Šurbatović (©MN Press)
Šurbatović (©MN Press)

Čelnici Pari Sen Žermena strepe od izveštaja Jovana Šurbatovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.22. | 09:40

Gensek Fudbalskog saveza Srbije bio delegat na meču Real – PSŽ

Stravu i užas doživeo je Pari Sen Žermen u Madridu. Za 45 minuta sve se srušilo Svecima, već viđeni prolaz u četvrtfinale Lige šampiona im je Karim Benzema izbio iz ruku i odveo Real u narednu rundu.

Samo što čelnici pariškog kluba misle da je jednake zasluge za preokret imao i sudija Dani Makeli, koji nije dosudio faul nad golmanom Donarumom kod prvog Realovog gola. Pisali su španski mediji da su gazda PSŽ-a Naser Al-Kelaifi i direktor Leonardo probali da upadnu u sudijsku svlačionicu posle utakmice, da je bilo i udaranja po rukama administrativaca madridskog kluba koji su snimali te incidente...

Izabrane vesti

I sada, kako španski mediji pišu, ključni čovek od kojeg će zavisiti da li će čelnici PSŽ-a biti kažnjeni i koliko je – Jovan Šurbatović. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije bio je delegat na meču na stadionu Santjago Bernabeu i u UEFA čekaju njegov izveštaj što se tiče dešavanja ispred svlačionica.

Glavni sudija Dani Makeli je svoj izveštaj poslao, a u njemu, kako piše Mundo Deportivo, stoji sledeće:

Predsednik i tehnički direktor PSŽ-a su iskazali agresivno ponašanje i pokušali su da uđu u sudijsku svlačionicu. Kada su im sudije poručile da izađu napolje, oni su blokirali vrata“.

Međutim, još važnije je šta je u svom osvrtu napisao Šurbatović, jer za UEFA ono što napišu sudije i posebno delegat uzima se kao nesporna istina koju optuženi moraju da pobiju, a ne obrnuto.

Dodatna otežavajuća okolnost za predsednika Parižana Al-Kelaifija je što je član Izvršnog komiteta UEFA i pogotovo zbog toga ne sme da bude nikakvog popusta za njega, da se ne bi objektivnost Evropske kuće fudbala dovodila u pitanje. 

 


tagovi

Jovan ŠurbatovićFudbalski savez SrbijePari Sen ŽermenLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara