Saša Tomanović (©Star Sport)
Saša Tomanović (©Star Sport)

Čair kapitulirao, Radnički u finišu promašio remi, raspucani TSC u stopu prati Partizan - 4/4!

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.08.21. | 20:49

Četvrta uzastopna pobeda ekipe Mladena Krstajića

Bačka Topola može da bude ponosna, TSC iz četiri prvenstvene utakmice ima isto toliko pobeda! Baš kao Partizan, jedini tim koji je skupio maksimalnih 12 bodova dosad, tim Mladena Krstajića pokazao je najozbiljnije ambicije pošto je osvojio niški Čair i slavio rezultatom 2:1 (1:0) u malom derbiju kandidata za gornji deo tabele.

TSC igra lep fudbal, TSC igra na gol više, TSC nema nameru da stane. Videćemo koliko će pobednički niz ekipe Mladena Krstajića da traje, ali posle recki protiv Novog Pazara, Metalca i Kolubare, pala je i prva ozbiljnija mačka u superligaškom društvu. I to u svom dvorištu...

Izabrane vesti

Gosti iz Bačke zasluženo su slavili na Čairu, mada je Radnički u samom finišu susreta dvaput promašio remi, pa je Krstajićev tim imao malo i sreće na kraju. Strašan pritisak izvršio je Radnički na protivnika u potrazi za bodom, ali je lopta u razmaku od svega 60 sekundi dvaput prolazila kraj desne stative. Prvo je kapiten Filip Kasalica umalo kaznio veliki kiks Dejana Milićevića koji se okliznuo u posedu lopte na polovini terena. Aleksandar Pejović je na prvu poslao dodavanje u prazan prostor ka Kasalici koji je pokušao na iskustvo da "ćušne" loptu kraj golmana Filipovića, ali su ga bukvalno centimetri delili od svog drugog pogotka na meču. Samo nekoliko trenutaka kasnije Radnički je opet dobio poklon šansu od gostiju, samo je ovog puta Petar Ristić ostao kratkih rukava. Atraktivno je probao da lobuje Filipovića sa ivice kaznenog prostora, samo lopta opet nije htela u gol... Bio je to poslednji trzaj Radničkog koji je ipak morao da potpiše kapitulaciju.

Za razliku od Radničkog, TSC je svoje šanse znao da iskoristi. Prvi gol je pravo remek delo za srpske fudbalske prilike. Mat u tri poteza – Tomanović iz prve za Banjca koji proigrava Đura Zeca, a on opet u prvom kontaktu matira iskusnog Damira Kahrimana. Nastavio je TSC da igra napadački, opasno i vrebao je gol Radničkog. Čekalo se ipak do 63. minuta kada je Saša Tomanović pogodio metu. Učinio je to na lep način i nastavio svoj golgeterski niz jer mu je ovo treći pogodak ove sezone. Malo je falilo da mu Stanojlović pokvari računicu, ali je ipak ostavio saigraču da završi posao, a Kahriman nije uspeo ni da se pomeri s mesta.

Gol utehe, ujedno i gol nade Radničkom doneo je Kasalica u 72. minutu. Veliki udeo u pogotku imao je Ristić pošto je uzeo loptu Petroviću, prevario direktnog čuvara i uposlio Kasalicu s desne strane, posle čega su se nakratko obradovali i navijači domaće ekipe. Ali, to je bilo sve.

SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Radnik 0:1 (0:1)

/Milovanović 13/

Crvena zvezda - Napredak 1:0 (0:0)

/Gajić 77/

Subota

Mladost - Spartak 1:2 (0:1)

/Mićević 55 - Tufegdžić 19, 86/

Metalac - Proleter 3:0 (2:0)Ž

/Fićović 11, Šarić 45, Stojić 70/

Nedelja

Kolubara - Čukarički 3:1 (1:1)

/Đuranović 30, 79, Mladenović 50 - Jovanović 24/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (2:0)

/Simić 23, Topić 37/

Novi Pazar - Partizan 1:4 (0:1)

/Mihailović 90 - Natho 42, Urošević 49, Rikardo 61, Suma 75/

Ponedeljak

Radnički Niš - TSC 1:2 (0:1)

/Kasalica 72 – Zec 31, Tomanović 63/



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnički NišFilip KasalicaSaša TomanovićĐuro Zec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara