstili koplja oko toskanskog terenera. U podnaslovu se kaže da je predsednik Stare dame obećao mnogo veće ovlašćenja Alegriju od onih koje je imao tokom prvog mandata na klupi Bjankonera, ali da ostaje otvoreno pitanje oko plate, pošto Juve nudi sedam, a Maks traži 10.000.000 evra po sezoni. Na drugoj strani Inter je stavio odmah na sto 10.000.000 evra nadajući se da će Alegri prihvatiti imajući u vidu odličan odnos sa Bepeom Marotom.

Gazeta piše da je Simone Inzagi bio prva alternativa Alegriju ali da nije želeo da čeka i odlučio se da produži ugovor sa Lacijom. Milanski dnevnik citira sva moguća imena trenera za naslednika Kontea osim Mauricija Sarija za koga se smatra da ne odgovara kao profil za trenera šampiona Italije. Lista potencijalnih kandidata je dugačka i široka da obuhvata čak i Sinišu Mihajlovića, Paula Fonseku i Seržija Konseisaa.

Milanski dnevnik navodi da je Alegri odbio ponudu Reala, ali da osim visine plate u pregovorima sa Juventusom ne postoji ni podudaranje interesa oko dužine ugovora.

“Konte aut. Pobuna navijača. Bastoni produžio ugovor. Hakimi sve bliže PSŽ-u”, sabija u par rečenica eruptivni dan Intera u kome su ostali bez trenera. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Konte isposlovao bogatu otrpemninu od 7.000.000 evra uz klauzulu da u sledećoj sezoni ne može da sedi na klupi u Seriji A. Istovremeno se kaže da su Bepe Marota i njegovi saradnici primili delegaciju navijača Nerazura i objasnili im strategiju kluba. Takođe se piše da je Bastoni produžio ugovor sa Interom do 2024. godine uz povećenje plate na 4.000.000 evra.

Gazeta tvrdi da je PSŽ spremio ponudu od 50.000.000 evra za Hakimija a da se Škrinjar sviđa Murinju i da bi Roma mogla da baci oko na Slovaka. Dodaje se da je u celini tim šokiran razvojem događaja u klubu, od Lukakua do kapitena Handanovića.

“Juve menja lice. Paratiči se oprostio, Kerubini se ustoličio: od desne ruke do novog lica”, aludira Gazeta da je Kerubini bio prvi saradnika Paratičija i da će sada preuzeti njegovo mesto. U istom tekstu se kaže da u Juveu razmišljaju da vrate figuru u upravu kluba kao što je bio Bepe Marota. Glavni kandidati su Đovani Karnevali iz Sasuola i Mauricio Arivabene koji je tri godine bio na čelu Ferarija.

“Dragi Điđo, adios… Maldini pozdravio Donarumu obaznanjujući da klub nema nameru da produži ugovor. Barselona izronila kao moguća sledeća destinacija”, prepričava se kako je, na kraju, Milan ohladio Donarumu i njegovog menadžera Rajolu odbijajući da učestvuje u još jednoj sapunici, kao pre tri godine. Potez uprave kluba, tvrdi Gazeta, je podržan od navijača kako militantnih tako i običnih kojima se nije svidelo ponašanje Donarume zbog čega su ga i prozvali “Dolaruma”.

CORRIERE DELLO SPORT

“Inzagi je potpisao”, naslov je na šest stubaca Korijera ispod zaglavlja. Još tri godine ugovora za Simonea koji postaje najdugovečniji trener u istoriji Lacija. Inzagi će zarađivati 2.500.000 evra plus bonus.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je prvi prioritet Inzagija da obezbedi ostanak Sergeja Milinkovića Savića koga smatra najvažnijim igračem u timu. Menadžer Milinkovića, Mateja Kežman, će biti u Rimu već sledeće nedelje. U članku se dodaje da je Sergej poslao signale da ima nameru da nosi dres Lacija i u sledećoj sezoni. Ugovor mu ističe 2024. godine i budući da fudbal prolazi kroz finansijsku krizu i da je malo klubova koji mogu da odgovore na apetite Lotita kada je u pitanju transfer srpskog igrača, neće biti lako ni otvoriti pregoovre o njegovom transferu a kamoli realizovati ga.

Uprava Lacija će sa Kežmanom razgovarati i o Adamu Marušiću i Dimitriju Kamenoviću. Marušić traži duplo veću platu (prima 750.000 evra) a oko Kamenovića moraju da budu precizirani poslednji detalji oko transfera.

Korijere piše i da je Lacio odlučio da produži ugovor Stefanu Radu na jednu godinu dok Rumun pretenduje da ugovor važi barem do 2023. godine. Piše se i da je Fenerbahče pokazao interesovanje da vrati Vedata Murićija u svoje redove. I pored toga što Igli Tare i dalje veruje da je Murići dobro rešenje za Lacio, ako Fenerbahče ponudi cifru koja bi pokrila troškove Lacija, kosovarski centarfor će se vratiti u Istanbul.

“Murinjo već uzeo Romu pod svoje”, tvrdi Korijere da je i pre svog fizičkog dolaska u Trigorij, portuglaski stručnjak već počeo da komanduje. “Murinjo zove igrače pojedinačno, proučave sve do u detalje uključujući i orpemu u sportksom centru. Dolazak Murinja", napominje Korijere, je proizveo veoma pozitivan efekat na berzi budući da je cena akcija Rome skočila za 38 odsto a na horizontu se pojavilo nekoliko novih sponzora za sledeću sezonu.

Što se tiče prelaznog roka Rome, Korijere tvrdi da je Rui Patrisio sve bliži golu Rome i da je menadžer Žorhe Mendeš preuzeo na sebe obavezu da dovede portugalskog golmana u Večni grad. Izveštava se da je u međuvremenu Mino Rajola ponudio Romi svog pulena Areoulu. Navodi se i da je Roma pripremila ponudu svom kapitenu Lorencu Pelegriniju za produžetak ugovora koji ističe sledeće godine.

“Napoli, stigao je Spaletijev čas”, tvrdi Korijere da je toskanski stručnjak već dobio predlog ugovora od predsednika Aurelija De Laurentisa i da ga njegovi advokati kontrolišu. Potpis bi mogao da stigne vrlo brzo, u sledeća 24 sata. Spaletiju je ponuđen dvgodišnji ugovor sa tri miliona evra po sezoni plus bonusi.

U drugom tekstu se kaže da bi Napoli u prelaznom roku mogao da žrtvuje samo Fabijana Ruiza. De Laurentis traži 50.000.000 evra i PSŽ i Atletiko Madrid su zainteresovani da otvore pregovore o transferu Španca.

TUTTOSPORT

“Juve, evo Điđa za Alegija” ili “Juve, Điđo da bi svi bili veselli”, može na dva načina da se prevede vodeći naslov Tutosporta. U podnaslovu se kaže da je Juve veoma blizu Alegrija ali da mora da bude oprezna posle razvoda Kontea i Intera. “Put do Donarume je otvoren, ali Juve mora prethodno da reši pitanje Ščešnjija”, ukazuje se da Stara dama treba prvo da proda poljskog čuvara mreže a onda da angažuje bivšeg čuvara mreže Milana.

Na unutrašnjim stranama se kaže da će revolucija Juvea imati tri etape: prva se odnosi na upravu kluba (Paratiči je već otišao, na njegovo mesto dolazi Kerubini), trenera (Alegri je prvi izbor da nasledi Pirla) i na kraju igrački kadar sa Kristijanom Ronaldom koji mora da se izjasni da li želi da ostane ili da napusti Kontinasu ovog leta.

“Konte - razvod pocepao Inter!”, izveštava torinski dnenvik da će otpremnina koštati kase kluba preko 10 miliona evra ( na sedam milona evra za Konte treba dodati sumu za poreze). Na unutrašnjim stranama list prenosi detalje pobune navijača Intera koji su došli čak pod prozore sedišta kluba kako bi izrazili svoje negodovanje. “Postoji opasnost da igrači počnu da beže iz Intera”, upozorava Tutosport da kineski vlasnici moraju brzo da reaguju i spreče još veće posledice posle rastanka sa Konteom. “Džang demolirao pakt poverenja sa igračima”, insistira list da je Suning, odnosno familja Džang izgubila krediilitet. “Lautaro želi da se preseli u Madrid, Hakimi misli na ponudu PSŽ-a, dok su svi napeti zbog odluke Lukaku posle odlaska Kontea”, piše Tutosport, ali i dodaje da je uprava kluba na čelu sa Marotom obećala delageciji navijača da će samo jedan top fudbaler Intera bti žrtvovan zbog završnog bilansa.

“Jurić u Torinu, a Beloti?”, pita se Tutosport šta će biti sa napadačem Granata. Predsednik kluba je juče održao sastanak sa svojim saradnicima kako bi utanačili strategiju u sledećem prelaznom roku. Polovina tima će biti na transfer listi dok je jedina nepoznanica budućnost kapitena Belotija. U svakom slučaj, podvlači list, sve će biti jasnije posle razgovora u četiri oka između Jurića i Belotija.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara