Buongiorno Italia: Sergej više vredi Laciju nego De Liht Juventusu ili Lautaro Interu

Vreme čitanja: 6min | pet. 26.03.21. | 12:31

Vrednost SMS-a se procenjuje na 60.000.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dobar start Italije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru je glavna priča u italijanskim medijima. Nama je najzanimljivija analiza Gazete koja pokazuje da je Sergej Milinković Savić igač koji ima najveću specifičnu težinu o konkurenciji igrača u najvećim italijanskim klubovima.

Izabrane vesti

Sergejeva vrednost čini 17 odsto ukupne vrednosti parka igrača Lacija, dok su na drugom i trećem mestu Lautaro u Interu i De Liht u Juventusu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Italijo, samo tako. Remek-delo Berardija, proradio Imobile”, citiraju se u naslovu i podnaslovu imena dvojice italijanskih napadača koji su postigli golove za pobedu od 2:0 nad Severnom Irskom. Gazeta dodaje da su Azuri pod komandnom palicom Roberta Mančinija nanizali 23 meča bez poraza i da je selektor bio zadovoljan posle premijerne utakmice u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru: “Prvo poluvreme je bilo perfektno”, stavio je do znanja Mančini da mu se nije svidelo opuštanje njegovih fudbalera u drugom poluvremenu čije je posledice sprečio golman Donaruma.

Na unutrašnjim stranama se vezu pohvale na račun Berardija, Imobilea i Donarume, dok su kritike upućene na račun veznog reda koji nije bio na nivou u Parmi. Za igrača meča je proglašen Domeniko Berardi. List posvećuje i pažnju Leonardu Bonučiju koji je juče ušao u privilegovani klub igrača koji su nosili sto i više puta dres Azura.

Kin ili Kun kod Ronalda”, otrkiva Gazeta da su centarfor PSŽ-a i Mančester Sitija u vrhu liste želja Juventusa za sledeću sezonu. Stara dama želi da pošalje jasan signal Kristijanu Ronaldu sa dovođenjem Kina ili Aguera da su ambicije za sledeću sezonu maksimalne. U tekstu se navodi da Agueru ističe ugovor sa Mančester Sitijem i da bi mogao da krene stopama Karlosa Teveza, dok bi Juve mogao da iskoristi nedaće PSŽ-a koji ne uspeva da pronađe zajednički jezik oko otkupa Kina.

Lukaku penaldžija. Niko kao on sa bele tačke: 18 golova u 18 pokušaja”, iznosi milanski dnevnik podatak da centarfor Intera i Belgije nije promašio penal već tri i po godine. U tekstu se kaže da je Lukaku doveo do savršenstva izvođenje penala: gleda sve vreme golmana u oči i čeka do poslednjeg momenta.

Barezi: Tomori, kakva snaga, želimo da ostane u Milanu”, izjavio je u intervjuu legendarni kapiten Rosonera. Franko Barezi je još rekao da Milan mora da zadrži Donarumu jer je on budućnost, kao i da treba imati strpljenja sa Tonalijem jer je igrač velikog potencijala koji može samo da napreduje. “Milan pobeđuje kada igra dobro, to je konstanta u istoriji ovog kluba i Pijoli je napravio atmosferu i mentalitet u skladu sa onim što jeste suštinski Milan”, zaključio je Barezi.

U drugom tekstu posvećenom Milanu donose se pozitivne vesti iz ambulante jer će Leao i Mandžukić biti na raspolaganju Pioliju početkom aprila, dok se u Milanelu nadaju i da bi Rebić mogao da se oporavi za nastavak šampionata.

Milinković je najvredniji igrač u krugu velikih timova”, objavljuje Gazeta tabelu fudbalera čija cena najviše utiče na ukupnu vrednost parka igrača. Prema pisanju lista Milinkovićeva cena je niža od Lautarove i De Lihtove, ali ima veći udeo u kolaču Lacija, jer Sergej vredi 17 odsto ukupnog iznosa cene igrača Nebeskoplavih. Milinković se procenjuje na 60.000.000 evra, a to je 17 odsto ukupne vrednosti tima Lacija. Sledi Lautaro Martinez koji vredi 80.000.000 evra i na njega otpada 14 odsto vrednosti tima Intera. Na trećem mestu je De Liht koji se takođe procenjuje na 80.000.000 evra, ali je njegov udeo 12 odsto u ukupnoj vrednosti fudbalera Bjankonera.

CORRIERE DELLO SPORT

Italija koja funkcioniše”, naslov je sa ukusom polemike budući da se Italija kao i gotovo sve države na planeti ne snalazi najbolje u borbi sa kovidom-19. U nadnaslovu i podnaslovu se podvlači dobar početak kvalifikacija za SP sledeće godine i golovi Berardija i Imobilea prortiv Severne Irske.

Moj gol je imao ukus oslobađanja, posvećujem ga Danijeleu”, prenosi Korijere da je centarfora Azura i Lacija namenio svoj pogodak nesrećno nastradalom talantovanom tinejdžeru Lacija Danijeleu Gveriniju.

U izveštaju sa meča se naglašava da je Berardi zatresao treći put zaredom mrežu u nacionalnom dresu, a da je Ćiro Imobile prekinuo golgeterski post koji je trajao od 7. februara. Kao i Gazeta i Korijere je proglasio Berardija za igrača meča, dok je Lokateli poslat na popravni, zajedno sa Pelegrinijem i Emeresonom Palmijerijem.

Slučaj testovi na kovid-19. Lacio na procesu”, izveštava Korijere da danas počinje postupak koji bi Nebeskoplave mogao skupo da košta, od gubitka bodova, novčane kazne do zabrane obavljanja funkcija predsedniku Klaudiju Lotitu. U svakom slučaju proces će potrajati jer je ovo samo prvi od tri stepena pravosudnog itera.

Roma, Veretu je spreman za produžetak ugovora”, tvrdi Korijere posle izjave menadžera francuskog fudbalera koji je izjavio da je Džordanu odlično u Romi i da ne želi da menja sredinu i pored interesovanja Napolija. Veretuu će biti ponuđena plata od 4.000.000 evra po sezoni. Korijere piše i da je Roma u potrazi za golmanom pošto ni Pau Lopez ni Mirante ne zadovoljavaju očekivanja kluba i trenera Fonseke. Na listi želja se nalaze Areola iz Fulama.

Roma opsednuta Ligom šampiona”, svedoči list da u Trigoriji doživljavaju kvalifikaciju u LŠ na hamletovski način biti ili ne biti. Pozitivna okolnost je da Roma može da dođe do cilja na dva načina: preko Serije A i preko Lige Evrope. U tom kontekstu se prenose kao odlične vesti oporavak Mhitarjana i Smolinga koji će biti u stroju za mečeve sa Sasuolom i Ajaksom u nastavaku klupske sezone.

Gatuzo uteruje strah u kosti Juventusu”, izveštava rimski dnevnik da u Kontinasi strahuju od Napolija u naletu sa dve pobede u gostima protiv Milana i Rome bez primljenog gola. “Sa tri tima iz Lombardije koji lete ka Ligi šampiona čini se da je u igri ostalo samo četvrto mesto i u takvoj konstelaciji meč Juve-Napoli dobija ukus majstorice za Ligu šamiona”, priprema već sada Korijere atmosferu za meč koji je na programu 7. aprila.

Faktor Osimhen za Ligu šampiona”, ističe Korijere da Nigerijac nije opravdao ogroman novac koji je uložen u njegov transfer u Napoli, ali i da bi mogao da bude dodatna vrednost tima Rina Gatuza u završnici prvenstva.

TUTTOSPORT

Braća Italije”, naslov je ispod fotografije igrača Azura kako proslavljaju gol Berardija protiv Severne Irske. “Idemo, Italijo, prvo pa muško!” naslov je izveštaja sa meča u Parmi uz pregršt pohvala na račun selekcije, ali i upozorenje selektora Mančinija da je njegov tim bio lep samo do pola, odnosno u prvom poluvremenu.

CR7? To je moja briga”, izjavio je treći golman Juventusa Karlo Pinsoljo, inače veliki Ronaldov prijatelj, da će se on pobrinuti da vrati osmeh na lice Portugalcu i da ostane u Torinu do kraja svog ugovora. Pinsoljo je podsetio da je on bio u Juveu u martu 2010. godine kada je klub dotakao dno i da je sada atmosfera i okruženje potpuno drugačije, odnosno da će Juve realizovati svoje ciljeve: plasman u Ligu šampiona, osvajanje Kupa Italije i ostanak Ronalda.

U drugom članku o Juveu se najavljuje prodaja Rabioa i Remzija, dvojice fudbalera koji imaju ogromne plate, nisu uspeli da se adaptiraju na Juve i Seriju A i omogućili bi veliku dodatnu vrednost Bjankonerima budući da su stigli bez evra obeštećenja. Mančester Siti je zainteresovan za Rabioa, a Vest Hem za Remzija.

List takođe piše da Andrea Pirlo želi da profitira od odlaganja mečeva južnoameričkih reprezentacija što mu je omogućilo da trenira dve nedelje na miru Kvadrada, Artura, Aleks Sandra, Danila, Bentankura i Dibalu.

Inter traži novog golmana”, piše Tutosport da bi Handanović želeo da proslavi osvajanje skudeta sa produžetkom ugovora do 2023. godine, ali da u Apijano Đentileu počinju da gledaju okolo ko bi mogao da bude njegov naslednik. Među kandidatima, pored Musa, Kranja, Mereta, Golinija i Audera, je i Filip Stanković, sin Dejana Stankovića.

Potrebna su četiri jaka pojačanja da bi se ubedio Beloti da ostane”; tvrdi Tutosport da će vlasnik Torina morati da investira u tim Granata ako želi da zadrži kapitena. Na listi želja, naravno pod uslovom da Torino ostane u Seriji A, se nalaze Žoao Pedro, Toreira, golman Kranjo i potreban je još jedan pouzdan defanzivac. U suprotnom, ako Beloti bude prodat (priča se o cifri od 35.000.000), doći će do totalne revolucije u Torinu jer bi sa Galom otišli i Singo i Bremer.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Sergej Milinković SavićDomeniko BerardiRoberto Mančinifudbalska reprezentacija ItalijeLautaro MartinezJuventusInterLacioMilanRoma

Obaveštavaj me

Juventus
Roma
Lacio
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara