Mihajlo Mudrik (©Reuters)
Mihajlo Mudrik (©Reuters)

Kataklizma Plavaca: Poketinu se drma klupa, "Mudrik od 70.000.000? On ne vredi sedam funti“

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.02.24. | 23:47

„Ne želim da dođem ovde i kažem da sam najbolji, a igrači najgori, ali oni moraju da preuzmu odgovornost kao i ja“, rekao je menadžer Čelsija posle kraha na Stamford Bridžu od Vulverhemptona (2:4)

Ne ide, pa ne ide... Odlaskom ruskog tajkuna Romana Abramoviča pod pritiskom britanske javnosti posle vojne intervencije Rusije u Ukrajini, kao da je otvorio Pandorinu kutiju na Stamford Bridžu. Stigao je američki milijarder Tod Boli, a za njim i problemi. Kupovalo se sumanuto, trošen novac, ali pojačanja nigde. Ne tako davno od Plavaca na fudbalskom Mont Everestu pod vođstvom Tomasa Tuhela, sa „ušatim peharom“ Lige šampiona, do sredine tabele Premijer lige.

Druga sezona kako je izlazak u Evropu nemoguća misija. Prošla sezone u Premijer ligi je bila košmarna, a ova preti da bude još gora. Od velikog kluba ostala je samo ruina. Grejem Poter i Frenk Lampard su bili promašaji na klupi, a uskoro bi bivši mogao da bude i Maurisio Poketino. Tek 11. mesto posle više od polovne šampionata. Argentincu ništa ne polazi od ruke na kormilu poljuljanog velikana.

Izabrane vesti

Navijači su izgubili živce, ne mogu više da gledaju propadanje kluba. Rahim Sterling je izviždan posle izmene u meču sa Vulverhemptonom, a Poketinu se opasno zaljuljala klupa. Ne bi bilo izneneđanje ako bi uskoro dobio „cveće“ od Bolija.

21.00: (7,25) Brentford (4,60) Mančester Siti (1,43)

Kataklizma na pomolu, 10 poraza na 23 utakmice u šampionatu. Poslednji neuspeh, poraz na svom terenu od Vukova (2:4) u Premijer ligi upalio je alarm na Stamford Bridžu.

Na dve utakmcie za samo četiri dana čak osam lopti u mrežu ni krivog ni dužnog srpskog čuvara mreže Đorđa Petrovića koji je kao na vetrometini. Odbrana ne postoji, vezni red užasan, a šta tek reći za napadače? Strelac tri gola za Vukove Mateus Kunja za 90 minuta na Stamford Bridžu je dao isto broj pogodaka kao napadači Plavaca Nikolas Džekson i Rahim Sterling za dosadašnji deo sezone, dok je Ukrajinac Mihajlo Mudrik samo dva puta pogodio mrežu rivala.

Mislim da nismo svi dovoljno dobri, to je realnost“, rekao je Poketino posle nove blamaže i dodao:

I ja, kao prvi odgovorni. Naravno, ono što smo danas pokazali je da nismo dovoljno dobri. Slažem se, 100 odsto. Nismo pravilno upravljali situacijom i ne želim da dođem ovde i kažem da sam najbolji, a igrači najgori, ali oni moraju da preuzmu odgovornost kao i ja“.

Argentinac je svestan da nešto mora da se menja.

Ne poklapamo se sa istorijom kluba. Moramo to prihvatiti i biti kritični, ali ne možemo da odustanemo. Moramo da nastavimo da radimo, da se trudimo da se promenimo, da donosimo bolje odluke, da pokušamo da pronađemo stvari na drugačiji način“.

Poketino kaže da razume navijače i zvižduke koje je dobio pre svega Sterling.

Ono što mogu da kažem je da se izvinim navijačima. Percepcija je jedna stvar, a to je da Čelsi treba da bude u drugoj poziciji, ali zbog drugih okolnosti mi nismo tu. Ono što možemo da uradimo je, što je najvažnije, da osetimo odgovornost i naravno da moramo da prihvatimo organizaciju i igrače koje imamo. Zaista je važno da razumemo navijače. Razočarani smo kao i oni, ali moramo da se borimo u potpunosti. Ako želimo dobre rezultate u budućnosti, moramo da ostanemo zajedno“.

Nekadašnji trener Totenhema ima alibi u mladosti.

Igrači su mladi, potrebna im je podrška i moram da se zahvalim navijačima koji su ostali do kraja jer su navijali, a onda na kraju imaju pravo da se ponašaju kako žele. Moramo da osetimo samopouzdanje, da se osećamo sveže da se ponovo takmičimo. Potreban im je pomoć navijača tokom 90 minuta. Lako je sedeti napolju i gledati igrače kako trče i igraju, a onda kada stiže stres, nije lako. Ono što treba da uradimo je stanemo iza njih i da im pomognemo da se oporave od ova dva poraza“, zaključio je Poketino koji se nije proslavio ni na klupu Pari Sen Žermena (izgubio titulu od Lila u Ligi 1) pre nego što je stigao na Stamford Bridž proteklog leta.

Na udaru je skupo plaćeni Ukrajinac Mudrik. Za godinu dana u zapadnom Londonu malo toga su videli od nekadašnje zvezde Šahtjora.

Džejmi O’Hara je za Sky Sports govorio o promašenoj akviziciji Plavaca.

Čelsi... vau. Tamo su igrači sa osmogodišnjim ugovorima. Ne bih im dao jednogodišnje. Mudrik, 70 miliona funti? On trenutno ne vredi sedam funti. Dao je loptu pogrešno 15 puta kada je ušao. Apsolutno šokantno. Ako ste navijač Čelsija, bilo bi vas sramota da gledate to“, rekao je O’Hara i dodao:

Čelsi je toliko daleko od svojih prethodnih standarda, kada je osvajao Premijer ligu i Ligu šampiona. Ovi igrači su sada miljama daleko od toga. Oni ne žele da budu tu, bar pola njih. Samo žele da igraju lep fudbal kao rezervni tim. Tri boda su sve u Premijer ligi. Čelsi je na 11. mestu. Jedan od najgorih timova koje sam video ove sezone. Užasno“, istakao je nekadašnji fudbaler Totenhema.



tagovi

Mihajlo MudrikČelsiMaurisio PoketinoPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara