Foto: AFP
Foto: AFP

Ćavi oduševljen Barsinom decom: Fantastična generacija, bolja od Busketsove i Pedrove

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 00:47

"U njihovim godinama ja sam bio uplašen, ovi momci pršte od samopouzdanja", ističe trener Barselone

Sedmo mesto, 27 poena iz 17 utakmica i gomila problema, kako na terenu, tako i van njega. Barselonina sadašnjost nikako nije blistava. Međutim, novi trener i legenda katalonskog kluba Ćavi tvrdi da budućnost i te kako jeste. Nakon pobede nad Elčeom, koju su svojim golovima Barsi donela njena deca, mladi stručnjak je govorio upravo o njima, La Masijinim produktima, osloncu kluba u godinama koje dolaze.

Prvo o Gaviju, igraču utakmice koji je golom i asistencijom značajno doprineo Ćavijevoj trećoj pobedi u Primeri. Podatak da je počeo svaku utakmicu pod vođstvom legendarnog veziste jasno ukazuje da na Nou Kampu računaju na njega, a Fabricio Romano piše da su mu Katalonci već spremili novi petogodišnji ugovor, jer mu aktuelni ističe za godinu i po dana.

Izabrane vesti

"Imati igrača kao što je Gavi je neverovatno. Način na koji se takmiči sa 17 godina, sve što radi… Neverovatan je. On je budućnost kluba", rekao je Ćavi na konferenciji posle meča.

Potom i o njegovim vršnjacima. Ćavi tvrdi da su talentovaniji od one generacije koja je iznedrila Serhija Busketsa, Pedra, Bojana Krkića, godinu-gde kasnije i Serđija Roberta...

"Ne samo Gavi, takođe i Arauho, Riki Puć, Balde, Niko, Abde… Fantastična generacija. Štavše, bolja od Busketsove i Pedrove, jer se ovde radi o sedmorici igrača koji igraju na visokom nivou. U njihovim godinama ja sam bio uplašen, ovi momci pršte od samopouzdanja."

Bilo je ipak i zamerki posle meča.

"Elče nije smeo da se rastrči toliko i da dobije toliko prostora za tranziciju. Pričali smo o tome. Pravili smo neke taktičke greške. Njihov gol je uticao na nas, ali su navijači bili vrlo dobri, a mi smo osvojili tri fantastična boda. Elče se vratio u igru zahvaljujući našim greškama. To ne sme da se dešava. Moramo da se vratimo našem modelu, naša poziciona igra i dalje nije dobra i to me iznenađuje. Ponovo nismo napravili taktički faul kod njihovog prvog gola. Šteta, jer u tim trenucima ne obavljamo svoj posao kako treba. Potrebno nam je više vremena", napominje Ćavi.



tagovi

BarselonaĆaviGavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara