Ansu Fati, Erik Garsija i Memfis Depaj(©Reuters)
Ansu Fati, Erik Garsija i Memfis Depaj(©Reuters)

Ćavi mora da stvori golgetera ili da oživi otpisane: Barsa kratka za najboljeg strelca - Depaj u autu

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.12.21. | 17:43

Holanđanin se pridružio Fatiju u ambulanti. Katalonski tim u poslednje tri prvenstvene utakmice u 2021. godini ulazi bez napadačkog dvojca koji je zaslužan za skoro polovinu golova Blaugrane ove sezone

Ostala je Barselona bez nokaut faze Lige šampiona, poklopila ju je surova realnost. U konkretnom slučaju minhenski Bajern. Zalupio je varta Kataloncima ispred nosa i poslao ih u Ligu Evrope, a ono što ljude u svim struktrama posrnulog giganta brine jeste da bi Blaugrana iduće godine mogla ostati kratka za pojavljivanje u elitnom takmičenju. I da bi na duže Liga Evrope mogla da postane njega realnost. Osnova za strepnju i te kako ima, a oni su ponajviše prouzrokovani zdravstvenim problemima, koji se iz nedelje u nedelju uvećavaju.

Kamp Nou se pretvorio u ambulantu. Ova Barselona je od stakla. I pitanje je kada će i hoće li uopšte Ćavi Ernandez moći da se osloni na sve igrače u nekom momentu, i na teren pošalje ono najbolje što ima. A, i to je tanko... Barem za uslove Lige šampiona. Posle najnovijih informacija da će Memfis Depaj i Đordi Alba odsustvovati nekoliko nedelja, trenera Barselone oblio je hladan znoj.

Izabrane vesti

Nisu na Kamp Nou želeli da izlaze sa prognozama kada bi holandski napadač i prvi izbor na poziciji levog beka mogli ponovo da se nađu u trenažnom procesu, ali pošto je reč o povredama zadnje lože, u najboljem slučaju bi u stroju mogli da budu za tri sedmice. Kako je medicinski tim radio na oporavku igrača – Ansu Fati nekoliko puta tokom jeseni bio u autu – opravdane su sumnje i zebnja navijača, povratak će se, verovatno, prolongirati. Imaju u Barseloni na umu i da se novi El Klasiko igra sredinom januara.

Ansu Fati i Luka Modrić (©Reuters)Ansu Fati i Luka Modrić (©Reuters)

Barselona je u Primeri tek na sedmoj poziciji, od zone Lige šampiona daleko je šest bodova – toliko kaska za četvrtoplasiranim Atletiko Madridom – titula je misaona imenica, a za poslednje tri utakmice do kraja ove godine neće Ćavi imati dvojicu najboljih strelaca. Kuburi Barselona sa realizacijom, ne stvara ni brdo prilika, davi loptu na sredini terena... Od tečnosti ništa nije ostalo. Za ovo malo vremena što je Ćavi proveo na klupi Blaugrane, slabo šta uspeo je da koriguje. Biće to mukotrpan proces, a minimum za naredne tri prvenstvene utakmice moraće da „otkrije“ napadača iz sopstevnih redova koji će isporučiti golove, jer Memfis Depaj i Ansu Fati ispratiće utakmice sa tribina.

Na 21 utakmici – kombinovano u Primeri i Ligi šampiona – Barselona je postigla 25 golova. Jedva da je prebacila učinak od gola po utakmici. Memfis Depaj jedini je koliko-toliko pronašao golgetersku formu, postigao je osam golova, dok je drugi strelac tima Ansu Fati sa četiri, novopečena „desetka“ koja je propustila veći deo sezone. Pomenuti duo zaslužan je za skoro polovinu golova Blaugrane ove sezone, pa ne čudi pred gostovanja Osasuni i Sevilji, kao meč sa Elčeom na Kam Nou, gori crvena lampica.

A stanje u napadu nikad gore, jer nisu povređeni samo Memfis Depaj i Ansu Fati, već nema ni Martina Brajtvajta, Serhija Aguera i Pedrija. Sužen je izbor Ćaviju, opcija ima svega nekoliko i moraće da pruži ruku pomirenja otpisanima ili da se uzda u mlade i neproverene snage. Usman Dembele se nedavno opravio, čeka se da potpiše novi ugovor, a sada će biti jedna od rekih pouzdanih opcija. Ako se tako može nazvati čovek koji konstantno kuburi sa povredama i ove sezone nije postigao gol. Druge dve su igrači spremni za odstrel – Felipe Kutinjo i Luk de Jong.

Usman Dembele (©Reuters)Usman Dembele (©Reuters)

Ili uzdanje u prekobrojne i francuskog krilnog napadača koji zateže oko produžetka saradnje ili zaokret i pogled ka vrtiću. Jusef Demir i Abde Ezalzuli nameću sa kao moguća rešenja, ali su i dalje bez postignutog gola u aktuelnoj sezoni. Doduše, ni drugi nisu mnogo bolji.

Ako se izuzmu Memfis Depaj i Ansu Fati, niko drugi u Barseloni nije postigao više od dva gola. Neko će morati da proradi – u suprotnom bi Barselona mogla da se pozdravi sa Ligom šampiona na duže staze.


tagovi

BarselonaMemfis DepajAnsu FatiUsman DembeleLuk de JongFelipe KutinjoJusuf Demir

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara