Sa meča u Minhenu (©AFP)
Sa meča u Minhenu (©AFP)

Slika Barsinog posrnuća: Dva gola u šest utakmica LŠ, manje od Zvezde u obe sezone i Partizana 2003.

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 10:01

"Tehnički i taktički su na mestu, ali ne mogu da prate intenzitet top fudbala", Miler izjavom dokusurio Katalonce

Barselona u jednoj reči – nemoć. Kakva agonija, patnja na Alijanc areni, u utakmici u kojoj je ponos Katalonije morao da pobedi Bajern da ne bi pao posle 17 godina u Ligu Evrope.

I naravno da Barsa nije uspela. Iluzije da može da sruši Bajern, koji je pritom igrao sa 50 odsto mogućnosti, razbile su se kao talas o zidine moćnog minhenskog stadiona. Izgledao je Ćavijev tim kao školarac koji zamahuje levom i desnom, a desetak godina stariji mangup mu drži ruku na glavi i ne dozvoljava da ga zajapureni dečačić ni dodirne.

Izabrane vesti

Iza Barselone u takmičarskoj 2021/2022 ostao je skandalozan podatak: hajde što prvi put još od 2000. nije prošla grupu Lige šampiona, nego što je postigla dva gola u šest utakmica! Dva! To je Lionel Mesi znao da prebaci u samo jednom meču...

Oba ta pogotka Barsa je dala Dinamu iz Kijeva, za dve pobede od po 1:0. Sa Bajernom u dve utakmice 0:6, sa Benfikom u dve utakmice 0:3. Da li je to moguće!?

Imaju sad i srpski velikani čime da se podiče: Crvena zvezda je u svoja dva nastupa u Ligi šampiona bila efikasnija nego Barselona ove sezone! Crveno-beli su u jesen 2018. postigli pet pogodaka, dok su naredne sezone tri puta pogađali u metu. I Partizan je u svom prvom nastupu bio ubedljviji nego ova današnja Barsa. Tada je postigao tri gola, dok je 2010. bio efikasan isto kao Ćavijev tim – dva puta je tresao mreže rivala, oba puta Arsenala.

Dobro, bilo je i gorih od Barselone, recimo Deportivo la Korunja (2004/05), Makabi Haifa (2009/10) i Dinamo Zagreb (2016/17) nisu postigli nijedan gol u grupi.

Tomas Miler je bio čovek koji je pravio razliku u sredu veče na Alijanc areni. Kao da mu je bilo lično stalo da izbaci Barselonu. Postigao je prvi gol u pobedi Bajerna (3:0), a na kraju je izjavom za DAZN posle utakmice utrljao so na ranu katalonskom klubu.

Barselona ne može da se nosi sa intenzitetom utakmice. Tehnički i taktički su na mestu, imaju odlične igrače, ali ne mogu da isprate visoki intenzitet top fudbala”, glasio je završni udarac koji je naneo Miler posrnuloj Barseloni.

Trener Španaca Ćavi je posle meča rekao da je ovom sadašnjem njegovom timu Liga Evrope prava mera. I da će Barsa ići da osvoji to takmičenje. Optimizam je prirodna i logična stvar, međutim, kako sada crveno-plavi izgledaju, nisu baš izraziti favoriti za pehar ni u tom kupu.

Ćavi na jednoj strani ima u sastavu islužene veterane, kojima je iscureo peščani sat kada je u pitanju fudbal najviše klase. Mada, sigurno da je najteže otpisati dojučerašnje drugove sa kojima si godinama delio hleb u svlačionici. Ali neko će morati da kaže Pikeu, Busketsu, pa možda i Albi da je vreme da razduže opremu. Na drugoj strani je mnogo, možda i previše za ovaj trenutak, golobradih momaka, koji još uče da hodaju po minskom polju zvanom Liga šampiona. Videli su i u Minhenu koliko su daleko od Olimpa na kojem se igraju fudbalski bogovi.

Sve je to odraz i posledica katastrofalne klupske politike minulih godina. Ko zna, možda će Barselona doživeti sudbinu Mančester junajteda, velikana koji je godinama tu, mota se oko vrha, ali daleko je od stare slave kada je bio strah i trepet gde god da se pojavi. Što bi se reklo, strepnja je od sinoć navijačima Barse dublja od nade…


tagovi

BarselonaFK PartizanFK Crvena zvezdaLiga šampionaBajern MinhenTomas MilerĆavi

Obaveštavaj me

Barselona
FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara