Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Čelsijeva nada - FA kup, ali kako protiv tima kome nisi dao gol 270 minuta

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 11:56

Aston Vila u ponovljenom meču šesnaestine finala najstarijeg takmičenja na svetu dočekuje večeras (21.00) poljuljane Plavce. Pol Merson ne daje ni najmanje šanse timu Maurisija Poketina

Čelsi je u velikoj krizi. Izgubio je poslednja dva meča u Premijer ligi od Liverpula i Vulverhemptona, primio osam golova za 180 minuta. Maurisio Poketino je na ledu, zaljuljala mu se klupa. Ni ove sezone ništa ne funkcioniše na Stamford Bridžu.

Šansa za trofej ili bar borba za to je FA kup, a rival nimalo lak, ove sezone mnogo bolji od nekadašnjeg šampiona Engleske i Evrope – Aston Vila. Meč se igra večeras (21.00) u Birmingemu. Ovo je ponovljeni meč šesnaestine finala. U prvom meču u Londonu mreže su mirovale.

Izabrane vesti

Tim Unaja Emerija je imao loš niz od tri meča bez pobede, ali je ceh za nešto slabije rezultate ove godine platio je Šefild Junajted petardom pre četiri dana u Premijer ligi. Na dva meča Čelsija i Aston Vile ove sezone pao je samo jedan pogodak. U Premijer ligi tim iz Birmingema je slavio u prestonici sa 1:0 golom Olija Voktinsa. Plavci na tri vezana meča nisu zatresli mrežu Vile.

21.00: (2,00) Aston Vila (3,50) Čelsi (3,70)

Španac Emeri, koji je preporodio Vilu, koja je sada kandidat za Ligu šampiona, potvrdio je da će Ezri Konsa da bude van terena tri do četiri nedelje. Povredio je koleno prethodnog vikenda u meču na Bramal Lejnu u Šefildu. Van stroja su i Lukas Dinj, dok se u konkurenciju vraća Pau Tores.

Poketino se prethodnih dana branio da nije kritikovao igrače, da su njegove reči izvučene iz konteksta posle poraza od Vulverhemptona (2:4) u nedelju. Jasno je da je Argentinac izgubio kompas i da bi svaki sledeći neuspeh mogao da znači smenu.

20.45: (1,55) Notingem Forest (4,10) Bristol Siti (6,25)

Na Stamford Bridžu je i dalje bolnica. Nedostaju Vesli Fofana, Robert Sančez, Ris Džejms, Mark Kukurelja, Romeo Lavija, Lesli Ugočukvu, Levi Kolvil i Trebo Čaloba. U konkurenciji za tim su Karni Čukvumeka, Benoa Badijašil i Nikolas Džekson koji su se vratili sa Kupa afričkih nacija.

Nekadašnji as Arsenala, sada kolumnista Skaj Sportsa, Pola Merson, napisao je da Čelsi nema šanse protiv Aston Vile.

Čelsi nije tim. Ne znam ko će da izađe na teren u sredu uveče protiv Aston Vile. Znate da će Arsenal ili Liverpul napraviti jednu, možda dve promene, ali sa Čelsijem, jednostavno ne znate kakav će tim biti. Maurisio Poketino ima previše opcija, ali nema previše dobrih igrača. Imate dvojicu vezista, Enca Fernandesa i Mojzesa Kaiseda, koji koštaju preko 200.000.000 funti. Za tu cenu, oni bi trebalo da diktiraju igru. Ne mogu da verujem šta se dogodilo i kako se brzo sve preokrenulo”, istakao je Merson.

Ukoliko i večeras posle 90 minuta bude bez pobednika, igraće se produžeci i eventualno penali.

ENGLESKA – FA KUP, ŠESNAESTINA FINALA (PONOVLJENI MEČEVI)

Sreda

20.45: (1,55) Notingem Forest (4,10) Bristol Siti (6,25)

21.00: (2,00) Aston Vila (3,50) Čelsi (3,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ČelsiAston VilaFA kup

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara