Andrej Ševčenko, Aleksandar Čeferin, Sergej Rebrov i reprezentativci Ukrajine (©Reuters)
Andrej Ševčenko, Aleksandar Čeferin, Sergej Rebrov i reprezentativci Ukrajine (©Reuters)

Čeferin razljutio Ukrajince jer je poželeo Italiji plasman na EP

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 12:32

Izabranici Sergeja Rebrova su dobili dodatan motiv pred odlučujuću utakmicu C grupe kvalifikacija (ponedeljak, 20.45) u Leverkuzenu

Dan odluke za Ukrajinu i Italiju. Te dve selekcije će odmeriti snagu ovog ponedeljka od 20.45 časova na neutralnom terenu u Leverkuzenu, u direktnom susretu za plasman na Evropsko prvenstvo. Ukoliko Italija ostane neporažena osiguraće drugu poziciju i pridružiće se Engleskoj, dok Ukrajince samo pobeda vodi na završni turnir.

Nije Ukrajincima ni potreban dodatan motiv od učešća na četvrtoj uzastopnoj kontinentalnoj smotri, ali dao im ga je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin. Izjavio je kako bi bila loša stvar za evropski fudbal da se Italija ne plasira na kontinentalni šampionat, čime je automatski poželeo Ukrajincima da izgube.

Izabrane vesti

Italija mora da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo, inače će da bude katastrofa. Reprezentacija Italije je previše važna, ali mislim da će da pobedi Ukrajinu“, rekao je Čeferin, a te reči su glasno odjeknule na istoku Evrope.

Selektor Ukrajine Sergej Rebrov priznao je da su se njegovi izabranici poprilično razljutili zbog te izjave.

Ne zanima me šta Čeferin ima da kaže, nije moj posao da se fokusiram na takve komentare. Međutim, oni mogu da utiču na moje fudbalere, da ih razljute i motivišu da se kvalifikuju. Mislim da imamo dobru šansu, da će da bude drugačije nego na San Siru. Sada će čitav stadion da nas podržava. Igrali smo već u Bremenu i imali smo sjajnu podršku, na tribinama je bio veliki broj Ukrajinaca. Očekujem da tako bude i na Baj areni“, kazao je Rebrov.


20.45: (4,50) Ukrajina (3,60) Italija (1,90)


U Milanu je Italija pobedila Ukrajinu sa 2:1, uz dva pogotka veziste Intera Davidea Fratezija. Bio je to deveti susret te dve reprezentacije, a Ukrajinci nikada do sada nisu pobedili Azure. Čak sedam puta su poraženi, uz dva remija u prijateljskim utakmicama.

Uz dužno poštovanje, drugačije je igrati protiv Makedonije ili Malte, a drugačije protiv Engleske i Italije. Ovo je utakmica na kojoj moramo da pokažemo pravo lice. U Italiji smo napravili mnogo grešaka, ali znamo koja nam je dužnost i verujemo da ćemo na ovoj utakmici da ostvarimo cilj“, poručio je Rebrov.

Njegov nekadašnji saigrač u reprezentaciji, legenda Milana Adrij Ševčenko, smatra da Ukrajinci nemaju šta da izgube.

Za sve nas ovo je više od utakmice. Ne samo zbog rata, već i zbog činjenice da smo prinuđeni da na svakom meču igramo kao gosti, da budemo domaćini u drugoj zemlji. Teško je suočiti se sa svime što se dešava u Ukrajini, ali i pored svega toga u dobroj smo poziciji. Rebrov je odradio odličan posao u ovako teškoj situaciji. Uveo je u tim pobedničku filozofiju. Više nemamo šta da izgubimo, ali to ne znači da se zadovoljavamo dosad postignutim“, istakao je Ševčenko.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 10. (POSLEDNJE) KOLO

C GRUPA

Ponedeljak

20.45: (4,50) Ukrajina (3,60) Italija (1,90)

20.45: (16,0) Makedonija (7,75) Engleska (1,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar Čeferinkvalifikacije za Evropsko prvenstvoKvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za EPfudbalska reprezentacija Italijereprezentacija UkrajineSergej RebrovAndrej Ševčenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara