(Reuters)
(Reuters)

Čelsi nije hteo da ga pusti letos, sad ga šalje u Dortmund i zaradiće malo više od 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 11:46

Ijan Matsen na pozajmici u Borusiji

Imala je Borusija u protekloj deceniji dosta uspeha kad bi angažovala fudbalere iz ostrvskih klubova (Šinđi Kagava, Džejdon Sančo, Džud Belingem) i taj recept je primenila još jednom, jer će prvo pojačanje u Dortmund tokom 2024. stići iz Londona. U pitanju je Ijan Matsen, koji dolazi iz Čelsija sa zadatakom da „zakrpi“ rupu na poziciji levog beka.

Bundesligaš će platiti 2.300.000 evra za pozajmicu do kraja sezone, ali u junu neće imati pravo da otkupi Holanđanina, koji je ugovorom vezan za Plavce do 2025. Na ovaj način trener Edin Terzić će samo privremeno rešiti problem uz levu aut-liniju, pošto u ovom trenutku nema nijednog beka na toj strani terena. Letošnji novajlija iz Menhengladbaha, Rami Bensabaini će narednih sedmica predstavljati Alžir na Kupu afričkih nacija i ko zna kad će se vratiti u klubu, dok je Norvežanin Julijan Rajerson povredio ligament kolena i ne zna datum njegovog oporavka.

Izabrane vesti

U takvim okolnostima sportski direktor Sebastijan Kel je bio prinuđen da reaguje na tržištu i pred angažmanom je 21-godišnjeg Matsena. Na ovaj način deluje da će sve tri strane biti zadovoljne, jer će Borusija dobiti fudbalera na deficitarnoj poziciji, Čelsi malo novca koji će mu pomoći da „pegla“ knjige u stalnoj borbi za što bolji status pred finansijskim fer-plejom, a mladi Ijan priliku da igra u kontinuitetu.

Ruku na srce, malo je na njega obratio pažnju Maurisio Poketino, koristio ga je u 199 premijerligaških minuta ove sezone, standardan je bio u prva tri kola Liga kupa, gde Čelsi večeras gostuje Midlsbrou u prvom susretu polufinala, s tim da je izvesno da Holanđanin neće igrati na Riversajdu. Matsen se u utorak jutro zaputio za Nemačku, gde bi tokom dana trebalo da bude podvrgnut lekarskim pregledima, a uveče se očekuje potpis na ugovoru o pozajmici do kraja sezone.

Podsećamo da je Matsen u prošloj sezoni ostavio lep utisak na pozajmici u Barnliju, igrao ofanzivno kod Vensana Kompanija, klub sa Turf Mura je želeo da otkupi njegov ugovor, čak i je i polaznik Fajenordove i PSV-ove škole zapeo da ide, ali Čelsi nije dao. Sad ga šalje na još jednu pozajmicu. Već treću, pošto je u međuvremenu stasavao i u Koventriju.


tagovi

ČelsiBorusija DortmundTransferiZimski prelazni rok 2024Ian Matsen

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara