Buongiorno Italia: Sarijev Juve biće najlepši i najjači u eri Andree Anjelija

Vreme čitanja: 6min | čet. 11.07.19. | 12:00

Roma sve karte baca na Pipitu, De Laurentis steže obruč oko Hamesa, Juve oko De Lihta, Milanovi problemi sa Benaserom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prvi radni dan Juventusa, prelazni rok i intervjui sa igračima Intera, De Frajom i Škrinijarom, kao i veliki razgovor sa Aurelijom De Laurentisom, su najzanimljivije priče u italijanskoj štampi. Gazeta tvrdi da će Sarijev Juventus biti najatratktivniji i najbolji od kako je Andrea Anjeli preuzeo Juveu. De Laurentis tvrdi da je Hames Rodrigez, posle Ronalda i Mesija, sa medijske tračke gledišta najisplativiiji fudbaler na svetu, dok De Fraj i Škrinijar ističu da je sa Konteom stigao pobednički mentalitet koji je nedostajao u prethodnim sezonama.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Juve dolazi najbolje“, prepričava Gazeta  jučerašnji prvi dan priprema Bjankonera za novu sezonu. „Puno novina na startu Sarijeve ere. Misija nije samo da se beleže pobede već i da se igra dopadljiv fubdal i da se nametne novi stil sa Kristijanom Ronaldom i Dibalom“, piše milanski dnevnik. Na drugoj i trećoj strani Gazeta objašnjava zašto bi Sarijev tim mogao da bude najbolje izdanje Juventusa od kako je Andrea Anjeli došao na čelo kluba. List najavljuje i da će transfer De Lihta u Juventus biti zaključen u sledećih 48 sati, odnosno da kapiten Ajaksa neće krenuti na pripreme holandskog tima u Austriju već u Torino a zatim sa novim klupskim drugovima na turneju po Aziji.

„Napad na Lukakua. Blic u Engleskoj, Inter ubrzava pregovore sa Junajtedom“, izveštava se da je Auzilio u Londonu s ciljem da ubedi svoje kolege iz Mančester Junajteda da prihvate plaćanje na rate tražene cifre od 70.000.000 evra za Lukakua.

Na unutrašnjim stranama Gazeta ističe da je Ivan Perišić pristao na „diktat“ Antonija Kontea. „Novi kurs Perišića: pristao na uslove Kontea i ostaje u Interu. Sada ima obavezu da pokaže da može da igra u kontinuitetu držeći ceo levi bok Nerazura u svojoj nadležnosti“, precizira list.

„De Laurentis zove telefonom Florentina i steže obruč za Hamesa“, svedoči Gazeta da je predsednik Napolija imao razgovor sa svojim kolegom na čelu Real Madrida Perezom i da se tražio kompromis oko načina na koji će italijanski klub isplatiti 42.000.000 evra, koliko traže Španci za Kolumbijca. U tekstu se kaže da je adut u rukama De Laurentisa snažna volja Hamesa da pređe u Napoli i uverenje da može da lansira svoju karijeru na San Paolu sa dvojicom Anćelotija na klupi.

„Novi San Siro, plan težak 1.200.000.000“, prenose se detalji plana koji su zajednički izložili Inter i Milan za novi stadion koji bi trebalo da nikne pored San Sira. Po planovima dva kluba nova „Skala del Kalčo“ bi tebalo da bude završena 2023. godine.

„Od Milana zavise nastupi Atalante u Ligi šampiona na Meaci“, navodi Gazeta da Inter nije promenio mišljenje uprkos saopštenju organizovanih navijačkih grupa sa severne tribine i da sve zavisi od Rosonera koji bi trebalo da daju definitivan odgovor klubu iz Bergama do sutra u ponoć.

CORRIERE DELLO SPORT

„Džim dovedi nam Iguaina“, poruka je navijača Rome koja je pronašla prostor na centralnom delu naslovnice današnjeg Korijerea. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Palota dao zeleno svetlo Petrakiju da ispregovara dolazak Pipite jer se ceo vrh Đalorosih slaže da Iguainov identitet odgovora profilu za lansiranje povratka Rome u Ligu šampiona. Rimski dnevnik podseća da neće biti lako pronaći dogovor sa Juveom kao što neće biti jednostavno ubediti Argentinca da prihvati novi projekat Rome. Istovremeno se kaže da je sportski direktor Petraki povukao ručnu u pregovorima sa Atalantom za Manćinija a da se zagrejala pista Andervajreld sponzorisana od Fanka Baldinija. Belgijancu iz Totenhema ističe ugovor sledeće godine i u Trigoriji veruju da i pored raskidne klauzule od 30.000.000 evra, tim iz Londona ne može da očekuje više od 10.000.000 za igrački karton defanzivca.

Na unutrašnjim stranama Korijere otvara i veliku debatu o budućnosti Patrika Šika: „Enigma Šik, želi jasne ideje“. List piše da češki centarfor želi da bude starter u novoj Romi i da bi, bez odgovarajućih garancija, bio voljan da razmisli i o drugim destinacijama.

Lotito: Mi smo istorija“, ponosno je još jednom predsednik Lacija istakao da su Nebeskoplavi najstariji fudbalski klub u Rimu na susretu sa gradonačelnicom Virdžinijom Rađi povodom osvajanja Kupa Italije. Na unutrašnjim stranama se izvšetava da će Lazari danas konačno potpisati ugovor sa Lacijom i da je ovo veoma važna nedelja u odlučivanju za dalji tok karijere Sergeja Milinkovića Savića i Luisa Alberta. Navodi se i da su juče imali susret u četiri oka Simone Inzagi i Stefan Radu. Rumun je tražio da bude reintegrisan u tim Inzagija, iznoseći spremnost i da se izvini ako je njegovo ponašanje bilo neadekvanto. Sada je na rukovodiocima Lacija da donesu konačnu odluku.

De Laurentis: Objasniću vam smisao našeg prelaznog roka“, naslov je intervjua u kojem je vlasnik Napolija potvrdio da ne odustaje od Hamesa Rodrigeza mada će biti potrebno vreme da se ispegla dogovor sa Real Madridom. Takođe je objasnio da Rodrigo želi da ostane u Valensiji a da Ikardi kao prioritet ima Juventus. Ipak, ADL je otavio otvorena vrata da se vrati u trku za Ikardija ako bi igrač promenio mišljenje i u Napoliju video svoju veliku priliku za preporod svoje karijere.

Korijere objavljuje i veliki razogovor sa Milanom Škrinijarom: “Inter i ja ćemo stići daleko“. Stub odbrane Nerazura nije krio cilj svog kluba da u dogledno vreme prestigne Juventus i da osvoji trofeje u Italiji i Evropi. „Konte je doneo pobednički mentalitet koji nam je nedostajo u poslednjih par godina“, izvjavio je Slovak. Škrinijar je takođe izjavio da mu prija kad pročita da vredi 100.000.000 evra, ali i da ga uverava da je napravio dobar izbor kada je došao u Inter, baš kao što je bila odluka da ostane s ciljem da s Nerazurima osvoji trofeje.

TUTOTOSPORT

„Varnica Iguain“, zapaža Tutosport na prvoj stranici da je Pipita bio dočekan na početku priprema Juventusa sa velikim izlivima ljubavi od strane navijača Bjankonera. U podnaslovu se ističe da su navijači eksplicitno tražilio od Argentinca da ostane. „Iguain, za sada, trenira sa Sarijem i odbija svaku ponudu, ali ostaje na trasnsfer listi. Prvi cilj Juvea za napad je Ikardi“, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se kaže da su već prvog dana ušli u akciju čuveni Sarijevi dronovi s kojima se snimaju treninzi iz ptičije perspektive. Video snimci iz vazduha služe Sariju i njegovom timu da dovedu do perfekcije sinhrono kretanje čitavog tima u fazi poseda lopte i kada je ona u nogama protivnika. Tutosport izveštava i da će se Kristijano Ronaldo priključiti timu u subotu, zajedno sa Matuidijem. Par nedelja više odmora imaće Ken i Pelegrini, mladi reprezentativci Italije, i četvorica igrača koji su odigrali Kup Amerike.

De Liht, kakav duel Inter-Juve!“, naslov je intervju sa De Frajom, defanzivcom Intera, u kojem je pričao o svom mladom zemljaku De Lihtu koji će za koji dan obući dres Juvea. „ Matijs i ja smo bliski prijatelji. On je veoma inteligentan momak i već pripada klasi velikih, jakih igrača“, kaže De Fraj o De Lihtu dok je za Marotu i Kontea istakao da su oni velika dodatna vrednost za Inter jer znaju kako se stiže do vrha i kako se osvajaju trofeji.

„Milan, ja se ne plašim“, poruka je Kšištofa Pjonteka posle odluke da uzme „prokleti“ dres Rosonera s brojem 9. Podsetimo, od završetka karijere Pipa Inzagija, Milanova devetka je bila zla kob svih igrača koji su je nosili: od Pata, preko Toresa do IguinaPjonteka negativna tradicija nije pokolebala u želji da nosi dres sa brojem koji najviše voli. Tutosport piše i da je došlo do komplikacija oko transfera Benasera pošto njegovi agenti traže više novca od sume koja je bila prvobitno dogovorena sa Bobanom i Maldinijem.  Interesovanje Borusije Dortmund i Arsenala su, po informacijama Tutosporta, razlog što su menadžeri Benasera počeli da igraju na dva stola i na povećanje cene.

Prodaja Sampdorije: Vijali je sve bliži i Ferero leti u Palermo“, piše Tutosport da bi moglo da dođe do dugo najvljivane promene u vlasničkoj strukturi tima iz Đenove. Bivši centarfor Sampa predvodi grupu industrijalaca koja želi da kupi Samp od Ferara je je dodala bonuse na ponuđenu cifru, nešto manje od 100.000.000 evra, koji bi mogli da privole Ferera da kaže „da“. Takvom razvoju događaja pogoduje i zagrejanost Ferera da preuzme Palermo.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara