Buongirono Italia: Vlahović 370 minuta nije dao gol na Meaci - vreme je za prvenac!

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.10.23. | 13:23

Ne računajući Franki u Firenci i stadion Juvea, golegeter Stare dame je igrao najviše minuta na Meaci i nije postigao gol

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan je uspešno digao glavu posle debakla u derbiju. Šokantan poraz je ostavi takav trag da se par dana pričalo i o mogućem otkazu Stefanu Pioliju. Međutim, kola Rosonera su krenula u dobrom pravcu, nastavilo se sa pobedema u Seriji A i oktobarska pauza je dočekana na prvom mestu. Jedino što nedostaje četi Stefana Piolija da zaokruži berićetni period jeste pobeda protiv velikog ili jakog kluba.

Izabrane vesti

U Ligi šampiona nisu uspeli da pobede ni Borusiju Dortmund ni Njukasl, štaviše nije im pošlo za nogom da zatresu protivničku mrežu, ali su bodovi stigli zahvaljujući odbrani koja je bila na visini zadatka. Uostalom, na poslednjih šest utakmica, Milan je primio samo jedan gol. Problem je što protiv Juventusa, domaćin neće moći da računa na oba golmana – Menjan je suspendovan, Sportijelo je povređen – i Tea Ernandeza.

U odbrani ima problema i Maks Alegri. Trener Juventusa ramišlja da čak promeni i formacijsku postavku u 4-4-2, tako što bi spustio na bekovske pozicije Veu i Kambijaza. Ipak, u odsustvu Danila i dalje povređenog Aleksa Sandra, jedina solucija je Rugani, zajedno sa Gatijem i Bremerom, u trojnoj defanzivnoj liniji.

Dušan Vlahović se oporavio. Juče je na treningu postigao evrogol, potvrđujući da je i u dobroj formi. Ipak, nisu svi uvereni da će igrati od prvog minuta. Postoje dve škole mišljenja. Prva ga daje u startnoj postavi sa Milikom, druga tvrdi da će Alegri potrvditi poverenje tandemu Ken-Milik. Obojica su ostavili solidan utisak u reprezentativnom dresu, dok Vlahović od poraza u Ređo Emiliji nije više počeo meč kao starter.

Brojevi su na strani srpskog reprezentativca. Sa njim Juve potiže više golova, kreira više šansi i deluje opasnije. Takođe, u prva četiri kola, pre nego što su počele da ga muče povrede i leđa, Dušan je postigao četiri gola uz jednu asistenciju. Meč na San Siru je dodatni izazov za Vlahovića. Ne računajući Franki u Firenci i stadion Juvea, golegeter Stare dame je igrao najviše minuta na Meaci, 370 minuta ukupno, i nije uspeo da postigne gol.

MURINJO SE VRAĆA U REAL MADRID?

Korijere delo sport tvrdi da predsednik Real Madrida Florentino Perez razmišlja da poveri klupu Blankosa Žozeu Murinju sledećeg leta kada Karlo Ančeloti preuzme reprezentaciju Brazila.

Perez je sondirao teren među navijačima Reala koji su prihvatili sa odobravanjem ideju da se „Special One“ vrati redove kraljevskog kluba. Murinjo je u prošlosti bio blizu, barem jednom, povraku u Real Madrid, ali su se, barem tako se tvrdi, fudbaleri Reala izrazili negativno mišljenje.

I sada ima razmišljanja koja idu protiv Murinja. Navodi se da Real ima mladu i izuzetno talentovanu ekipu, koja će biti još mlađa i talentovanija sledećeg leta, kada ode Modrić a dođe, verovatno, Mbape, tako da bi Real trebalo da nađe drugačiji profil trenera. Mnogi navijaju za Ćabija Alonsa, bivšu zvezdu Reala, i aktuelnog trenera Bajera Leverkuzena i lidera na tabeli u Bundesligi.

Osim Real Madrida, Murinjo na stolu ima i ponude Al-Alhlija i Al-Itihada, koje nisu ni izbliza prestižne kao Realova, ali su mnogo unosnije sa ekonomske tačke gledišta. Mada, ostaje konstatacija, da Murinjo i sledeće tri generacije njegovih potomaka ne mogu da potroše ono što je dosada zaradio, a kamoli ono što mu nude u Saudijskoj Arabiji.

GAZETA: INZAGI IMA BOLJI INTER OD KONTEA

Motivisana izjavom Bepea Marote da je aktuelni Inter najbolji od kada je preuzeo Nerazure, Gazeta je napravila komparativno poređenje timova koje su Antonio Konte i Simone Inzagi imali u poslednjih pet godina. Zaključak je da Inzagi u ovoj sezoni ima najjači tim i da zato ima obevazu da osvoji skudeto.

Koriozite je da i pored toga što je ovaj tim Intera, po Gazeti, najkompletniji, on košta mnogo manje nego Konteovi i Inzagijevi iz prve tri sezone. Ukupne plate su iznosille oko 150 miliona, dok su u poslednje dve godine sišle na 132 miliona evra a u ovoj sezoni na 116 miliona evra. Još jedno poslovno remek-delo Marote: kontstruisao je bolji tim koji košta manje, zamenivši čak 12 fudbalera.

Inzagi se nalazi pod pritiskom zbog izgubljenog skudeta u prvoj godini u Milanelu i velikog broja poraza u prethodnom šampionatu koji su bili maskirani podvigom u Ligi šampiona.

RADONJIĆ I VLAŠIĆ, EVO JOŠ JEDNE PRILIKE

Ivan Jurić nije zlopamtilo. Nemanja Radonjić je to osetio na svojoj koži nekoliko puta. Posle izostavljanja sa liste pozvanih igrača na meč sa Juventusom, srpski reprezentativac je ponovo u konkurenciji da bude u sastavu Torina za meč sa Interom.

U prvoj italijanskoj prestonici se čak najavljuje da bi Jurić mogao da iznenadi sve i pošalje na teren obojicu napadača od prvog minuta. Radonjić i Vlašić imaju različite karaktere. Nemanja je vulkanski tip, dok je Nikola povučen. I jednog i drugog odlikuje nadarenost kojoj nikako da daju kontinuitet. Taman odigraju tri-četiri dobre utakmice, nešto se dogodi i oni se vrate na početne pozicije fudbalskih enigmi.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽoze MurinjoDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara