Gasperini (© Reuters)
Gasperini (© Reuters)

Četvrtak u Seriji A: Profesor Gasp i učenik Jurić

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.09.22. | 12:01

Borba za vrh tabele, Mihajlović čeka Salernitanu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Veoma interesantna utakmica nas čeka u Bergamu, kao svaki put kada se sretnu timovi koje treniraju Gasperini i Jurić. Podsetimo, Gasperini je bukvalno fudbalski otac Juriću, jer ga je želeo kao igrača u svojim timovima a zatim ga je naučio trenerskom zanatu angažujući ga kao pomoćnika. Nije slučajno da oba tima igraju sa identičnim formacijskim postavkama i sa gotovo istovetnom filozofijom i pristupom. U startnoj postavi Torina neće biti iz predostrožnosti Nemanje Radonjića zbog manjih mišićnih problema tako da se očekuje povratak Saše Lukića u početnih 11.

Izabrane vesti

Na Dal’Ari, Siniša Mihajjlović sa svojom Bolonjom traži prvu pobedu u prvenstvu protiv Salernitane koja je prošlog vikenda zgromila Sampdoriju sa 4:0.

ATALANTA - TORINO (20.45)

Utakmice maestra Đan Pjera Gasperinija i učenika Ivana Jurića garantuju varnice i po pravilu dobar fudbal o čemu svedoči 42 gola na poslednjih deset okršaja, ili 4,2 gola po partiji. Večeras će ulog biti još veći: vodeće mesto na tabeli budući da bi eventualni pobednik stigao Romu na koti od deset bodova.

Atalanta ne zna za poraz od Torina tri godine (tri pobede i dva remija), a među njima je i najteži poraz Granata u Seriji A (0:7). Međutim, Atalanta nije uspela da pobedi Torino u Bergamu od 2018, poraz i tri remija od tada. Takođe, Boginja je vezala između prošlog i sadašnjeg šampionata čak sedam mečeva bez pobede na svom terenu.

Pažnja na dvojicu igrača koji će biti na klupi: Luisa Murijela i Nemanju Radonjića. Murijel protiv Torina ima impresivan učinak pet golova i osam asistencija, to je jedan od motiva zašto bi Gasperini mogao da izabere njega za startnu postavu. Radonjić je imao vatrometni početak sezone. Srpski reprezentativac je igrač koji je najviše odigrao lopti na protivničkom delu terena i kompletirao je najveć broj driblinga.

Inače, Radonjić neće biti među starterima, jer ima male mišićne probleme i Jurić ne želi da ga rizikuje. Umesto Nemanje će igrati Saša Lukić kome će to biti prvi meč u ovoj sezoni od prvog sudijskog zvižduka i posle odbijanja da putuje u Moncu na premijernu utakmicu prvenstva.

Torino je stigao u Bergamo bez Mirančuka, bivšeg igrača Atalante i Singoa, dok Gasperini ne može da računa na Đimšitija.

ATALANTA 3-4-2-1: Muso - Toloi, Demiral, Okoli (Scalvini) - Hatebor, De Ron, Kupmejners, Mehle - Ederson - Pašalić, Zapata (Murijel).

TORINO 3-4-2-1: Milinković Savić - Điđi (Šurs), Bonđorno, Rodrigez - Lazaro, Lineti, Riči, Vojvoda (Ajna) - Vlašić, Lukić – Sanabrija.

BOLONJA - SALERNITANA (20.45)

Bolonja i Salernitana imaju savršeno uravnotežen skor, po dve pobede i dva remija, mada valja naglasiti da je tim Siniše Mihajlovića u prošlom šampionatu osvojio četiri boda. Salernitana ne samo da nikada nije pobedila u Bolonji, nego nije uspela nikada da se vrati sa tri boda sa gostovanja u Emiliji Romanja.

S druge strane, Bolonja nije nikada izgubila meč na Dal’Ari u Seriji A kada je igrala četvrtkom, devet pobeda i šest remija, ali se i Salernitana nalazi u najdužoj seriji bez poraza na gostovanjima u italijanskoj elitnoj ligi: pet mečeva.

Siniša Mihajlović nije najzadovoljniji prelaznim rokom, ali je spreman da se prilagodi i da proba da lansira u ovom šampionatu nove mlade snage. Salernitana dolazi u Bolonju bez par iskusnih i važnih igrača, počev od senatora Riberija i našeg Radovanovića. Van stroja su i Bohinnen i Lovato.

Pažnja na Marka Arnautovića. Centarfor Bolonje je u prošlom prvenstvu oba puta zatresao mrežu Salernitane i nije tajna da Mihajlović i cela Bolonja polažu najveće nade u austrijskog Srbina za još jednu mirnu sezonu, daleko od borbe za opstanak i po mogućstvu što bliže Evropi.

BOLONJA 3-5-2: Skorupski - Sumaoro, Medel, Lukumi - De Silvestri, Ferguson (Domingez), Skouten, Ebišer (Sorijano), Likojanis – Orsolini, Arnautović.

SALERNITANA 3–5-2: Sepe - Born, Đomber, Facio - Kandreva, Kulibali, Mađore, Vilhena, Macoki - Dia, Bonacoli.

SERIJA A - 4. KOLO

Utorak

Sasuolo - Milan 0:0

Inter - Kremoneze 3:1 (1:0)

/Korea 12, Barela 38, Martinez 76 - Okereke 90/

Roma - Monca 3:0 (2:0)

/Dibala 18, 32, Ibanjez 61/

Sreda

Empoli - Verona 1:1 (1:0)

/Baldanci 26 - Kalon 69(

Sampdorija - Lacio 1:1 (0:1)

/Gabijadini 90+1 - Imobile 21/

Udineze - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Beto 17/

Juventus - Specija 2:0 (1:0)

/Vlahović 9, Milik 90+1/

Napoli - Leče 1:1 (1:1)

/Elmas 27 - Kolombo 31/

Četvrtak

20.45: (1,75) Atalanta (3,70) Torino (5,40)

20.45: (1,95) Bolonja (3,60) Salernitana (4,20)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Đan-Pjer GasperiniĐan Pjero GasperiniGasperiniIvan JurićSiniša MihajlovićSaša Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara