Čelsi i Arsenal dali po pet komada, debitantski golovi Enkunkua i Haverca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 04:48

Nije loše za zagrevanje...

Čelsi je odigrao prvu utakmu u predsezoni, prvu pod vođstvom Maurisija Poketina, a navijači bez obzira na nedoraslog rivala (velški Reksam) imaju razloga za zadovoljstvo. Pored toga što su Plavci pružili dobru partiju i najavili daleko bolju sezonu od prethodne, oni što posebno može da raduje i ljude iz kluba i fanove jesu golovi i asistencije skupocenih pojačanja.

Poketino je, očekivano, kombinovao sa sastavom, šansu ukazao mnogim mladim igračima; evidentno je bilo da rezultat nije u prvom planu, međutim na kraju ipak ubedljivih 5:0, pošto je tim sa Stamford Bridža čak tri puta tresao mrežu u samom finišu.

Izabrane vesti

Nikolas Džekson i Kristofer Enkunku dobili su po poluvreme. Senegalac je posle lepog solo prodora namestio gol Janu Matsenu (inače dvostrukom strelcu) već u trećem minutu, dok je francuski internacionalac plaćen 60.000.000 evra u 90. minutu pokazao realizatorske sposobnosti.

U strelce su se još upisali Konor Galaher i Ben Čilvel. Naj poslednji gol iskusnom defanzivcu pripremio je 18-godišnji Brazilac Anđelo Gabrijel, poslednja pridošica u redove dvostrukog šampiona Evrope.

Čelsi za tri dana igra protiv Brajtona, a na turneji po Americi ga čekaju još okršaji sa Njukaslom, Fulamom i Borusijom iz Dortmunda.

Pe golova postigao je noćas i Arsenal protiv MLS drim tima (5:0) u kom nije bilo Lionela Mesija. Sjajno su pogađali pre svih Gabrijel Žezus za 1:0 i Leandro Trosar za 2:0. U drugom delu Žoržinjo je dao gol sa bele tačke, a Gabrijel Martineli na pas Martina Edegora.

Naposletku, po prvi put u dresu Tobdžija upisao se i Kai Haverc. On je savladao mladog srpskog čuvbara mreže Đorđa Petrovića.

Evo kako je sve to u Vašingtonu izgledalo:





Arsenal za dva dana igra protiv Mančester Junajteda, posle čega ga čeka i okršaj sa Barselonom...


tagovi

Kristofer NkunkuNikolas DžeksonPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara