Vanderson (@AFP)
Vanderson (@AFP)

Čari francuskog Kupa: Četvrtoligaš i trećeligaš među osam najboljih, Hiteru se ozbiljno drma klupa

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 01:43

Monako ispao od Ruana koji je sedmi na tabeli trećeligaškog karavana

Posle branioca trofeja, Tuluza, trećeligaš Ruan eliminisao je iz Kupa Francuske i slavni Monako! Nakon 1:1 za 90 i kusur minuta, klub sa severa države bio je bolji od Kneževa u izvođenju penala - 6:5. Priredio je Ruan još jednu senzaciju, ali nije jedini, pošto će se u četvrtfinalu naći i četvrtoligaš Le Puj koji je do plasmana među osam najboljih, ipak, imao nešto lakši put, igrajući u prethodne dve runde sa drugoligašima.

Le Puj će se u borbi za polufinale sastati sa Renom, ali je zato žreb nagradio fudbalere Ruana i dodelio im za rivala drugoligaša Valensijen (poslednjeplasiran tim na tabeli Lige 2). Sigurno mnogo lakšu prepreku nego što bi bili PSŽ, Nica, Lion, Strazbur ili Ren.

Izabrane vesti

Svi parovi četvrtfinala Kupa Francuske:

PSŽ - Nica

Lion - Strazbur

Le Puj - Ren

Ruan - Valensijen

Zaslužio je Ruen, za koji je svojevremeno nastupao Bora Milutinović, šansu da nastavi san i možda ponovi uspeh iz 1925. godine, kada je stigao do finala drugog po važnosti nacionalnog takmičenja. Po prikazanom protiv veoma jakog sastava Monaka, neće biti iznenađenje ukoliko se to dogodi iako je ekipa 43-godišnjeg Maksima D'Ornana tek sedma u Ligi 1 i sa dva uzastopna prvenstvena poraza. Gosti iz kneževine su poveli u 35. minutu pogotkom Folarina Baloguna, ali je u nadoknadi prvog poluvremena kapiten Klemen Basin izjednačio rezultat.

Odlično je 29-godišnji štoper čija je cela karijera vezana za Ruan reagovao u akciji iz prekida, ali se mora istaći i očajna postavka Monakovih fudbalera, koji su ostavili Denisa Zakariju da sam brani golmana Majeckog pred dvojicom protivničkih fudbalera.

Iako je Monako na raspolaganju imao ceo poluvreme da dođe do pobede, iako su na terenu bili većina igrača dovedenih ove sezone u klub za 85.000.000 evra, Kneževi nisu uspeli da izbegnu penale. Niti da tamo iskoriste promašaj Mustafe Benzija u četvrtoj seriji. Neprecizni izvođači za Monako bili su Balogun i Akliuš, nakon čega je usledilo opšte slavlje na stadionu Rober Diošon, kapaciteta 12.000 mesta, na kojem se pored fudbala redovno igra i ragbi. Zbog toga teren nije bio u baš dobrom stanju, ali ne bi to smelo da bude opravdanje za skupoceni sastav Adolfa Hitera, kojem je večerašnjim porazom dodatno poljuljana klupa u Monaku, s obzirom na to da peto mesto u Ligi 1 ne zadovoljava ambicije kluba.

Ni u Ruanu nisu zadovoljni sedmom pozicijom na tabeli trećeligaškog karavana, ali ova pobeda trebalo bi da ubrizga ekipi samopouzdanje za bolje rezultate u ligi Nacional 1. Takođe, mogla bi i, bar na neko vreme, da ostavi po strani nezadovoljstvo navijača radom klupskog rukovodstva. Problem sa visokim cenama ulaznica za meč protiv Tuluza je prevaziđen, pošto su one bile značajno jeftinije za dolazak Monaka. Tako bi trebalo da bude i protiv Valensijena, iako će se ponovo tražiti karta više.

KUP FRANCUSKE - OSMINA FINALA

Utorak

Sošo - Ren 1:6 (0:4)

/Vitard 65pen – Guiri 24, 47, Salah 29, Kalimuendo 35, 41, Burigo 81

Sreda

Lion - Lil 2:1 (1:0)

/Orban 40, Šerki 47 - Aleksandro 53/

Le Puj - Laval 2:1 (1:0)

/Mejer 25, 94p - Čokunte 85/

Monpelje - Nica 1:4 (0:3)

/Sanjan 75 - Ndajšimije 29, Luše 37, Čo 39, Klod-Moris 62/

Sent Prist - Valensjen 1:2 (1:1)

/Benmida 40p - Jung 31, Dukure 80/

Strazbur - Avr 3:1 (2:1)

/Bakva 21, Emega 36, Senaja 90 - Ajuv 30/

PSŽ - Brest 3:1 (2:0)

/Embape 34, Danilo 37, Ramos 92 - Munije 65/

Četvrtak

Ruan - Monako 1:1 (1:1), penalima 6:5

/Basin 45+5 - Balogun pen 35/



tagovi

MonakoKup FrancuskeAdolf Hiter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara