Buongiorno Italia: Sergej od 75.000.000 do 90.000.000 evra, Komiso prozvao Juventus za preveliku moć u Italiji

Vreme čitanja: 5min | sre. 24.07.19. | 12:04

Mnogo vesti iz prelaznog roka

(Od dopsinika MOZZART Sporta iz Rima)

Novi vlasnik Fjorentine Roko Komiso osvojio je srca navijača Fjorentine jučerašnjim frontanlnim napadom na Juventus i rešenošću da ne proda Kjezu Staroj dami ovog leta. Njegov kolega, takođe Italo-Amerikanac na čelu Rome, Džejms Palota, dao je veći budžet Petrakiju da zatvori transfer Iguaina. Tutosport tvrdi da je Dibala stavio do znanja Nedvedu i Paratićiju da je spreman da prihvati eventualne ponude Mančester Junajtede ili PSŽ-a. Svi listovi pišu o ponudi Mančester Junajteda Laciju za Milinkovića i već vide u mladom Mađaru Soboslajiu naslednika srpskog igrača u dresu Nebeskoplavih.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve - Inter, totalni izazov”, najavljuje Gazeta današnji okršaj Bjankonera i Nerazura u kome će prvi put ukrstiti koplja na novim klupama Mauricio Sari i Antonio Konte. U pondaslovu se kaže da “derbi Italije” u sebi nosi niz pojedinačnih duela koje ćemo premijerno gledati u ovoj sezoni. “Koliko rivalstava: od odrambenih zidova i  Sari - Konte do duela na fudbalskoj pijaci između Paratićija i Marote”, piše Gazeta da se posebno usijalo rivalstvo između, nekada, dva bliska priajatelja i saradnika, Paratićija i Marote.

Na unutrašnjim stranama se najavljuje Juventus sa Ščensnim na golu i napadačkim trijom RonaldoMandžukić - Bernardeski dok bi Inter trebalo da igra sa Perišićem i Espozitom u napadu, odnosno, u starntoj postavi u odnosu na meč sa Junajtedom biće samo jedna izmena, Perišić umesto Longa.

Što se tiče prelaznog roka, po Gazeti, i Juve i Inter moraju prvo da prodaju par igrače pre nego što dovedu nova pojačanja. Iguain i Ken su dva najozbiljnija kandidata da napuste uskore Staru dama a u Interu se nadaju da bi za Ikardija i Perišiće mogle, vrlo brzo, da stignu zanimljive ponude.

“Ljubičasta intriga. Komiso o Kjezi: Odlazi? Videćemo. Federiko pojašnjava: Odluka odložena”, naslov je priče u kojoj se iznose detalji veoma naelektrisanog dana u Njujorku između Fjorentine i njenog najboljeg igrača. Na unutrašnjim stranama se prenosi i izjava novog vlasnika Fjorentine da bi veoma smetalo da se potvrde priče da Juventus stoji iza ponašanja Kjeze. U tekstu se napominje da Kjeza ima ugovor do 2022. godine i da je s te strane Komiso zaštićen ali i da je mladi fubaler preti da može da ide na isticanje ugovora i da ostavi Fjorentinu bez evra na ime obeštećenja.

Gazeta piše i o zapanjujućem obrtu oko Andre Silve koji, kako stvari stoje, neće obući dres Monaka. List piše da i dalje vlada misterija oko motiva zašto je transfer Portugalca propao. Prve informacije su govorile da Silva nije prošao medicinske preglede, međutim kasnije su izvori bliski klubu iz Kneževine objasnili da je motiv ekonomski a ne zdravlje igrača. Milanski dnevnik tvrdi da će Milan realizovati operaciju dovođenja Anhela Koree i bez prodaje Andrea Silve.

Kao i većina italijanskih medija i Gazeta piše da je Mančester Junajted kontaktirao Lacio i da se očekuju novine u sledećih par dana. Kaže sa da je Junajted spreman da ponudi 75.000.000 evra, plus 5.000.000 na ime bonusa a da bi plata Milinkovića bila između 6 i 7 miliona evra u narednih pet godina. To znači da bi srpski reprezentativac košto dva i po puta manje od Pola Pogbe koji zarađuje malo više od 16 miliona evra.

List donosi i interesantnu priču o Napoliju svedočeći da je sa ugašenim farovima predsednik kluba Aurelio De Laurentis prodao osmoricu fudbalera, od kojih je samo Albiol bio starter, i zaradio 90 miliona evra. Ta cifra će biti uvećana za oko 40 miliona evra pošto su Napolitanci na putu da prodaju i Verdea i Unasa.

CORRIERE DELLO SPORT

“75 MILIONA ZA SERGEJA”, vodeći je naslov na prvoj strani Korijerea. List tvrdi da je zvanična ponuda Mančester Junajteda na putu. Za razliku od Gazete koja raspolaže informacijom da bi Englezi bili spremni da dodaju 5.000.000 kroz bonuse, Korijere tvrdi da bi premije mogle da stignu i do 15.000.000, to jest da “namaknu” sumu do cifre oko koje bi mogao da bude postignut kompromis (90.000.000 evra) budući da Lotito traži okruglih 100.000.000.

U tekstu se podvlači da je operacija Milinković u potpunosti vezana za prodaju Pola Pogbe Real Madridu. Drugim rečima dok se Pogba ne preseli u Madrid ni Milinković neće moći da pređe u Junajted. Paralelno, Lacio radi na strategiji kako da upotrebi deo novca od prodaje Sergeja na fudbalskoj pijaci. U Auroncu di Kadoreu, gde se Lacio nalazi na pripremama, kruže tri imena: Jazidži, Soboslaji i Petanja.

“Ekstra budžet za Iguaina”, izveštava Korijere da je na samitu rukvodilaca Rome sa vlasnikom kluba Džejmsom Paltotom u Londonu doneta odluka da se stave dodatna sredstva na raspolaganje sportskom direktoru Petrakiju kako bi mogao da zaključi transfer Iguaina.  U tekstu se kaže da Pipita želi da ostane u Juveu ali da su Paratići i Nedved sve dogovorili sa Romom i da nemaju nameru da promene svoju odluku da Argentinac nije deo budućeg projekta Juventusa.

Komiso protiv Juvea”, prenosi Korijere reči novog vlasnika Fjorentine. “ Juventus u Italiji ima previše moći i zato domira u Seriji A dok u Evropi razočara svake godine. Od toga mi je muka”, izjavio je predsednik Fjorentine. Korijere takođe piše da je Federiko Kjeza, za razliku od rukovodilaca Ljubičastih, poprilično smiren i vedrog raspoloženja i da je posle improvizovanog sastanka u autobusu izjavio da će zajedno sa Fjorentinom doneti odluku o svojoj budućnosti.

U napadu igra Konte”, provokativan je naslov Korijerea za današnji dvoboj Intera i Juve imajući u vidu da trener Nerazura i dalje nema na raspolaganju napadače koji su mu bili obećani. Rimski dnevnik uzima rečenicu Kontea da očekivanja Intera u predstojećoj sezoni zavise od odluke donetih u prelaznom roku kao još jedan “pritisak” na klub da mu obezbede top centarfore.

TUTTOSPORT

“Dibala menja sve”, zatalasao je Tutosport medijsku pozornicu u Italiji pričom da je Argentinac dao pristanak da bude prodat. “PSŽ i Junajted su destinacije koje se sviđaju i igraču i Juventusu. Kooperativnost Dibala omougućuje Juveu da pokuša da dođe do Pogbe i otvara vrata za ostanak Iguaina u dresu Bjankonera. Iza ugla je i dalje Ikardi”, stoji u podnaslovu. U tekstu na unutršanjim stranama se dodaje da Paratiči ima nameru da proda Mandžukića ili Iguaina. Problem je što za Hrvata nema ozbiljnih ponuda a Argentinac želi da ostane u Juveu, dok je Ken igrač koji ima najviše konkretno zainteresovanih klubova da ga angažuju. Torinski list tvrdi da Juve neće moći da krene ozbiljno na Ikardija dok ne proda dvojicu od trojice pomenutih napadača.

Sari – Konte , prvi čin” i Tutosport najavljuje današnji dvoboj kao premijeru izazova koji će trajati možda i godinama između Sarija i Kontea.

Na unutrašnjim stranama osim što izveštava o propalom transferu Andrea Silve u Monako, Tutosprot piše da je Milan odustao od Demirala i da sada od Juvea traži Ruganija. Stara dama traži za italijanskog defanzivca 40.000.000 evra i eventualno bi mogla da spusti cenu za par miliona. Prepreka je što se Milan našao u nebranom grožđu pošto je ostao bez novca od prodaje Andrea Silve na koji je već računao.

Tutosport predstavlja maldog Mađara Dominika Soboslaija kao naslednika Sergeja Milinkvovića: “Soboslaj želi u Lacio, biće naslednik narednika Sergeja”-.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara