(© FK Radnički 1923)
(© FK Radnički 1923)

Činedu jedini pogodio i prekinuo uspavanku na „Čika Dači“

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.06.23. | 23:23

Pogotkom visokog Nigerijca Radnički 1923 savladao kruševački Napredak u prvoj test utakmici

Dva dana pre odlaska na Zlatibor, kragujevački superligaš odlučio je da proveri trenutni nivo forme u prijateljskom duelu sa komšijama iz kruševačkog Napretka na glavnom terenu stadiona „Čika Dača“. U utakmici dobrog ritma, ali bez previše sadržaja, Šumadinci su slavili pogotkom Nigerijca Žofrija Činede, koji je iskoristio veliki kiks odbrane Napretka u završnici susreta da donese trijumf kragujevačkom timu – 1:0 (0:0).

S obzirom da je meč predstavljao prvi test za obe ekipe od početka letnjih priprema, samim tim je bilo iluzorno očekivati bogzna kakvu fudbalsku predstavu, mada je ono što su izabranici trenera Dejana Joksimovića i Dragana Perišića prikazali bilo daleko ispod superligaškog standarda. Na stranu što su se golmani praktično ubijali od dosade, ono što posebno upada u oči je veliki broj kardinalnih grešaka igrača oba tima, što se samo donekle može opravdati neuigranošću i „teškim nogama“ u početnoj fazi priprema.

Izabrane vesti

Šumadinci su, čini se, više grešili u prvom poluvremenu, što Kruševljani nisu uspevali da kazne. Osim par traljavih pokušaja sa distance i jednog obećavajućeg prekida, ništa značajnije nismo videli od čete Dragana Perišića u prvih 45 minuta susreta. Na drugoj strani, Vasilije Đurić je jedini koji je pokušavao da učini nešto konkretnije na polovini Napretka u ovom periodu utakmice uputivši nekoliko solidnih udaraca sa distance.

Interesantno da je strateg Kragujevčana Dejan Joksimović u startnu postavu uvrstio dvojicu igrača koji se trenutno nalaze na probi, a to su desni bek Bojan Adžić i centarfor Nikola Furtula, dok je u drugom poluvremenu priliku dobio još jedan momak koji takođe pokušava da se nametne stručnom štabu Crvenih, Nikola Grbović, koji baš kao i Adžić pokriva desnu stranu odbrane. I Kruševljani su isprobali nekolicinu igrača na današnjoj utakmici, među kojima je i Radovan Avram, momak koji je ne tako davno nosio dres Radničkog 1923 u Prvoj ligi Srbije.

Promešali su treneri karte u drugom poluvremenu, izveli nove postave, što je donekle podiglo ritam, ali se na prva ozbiljnija uzbuđenja čekalo sve do 70. minuta, kada je najpre Leković osujetio opasan pokušaj Đorđa Jovanovića, da bi Pajović ukrotio prilično nezgodan udarac Uroša Vidovića sa ivice šesnaesterca. Zapretio je potom i Zorić glavom, ali je mladi čuvar mreže Napretka ponovo bio na visini zadatka.

U trenucima kada je delovalo da će se skromna predstava okončati bez golova, Žofri Činedu je znalački kaznio nesporazum Labana i Ristića i postigao pobedonosni pogodak za kragujevački tim. Uspeli su, doduše, Šumadinci u samom finišu utakmice ponovo da zatresu mrežu Kruševljana, ali je pogodak Luke Milunovića poništen zbog ofsajda.

Kragujevčani u ponedeljak ujutru putuju na Zlatibor, gde ih očekuju još četiri provere i to protiv Zvijezde ’09 iz Bijeljine (27. jun), Sutjeske iz Nikšića (1. jul), Blazana sa Malte (6. jul) i Borca iz Banjaluke (9. jul), dok će Kruševljani pre odlaska na bazični deo priprema u Moravskim Toplicima (Slovenija), koji je predviđen za 1. jul, imati još jednu proveru za koju još uvek traže odgovarajućeg protivnika.       

RADNIČKI 1923 – NAPREDAK 1:0 (0:0)

/Činedu 83/

Stadion: „Čika Dača“

Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac)

RADNIČKI 1923: Mladenović, Adžić, M. Vidović, Mitrović, Malić, Ristić, Krajišnik, Jovanović, Arsenijević, Đurić, Furtula. Igrali su još: Leković, Grbović, Simović, Tomović, D. Ristić, U. Vidović, Zorić, Čolović, Petrović, Milunović , Činedu.

NAPREDAK: Savić, Parađina, Đeković, Košović, Prijović, Jović, Mikić, Avram, Bojović, Bastajić, Kotlajić. Igrali su još: Pajović, Marinković, Gašić, Milosavljević, Ristić, Stojanović, Đ. Jovanović, S. Jovanović, Vukajlović, Ljubomirac, Laban, Krstić, Bogićević, Pršić, Petrović, Ranđelov.



tagovi

Radnički KragujevacŽofri ČineduMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara