Borisav Burmaz (Star Sport)
Borisav Burmaz (Star Sport)

Burmaz hara Rumunijom: Sevnulo topovsko đule iz levice, od Rapida napravio pobednički tim

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 21:42

Doskorašnji golgeter Voždovca pogodio na prve tri utakmice u dresu ekipe iz Bukurešta

Ako se po jutru dan poznaje, vrhunski posao je na zimskoj pijaci odradio Rapid iz Bukurešta plativši Voždovcu samo 400.000 evra za Borisava Burmaza, u tom momentu drugog strelca Mozzart Bet Superlige Srbije. Stigao je Burmaz prestonicu i počeo da hara Rumunijom. Gol u debitantskom nastupu protiv Krajove, gol u gradskom derbiju sa Dinamom i večeras u 24. kolu, novi pogodak, ovoga puta golčina protiv Ocelula - 2:1.

Zajednički imenilac sva tri meča jesu pobede Rapida kojih do dolaska Burmaza u januaru, odavno nije bilo. Naime, na poslednja dva ligaška meča, pre nego što je srpski golgeter registrovan i počeo da igra, Rapid nije postigao gol, a sveukupno nije znao za pobedu na šest uzastopnih prvenstvenih duela. A onda - tri recke u nizu sa zbirno osam postignutih golova!

Izabrane vesti

Srpsku elitu je napustio sa 10 pogodaka na kontu, a kako je krenuo i u rumunskoj bi mogao da dobaci do dvocifrenog broja golova. Nakon što je Rahmani doneo vođstvo Rapidu posle samo osam minuta igre, nekadašnji omladinac Crvene zvezde blesnuo je u finišu prvog poluvremena.

U srpskom fudbalu krasio ga je epitet vlasnika jednog od najsnažnijih udaraca Superlige, a večeras je sevnulo topovsko đule iz levice sa dvadesetak metara. Lopta je kačila protivničkog igrača, ali i da nije, verovatno pogodak ne bi izostao.

Do kraja ligaškog dela Rapidu je ostalo još šest mečeva, a veliki izazov Burmazu će biti prvi naredni duel protiv drugoplasiranog Kluža koji poput Rapida ima 42 boda.



tagovi

Borisav BurmazRapid Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara