Buongiorno Italia: Rajola kroji za Milan i Juve, Vlahović na raskrsnici i Ibra pred trogodišnjom suspenzijom?!

Vreme čitanja: 6min | čet. 15.04.21. | 13:01

Pred vama je novi pregled italijanske štampe...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Radni sastanak menadžera Mina Rajole sa čelnicima Juventusa motivisao je seriju tekstova o mogućim transferima među kojima su najintrigantniji dolazak Điđa Donarume u Juve i povratak Mojze Kina i Pola Pogbe. Piše se i o našem Dušanu Vlahoviću. Gazeta tvrdi da je prvi na Milanovoj listi želja, a Korijere da je postao miljenik Roka Komisa i da vlasnik Fjorentine ima nameru da mu ponudi toliko veliku platu da će poželeti da ostane još koju godinu u Firenci. U prvom planu je i vrlo zapaljiva situacija u Napoliju, Rino Gatuzo misli kako da tim dovede do Lige šampiona, dok predsednik Aurelio de Laurentis kako da ga smeni.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Điđo - Juve, vrata otvorena”, raspalila je Gazeta naslov preko cele prve strane. Povod za priču o eventualnom Donaruminom transferu, o kome se istini za volju šuška već nekoliko godina, bila je poseta Mina Rajole torinskom klubu. Gazeta izveštava da je među glavnim temama bio i prelazak golmana reprezentacije Italije u redove Bjankonera. “Produžetak ugovora sa Milanom se čini sve neizvesnijim jer ponuda od osam miliona evra po sezoni nije dovoljna. Rajola pretenduje na godišnu platu od 12.000.000 evra za svog klijenta”, tvrdi Gazeta.

U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Juve spreman da plati astronomsku platu jer Donaruma dolazi bez evra obeštećenja, a od prodaje Ščensnija klub bi inkasirao lepu svotu i ostvario dodatnu kapitalnu vrednost, jer je poljski golman pre četiri godine plaćen 15.000.000 evra. Pored Donarume, list tvrdi da Juve ozbiljno radi na dovođenju još dva Italijana, Kina i Lokatelija.

“Rosoneri u lovu na devetku: Vlahović je u prvom redu”, piše Gazeta da Paolo Maldini želi da dovede centarfora Fjorentine i reprezentacije Srbije. Milan je već počeo da radi na dovođenju Vlahovića, ali mora da pobedi konkurenciju nekoliko timova, počev od same Fjorentine, koja ne želi da se odrekne talentovanog golgetera. U tekstu se kaže da bi interesovanje velikih klubova moglo dodatno da podigne cenu igrača koja trenutno iznosi oko 40.000.000 evra. Milan posebno drži na oku Borusiju Dortmund koja bi mogla da proda Holanda za basnoslovnu sumu i da investira deo sume u dovođenje Vlahovića.

Gazeta prenosi i priču iz švedskih medija da je Zlatan Ibrahimović poslovni partner u jednoj agenciji za klađenje i da zbog toga rizikuje da bude novčano kažnjen ili da mu se zabrani igranje do tri godine, što bi značilo i kraj karijere budući da ima 40 godina.

Gazeta analizira i postojeću situaciju u Napoliju koji se nalazi na raskrsnici sledećih sedam dana pošto u nedelju igra sa Interom, a u sledeći četvrtak sa Lacijom. Od ishoda ta dva meča zavise dalje ambicije u šampionatu tima Rina Gatuza. “Napoli je bure baruta. Podmukli rat između De Laurentisa i Gatuza, dok tim krči put ka Evropi…” . U tekstu se kaže da se predsednik kluba i trener Napolija nisu nikada mirisali i da kraj Gatuzove avanture u Napulju neodoljivo podseća na Sarijev i Ančelotijev usud. List podseća da bi, uprkos svim nedaćama, Gatuzo mogao da završi sezonu plasmanom u Ligu šampiona i sa najvećim prosekom bodova po utakmici posle Sarija u De Laurentisovoj eri na čelu kluba.

U drugom tekstu o mogućim naslednicima Gatuza u prvi plan izranja ime Ivana Jurića: “Zaljubjivanja i otrovni oproštaji. De Laurentis će teško dovesti velikog trenera na klupu Napolija. Jurić je na pol poziciji”, tvrdi Gazeta da je trener Verone najozbiljniji kandidat da zameni Gatuza.

“Interov Veliki zid: Škrinjar, De Fraj i Bastoni”, potkrepljuje brojevima Gazeta tvrdnju da je odbrana u velikoj meri zaslužna što su Nerazuri na putu da osvoje 19. skudeto. Bivši igrač Intera Nikolas Burdiso je u intervjuu za milanski dnevnik na sva usta hvalio defanzivni trio: “Oni su perfektni, rođeni da igraju zajedno. Konte je uspeo da napravi novi BBC (Barzagli, Bonucci, Chiellini) Inter može da otvori dugi pobednički ciklus”.

“Romina utakmica od zlata. San osvajanje Lige Evrope preko Ajaksa vredi 80.000.000 evra”, izračunala je Gazeta koliko bi trijumf u evropskom takmičenju obezbedio keša za kasu rimskog kluba.

CORRIERE DELLO SPORT

“Sanjajući Junajted”, sa tim naslovom otvara današnje izdanje Korijere najavljujući revanš meč četvrt finala Lige Evrope Roma – Ajaks i aludirajući na želju Rome da se osveti timu iz Mančestera za poniženje u Ligi šampiona od pre 12 godina. Ispod zaglavlja se prenose reči trenera Fonseke da je večerašnja utakmica najvažnija ne samo za Romu, već i za italijanski fudbal, budući da su Đalorosi jedini klub Serije A koji je ostao u trci za jedan evropski trofej.

“Pravi Lacio od januara ima šampionski hod”, izneo je Korijere statističke podatke koji ukazuju da je u 2021. godini tim Simonea Inzagija osvojio najviše bodova u Seriji A posle Intera i Atalante. U posledjih 15 kola Lacio je zabeležio 11 pobeda, tri poraza i jedan remi. Takođe se podseća da su porazi u februaru bili prouzrokovani Raduovom povredom, koja se još više osetila zbog postojećeg odsustva Luiza Felipea.

“Fenomen Moro, Lacio je u finalu”, našao se na prvoj strani mladi napadač Nebeskoplavih koji je juniorski tim odveo u finale Kupa Italije postigavši dva gola protiv Verone. U tekstu na unutrašnjim stranama se preporučuje Simoneu Inzagiju da pruži šansu mladom španskom napadaču koji je tek postao punoletan.

“Lokateli: spreman sam za veliki klub”, najavio je italijanski reprezentativac iz Sasuola da će ovog leta promeniti sredinu. Bivši igrač Milana je izbegao da da direktan odgovor kome će se carstvu privoleti, ali je javna tajna da je Juve najbliži da ga uzme.

“Napoli juri Lamelu, a De Laurentis tražio De Paula od Poca”, piše Korijere da su se u Napulju zagrejali za Argentinca iz Totenhema, kao i da je interesovanje uzvraćeno jer je Lamela spreman da prihvati manju platu da bi se preselio u grad podno Vezuva. S druge strane De Laurentis je okrenuo lično telefonom svog kolegu, vlasnika Udinezea Poca, tražeći informacije o De Paulu.

“Vlahović će to da završi, on je Rokov miljenik”, donosi Korijere reportažu sa treninaga Fjorentine na kojem je bio i gazda kluba Roko Komiso koji je striktno “marikrao” Vlahovića sa kojim želi da potpiše što pre novi ugovor. Naravno, afirmacija iz naslova se odnosi na prvi cilj Fjorentine: obezebeđivanje opstanka u Seriji A.

TUTTOSPORT

“Juve: Mino, završi nam to”, naslov je ispod fotomontaže Mina Rajole sa Kinom i Pogbom, igračima o čijim interesima vodi brigu. U podnaslovu se precizira da je Rajola bio juče u Torinu i da je sa čelnicima Juvea pričao o planovima za sledeću sezonu. “Rajola ima fundamentalnu ulogu u operacijama koje bi mogle da vrate Kina i Pogbu u Juve“.

Na unutrašnjim stranama se najavljuje veliki okršaj Atalante i Juventusa u Bergamu: “CR7 protiv Gasp71: spektakl!”, aludira list na broj golova koje je postigla Dea do sada u prvenstvu. U podnaslovu se zapaža da su Bjakoneri deset puta manje zatresli mrežu kao i da gotovo polovina golova nosi Ronaldov pečat.

“Bonučijev odgovor na Zapatu”, najavljuje se povratak zamenika kapitena Juventusa u igrački pogon posle preležanog Kovida-19. U tekstu se kaže da se oporavio i Demiral tako da će Pirlo, posle dužeg vremena, imati sve defanzivce na raspolaganju. U tekstu se navodi da je Duvan Zapata centarfor koji je najviše zadavao glavobolja Bonučiju u dugogodišnjoj karijeri.

“Napred Romo, ponosu Italije”, najavljuje se s tim naslovom večerašnji meč Rome i Ajaksa u Ligi Evrope.

“Beloti, klauzula Evropa”, piše Tutosport da bi centarfor Torina mogao da pronađe kompromisno rešenje sa gazdom kluba Urbanom Kairom oko ugovora koji ističe sledeće godine. Naime, Beloti bi mogao da produži ugovor uz klauzulu da će moći da napusti Torino u leto 2022. godine ako klub ne obezbedi mesto u Evropi.

“Ibra u novim problemima” i Tutosport daje eho pisanju švedske štampe o navodnom učešću u vlasničkoj strukturi Ibrahimovića u jednoj kompaniji za klađenje.

“Fantazija za Ligu šampiona. Iličić, Tovan i Ikone, sa njima Milan misli da napravi kvalitativni skok u Evropi”, piše torinski dnevnik da su pomenuta trojica igrača na nišanu dvojca Maldini - Masara. U tekstu se dodaje da je pored pomenute trojice igrača i Orsolini iz Bolonje profil fudbalera koji se sviđa upravi Milana.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara