Fudbaleri Real Madrida (Reuters)
Fudbaleri Real Madrida (Reuters)

Čelsi je došao na pogrešno mesto da se čupa, Realov šampionski DNK najavio novo polufinale sa Sitijem

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.04.23. | 22:59

Madriđani sa rutinskih 2:0 ostvarili ozbiljan kapital, Plavci igrali sa igračem manje

„Čelsi će pobediti 3:0“, sa osmehom je poručio u pomalo klovnovskom stilu Čelsijev gazda Tod Boli šetkajući se Madridom nekoliko sati pre početak meča.

Ali pored toga što je hram fudbala Santjago Bernabeu je ujedno i đavolja pećina za svakog protivnika koji ima nameru da dođe tamo da se čupa... A Bolijev Čelsi je došao baš po to. Da se čupa i spasava katastrofalnu sezonu. Pogrešno vreme i pogrešno mesto za takve snove. Real Madrid je u prvom četvrtfinalu Lige šampiona rutinirao Čelsi sa samo 2:0. Samo jer je možda zaslužio i ubedljiviju pobedu.

Izabrane vesti

Frenk Lampard se vratio na Stamford Bridž pre nekoliko dana da gasi požar ali shodno njegovom trenerskom iskustvu i kapacitetima, nije se ni očekivalo da šok-terapija proradi već protiv Karla Anćelotija i njegovih šampiona u Madridu.

Nije Lampard imao ni mnogo vremena, ni ideja da nešto veliko promeni na brzinu i smisli iznenađenje za šampiona Evrope. Osim što je pojačao trkački deo veznog reda sa Kanteom, odlučio se da se u napadu osloni na brzinu Feliksa i oporavljenog Sterlinga i na klupi ostavi Haverca.

Anćeloti je opet krenuo sa Kamavingom kao levim bekom, a izabrao je i da Militau partner u srcu odbrane bude Alaba pre Ridigera. U veznom redu su to opet bila ista imena ali druge varijacije sa Modrićem u nešto ofanzivnijoj ulozi i Valverdeom sa više defanzivnih zadataka nego inače. Napadački recept iz poslednjeg El Klasika je ostao isti: Rodrigo – Vinisijus – Benzema.

--------------------

REAL MADRID - ČELSI 2:0 (1:0)

/Benzema 22, Asensio 74/

Stadion: Santijago Bernabeu. Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska). Žuti kartoni: Kamavinga, Karvahal, Militao (Real), Fofana, Kovačić (Čelsi)

Crveni karton: Čilvel (Čelsi) u 59.

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga (od 71. Ridiger) – Modrić (od 81. Sebaljos), Kros (od 84. Čuameni), Valverde – Rodrigo (od 71. Asensio), Benzema, Vinisijus

ČELSI (3-5-2): Arizabalaga – Fofana, Silva (od 75. Maunt), Kulibali (od 55. Kukurelja) – Džejms, Kante (od 75. Galager), Fernandez, Kovačić, Čilvel - Feliks (od 65. Čaloba), Sterling (od 65. Haverc)

--------------------

Čelsijev plan je izgleda bio da proba na kontre i umalo da mu proradi već u drugom minutu... Žoao Feliks je imao prazan teren ispred sebe kada je krenuo u kontru sa centra. Ako je nekog igrača svaki Čelsijev navijač želeo da vidi u toj situaciji onda je to brzonogi Portugalac. Ali kakav je štoper Eder Militao! Zver! Sustigao ga je i zasmetao dovoljno da Portugalac uputi samo mlak šut u Kurtou. Imao je Čelsi ubrzo još jedan obećavajući kontranapad ali je ovoga puta Alaba otklonio opasnost. Žuti kartoni za Fofanu i Kamavingu u prvih sedam minuta su bili signal Vinisijusu odnosno Sterlingu da idu još jače i brže na njih i provociraju isključenje.

Real je tek posle desetak minuta pohvatao konce igre i više ih nije ispuštao...

Vinisijus, Rodrigo i Benzema su bili sve opasniji i konkretniji. Sve bolje su kombinovali i falio je samo završni udarac. Došao je u 22. minutu. Gospodin „Liga šampiona“ Karim Benzema je potvrdio da ga je opet uhvatilo prolećno besnilo kao lane. Karvahal je dao fenomenalnu dugu loptu, Vinisijus pobegao Fofani taman toliko da ispruži nogu i šutira u Kepu sa peterca. Čelsijev golman je to odbranio ali je lopta pala na nogu pravo Benzemi koje takve poklone ne propušta. Gol možete videti OVDE.

Minut kasnije je Čelsi imao odličnu šansu da se vrati u utakmicu nakon što je opet puklo preko Kamavinge levo. Ali Kurtoa je sjajnom intervencijom zaustavio Sterlinga. Bilo je to sve od Čelsija...

Vinisijus je dodavao gas kako je meč odmicao. Kepa ga je zaustavio je u jednom od tih prodora. Rodrigo i Benzema su takođe pretili. Fofana je poklonio loptu Valverdeu čiji šut na kraju nije bio u stilu njegovih bombi i išao je pravo u Kepu. Fofana je u pojedinim momentima pretio da uđe u kožu zemljaka Upamekana od sinoć.

Drugo poluvreme je opet počelo šutom Feliksa ali pravo u Kurtou. Na drugoj strani je Kulibali u poslednjem momentu stigao Rodriga, a Modrićeva plasirka iz prve završila malo iznad prečke. Malo je falilo za novo remek delo Hrvata protiv Čelsija poput one „trivele“ lane. Ubrzo su gosti ostali bez Kulibalija koji se povredio jureći celu noć za Rodrigom i ušao je Kukurelja koji u štoperskoj liniji sa trojicom nikada nije ulivao previše poverenja. Ubrzo se pokazalo i zašto je to tako...

Kukurelja je otišao previše napred, a Valverde je to osetio da genijalnim pasom u dubinu lansira Rodriga na gol. Kukurelja je bio daleko pa je Čilvel morao „primi njegov metak“. Srušio je Brazilca pred kaznenim prostorom i zaradio crveni karton.

Od tog momenta je Real gospodario terenom i bilo je samo pitanje vremena kada će to i naplatiti. Uzalud su Lampardu bile izmene i ulasci Čalobe i Haverca. Real je stiskao, a Anćeloti osetio momenat za prave izmene. Izveo je Kamavingu opterećnog kartonom i umornog Rodriga zamenio Asensijom koji je džoker sezone. I pogodio!

Izveo je Real školsku akciju iz kornera, namestio loptu na šut Asensiju koji je posle tri minuta na terenu pogodio donji ugao i rešio utakmicu. Možete da pogledate OVDE.

Iskontrolisao je Real utakmicu do kraja, a Benzema je propustio šansu za 3:0 i identičan rezultat kao u prvom četvrtfinalu prošle sezone u Londonu.

Sada deluje da su ovih 2:0 iz Madrida veći pred revanš nego onih 3:0 iz Londona lane. Zbog svega kroz šta Čelsi prolazi ali i zbog očiglednog uspona Realove forme i sve raznovrsnijeg arsenala kojim Karlo Anćeloti raspolaže.

Na vidiku je repriza polufinala Real Madrid – Mančester Siti.

 


tagovi

Karim BenzemaMark KukureljaBen ČilvelMarko Asensio

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara