Adrijan Mutu i Georgi Hadži (©AFP)
Adrijan Mutu i Georgi Hadži (©AFP)

Čarke Mutua i Hadžija pred okršaj vodećih timova u Rumuniji

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 10:19

Nekada odlični fudbaleri ovog petka od 19.30 časova kao treneri predvode Rapid iz Bukurešta i Farul iz Konstance, u derbiju 15. kola šampionata

Zanimljivu uvertiru dobio je derbi 15. kola Superlige Rumunije između Rapida i Farula (petak, 19.30) u Bukureštu. Preko medija su se prepucavali treneri ta dva tima, inače nekada proslavljeni fudbaleri Adrijan Mutu i Georgi Hadži.

Polemiku je pokrenuo trener Rapida Mutu, na konferenciji za medije. Pričajući o Hadžiju i njegovim uspesima koje je pravio u poslendnjih osam godina u Konstanci. Legendarni fudbaler i bivši selektor Rumunije je 2014. godine kupio Vitorul i samog sebe postavio za trenera tog kluba, a uoči prošle sezone je tu ekipu fuzionisao sa Farulom, defakto postavši tako prvi čovek šampiona zemlje iz 2017. godine. Hadži je vlasnik 90 odsto akcija Farula i trener tima iz Konstance.

Izabrane vesti

Čeka me duel koji sam vodio i kao fudbaler, kada smo obojica još bili aktivni. Hadži godinama već radi veoma dobar posao u Konstanci, osvajao je trofeje, trenirao puno fudbalera i pokazao se kao veoma dobar strateg. Ipak, mislim da je u prednosti u odnosu na nas ostale, jer ima komfor pošto je istovremeno i trener i gazda, pa nema taj pritisak da će da dobije otkaz u slučaju loših rezultata. Dakle, pritisak osećam samo ja i pokušavam da se borim sa time“, kazao je Mutu.

19.30: (2,70) Rapid Bukurešt (2,95) Farul (2,90)

Očekivano, te reči se nikako nisu dopale Hadžiju, kojem nije trebalo dugo da bi se oglasio.

Nažalost, Adi greši po pitanju svake tačke. Moram da radim i administrativni posao, većinski sam vlasnik i to iziskuje mnogo obaveza. Moj posao je 100 puta teži nego posao trenera, koji samo dovede neke igrače, proba da osvoji neke poene i ako nije dovoljo dobar da otkaz i ode kući. Ja nemam taj luksuz, imam obaveze 24 sata na dan i ne mogu ponekad ni da dišem od količine informacija, jer sam upućen u sve što se dešava u mom klubu“, odgovorio je Hadži.

Ovakvo prepucavanje je očekivano, kada uzmemo u obzir trenutak u kojem se dva tima nalaze. Meč u Bukureštu Farul i Rapid dočekuju na prvoj, odnosno drugoj poziciji, a obe ekipe žele da osvoje titulu. Hadžijev Farul je trenutno u maloj prednosti, pošto je u sjajnoj formi i ima pet poena više od Železničara. Nanizao je pet trijumfa u prvenstvu, pre nego što je u utorak u Kupu Rumunije odigrao 2:2 sa trećeligašem Aleksandrijom.

Rapid je početkom oktobra prolazio kroz malu krizu, poražen je na gostovanju Kindiji u Targovištu sa 2:1, a potom je kod kuće odigrao samo 1:1 sa Botošanijem. Ipak, vratio se na pobednički kolosek najpre prošlog vikenda u prvenstvu protiv Hermanštata (2:0), a zatim i u nacionalnom kupu u utorak na gostovanju drugoligašu Dumbravici (4:1).

S obzirom na to koliki je značaj duela Rapida i Farula, ne čudi uopšte informacija što je još dan pre meča rasprodato svih 14.000 ulaznica na stadion u Bukureštu. Očekuje se sjajna atmosfera, mada treba napomenuti da ovaj susret neće direktno odlučivati o pitanju šampiona, kako zbog velikog broja mečeva koji su preostali, tako i zbog samog sistema takmičenja u Superligi Rumunije. Naime, posle 30 kola šest najboljih ekipa će se plasirati u plej-of, gde će se svi timovi sastati još po dva puta međusobno, a svi poeni koje do tada budu sakupili biće podeljeni na dva dela. Dakle, sve i da Farul danas trijumfuje i ode na +8, to mu je zapravo samo četiri poena prednosti u plej-ofu.

U šampionskoj trci naravno ne smemo da zaboravimo zato ni na aktuelnog prvaka Kluž, koji je zbog obaveza na međunarodnoj sceni odigrao dva meča manje od vodeća dva tima, ali ni na FCSB, koji se poslednjih nedelja razigrao i vezao je tri pobede.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 11 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

RUMUNIJA 1 – 15. KOLO

Petak

19.30: (2,70) Rapid Bukurešt (2,95) Farul (2,90)

Subota

16.00: (2,35) Voluntari (2,90) Kindija (3,50)

20.45: (2,20) Univerzitatea Krajova 1948 (3,05) Hermanštat (3,70)

Nedelja

12.30: (2,50) Mioveni (3,00) Botošani (3,10)

17.15: (3,15) UTA Arad (3,05) Univerziatea Krajova (2,45)

20.00: (3,90) Univerzitatea Kluž (3,05) Kluž (2,15)

Ponedeljak

17.15: (2,35) Petrolul (3,10) Arđeš (3,20)

20.00: (2,55) Sepsi (3,15) FCSB (2,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Adrijan MutuGeorgi HadžiFarulRapid Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara