Ognjen Čančarević (©Reuters)
Ognjen Čančarević (©Reuters)

Čančarevićev Alaškert se vratio na vrh jermenskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 11:01

Posle izgubljene sezone i rekonstrukcije tima žuti su opet glavni favoriti za titulu. Osmo kolo i duel sa Vanom (petak, 14) dočekuju kao jedini tim u ligi bez poraza

Alaškert je ušao u istoriju jermenskog fudbala kao prvi tim te kavkaske zemlje koji se plasirao u grupnu fazu nekog takmičenja UEFA. Učinio je to prošle sezone plasmanom u Ligu konferencije, ali se nije snašao u ritmu sreda-subota i lako je prepustio prvenstvo Pjuniku. Sada, posle rekonstrukcije kroz koju je tim prošao tokom leta, ekipa iz Jerevana se vratila na lidersku poziciju, sa koje će i otvoriti 8. kolo duelom sa Vanom (petak, 14.00).

Zasluženo je Alaškert na vrhu, jedini je tim u prvenstvu Jermenije koji još nije doživeo nijedan poraz. Ima pet pobeda i dva remija, a poređenja radi Pjunik, koji je sada uspeo da se plasira u Ligu konferencije, već je dva puta izgubio.

Izabrane vesti

Jednom upravo od Vana, 21. avgusta sa 1:0. Zanimljivo, bila je to njegova poslednja pobeda, od tada je zabeležio dva poraza i remi sa Širakom (1:1), pa duel sa Alaškertom dočekuje sa pete pozicije.

Alaškert je ovog leta učestvovao u kvalifikacijama za Ligu konferencije, ali to se završilo debaklom od Hamrun Spartansa na Malti sa 4:1. Maltežani su kasnije igrali sa Partizanom, a Jermenima je preostalo da se koncentrišu samo na domaću ligu i povratak u svoj posed trofeja koji je četiri puta do sada osvajao.

14.00: (1,48) Alaškert (3,80) Van (7,00)

Prilikom osvajanja titule 2021. godine Alaškert je bio mala srpska kolonija. Međutim u međuvremenu su otišli Branko Mihajlović, Mihailo Jovanović, ovog leta i Marko Milinković, pa je golman Ognjen Čančarević ostao jedini predstavnik naše zemlje u tom klubu. Nekadašnji čuvar mreže Slobode iz Užica, OFK Beograda, Mladosta iz Lučana i Radnika iz Surdulice je rekorder Alaškerta po broju utakmica u Evropi na kojima nije primio gol. Pet puta je na međunarodnoj sceni sačuvao mrežu Jermena.

Ove sezone je Čančarević standardan, branio je na svih devet utakmica. Primio je zbirno 11 golova, a na četiri meča je ostao nesavladan. Alaškert je pobedio Van na poslednja tri susreta, nije primio nijedan pogodak. Slavio je sa po 4:0, 2:0 i 1:0.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

JERMENIJA 1 – 8. KOLO

Petak

14.00: (1,48) Alaškert (3,80) Van (7,00)

14.00: (2,00) Noa (3,25) Širak (3,70)

Subota

13.00: (4,10) BKMA (3,35) Ararat (1,85)

14.00: (7,00) Lernajin Arcah (4,00) Ararat Jermenija (1,45)

Ponedeljak

18.00: Urartu – Pjunik

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jermenija 1AlaškertOgnjen Čančarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara