Ben Čilvel (©Reuters)
Ben Čilvel (©Reuters)

Čilvela opet muči zadnja loža, van terena minimum dva meseca

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 17:10

Levi bek Čelsija mora na novu pauzu

Nova lica koja konstantno pristižu nisu bili jedini problem Čelsijevih trenera u prethodnih godinu i po dana. Još veće muke u pokušaju da uigraju mlad i novooformljeni tim zadavali su im kadrovski problemi, kojih nikako da se reše. Štaviše, samo se nagomilavaju. Atmosferu u taboru londonskog kluba posle sinoćnje pobede nad Fulamom (2:0), prve premijerligaške posle više od mesec dana, pokvarila je vest da Ben Čilvel mora na novu pauzu, u najboljem slučaju dvomesečnu.

Čilvela prošle noći nije bilo ni na klupi protiv Fulama, jer se povredio još sredinom prošle nedelje u šestnaestini finala Liga kupa protiv Brajtona. Trener Plavaca Maurisio Poketino je dva dana kasnije na konferenciji, uoči daljih testova, nagovestio da bi "moglo da se radi o povredi zadnje lože" i da "situacija ne izgleda dobro", što je ovog popodneva potvrdio i britanski Telegraf.

Izabrane vesti

Prema pisanju pomenutog medija, 26-godišnjeg levog beka zbog gorepomenute povrede čeka minimum osam nedelja pauze, dok bi u zavisnosti od toga kako će teći njegov oporavak, odsustvo moglo da bude i duže.

Čilvel je problema sa zadnjom ložom imao i prošle sezone tokom koje ga iz istog razloga na terenu nije bilo ukupno četiri meseca, uoči, tokom i posle Mundijala u Kataru, a zatim i u finišu sezone. Od starta aktuelne takmičarske godine odigrao je ukupno sedam utakmica, na četiri je čak nosio i kapitensku traku, s tim da ga je Poketino češće koristio kao krilo, dok je na poziciji levog beka najčešće igrao Livaj Kolvil. Pride argentinski stručnjak na istoj poziciji kao opciju ima i Marka Kukurelju.

Kako bilo, Čilvelovo dvomesečno odsustvo predstavlja ozbiljan udarac za Poketina, jer nekadašnji trener Totenhema od starta sezone muku muči sa izostancima. Kristofer Enkunku, Ris Džejms, Romeo Lavija i Velsi Fofana već neko vreme su van stroja, a manjih problema sa povredama imali su i Mojzes Kaisedo, Mihajlo Mudrik, Benoa Badijašil, Noni Madueke, Trevo Čalova i Karni Čukvuemeka.

Možda i većih problema od Poketina u sastavljanju tima posle Čilvelove povrede imaće selektor engleske reprezentacije Geret Sautgejt budući da je van stroja i defanzivac Mančester junajteda Luk Šo, te bi na pomenutoj poziciji u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo sa Italijom mogao da zaigra Kiran Tripije, kojem nije strano da desnu stranu terena zameni levom. Pored njega, opcije su još Kristal Palasov Tarik Mičel i Njukaslov Den Burn, koji su u uvodnom delu sezone igrali vrlo dobro.


tagovi

Ben ČilvelČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara