Sesk Fabregas (©Como_1907)
Sesk Fabregas (©Como_1907)

Como? Fabregas potpisao, kupio deo kluba i hoće da ga vrati u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 20:57

Serija B će u narednoj sezoni imati dva šampiona sveta

Sesk Fabregas ima novi klub, a glavno pitanje je kako, odnosno odakle jedan bivši šampion sveta u Seriji B ili u prevodu na šanski jezik "Como"? Manje je do izražaja došla pregovaračka moć kluba sa severa Italije, a više Fabregasova vizija da u perspektivi promeni stvari u malenom klubu. Zato nije samo potpisao dvogodišnji ugovor sa Komom, već je kupio deo kluba, odnosno postao akcionar s namerom da u predstojećoj sezoni napadne plasman u Seriju A.

Otkad zna za sebe Španac je maltene isključivo igrao sa vrhunske klubove. Počeo je u Barseloninoj La Masiji, prve profesionalne korake napravio u Arsenalu iz kojeg se godinama kasnije vratrio na Kamp Nou. Posle toga Čelsi, pa Monako i na kraju ambicija da se u realnom životu zaigra Football Managera, odnosno da na neki način krene od nule i sa neafirmisanim klubom u naredne tri godine dogura do elite.

Izabrane vesti

"Investirao sam u klub jer je to najbolji način da pokažem koliko smo ambiciozni. U budućnosti bih voleo da budem trener, to odavno leži u meni i to je nešto što bih želeo da iskusim. Kao klub očekujem da ćemo rasti iz godinu u godinu. Klub je u dobrim rukama. To je ono što me je dovelo ovde. Ambicija da radimo prave stvari i da pomeramo granice", rekao je Fabregas i nastavio: "Imao sam ekstremnu sreću da u karijeri igram za vrhunske klubove. Komo ne predstavlja izuzetak", zalaskao je navijačima novog kluba Španac, iako je svako pri čistoj svesti svestan da su njegovi pređašnji klubovi u poređenju sa Komom, nebo i zemlja. Potom je dodao: "Ne mogu da dočekam da isrčim na teren, pred navijače i osetim ovaj divan ambijent."

Oglasio se i izvršni direktor Koma, nekadašnji reprezentativac Engleske i vezista Čelsija Denis Vajs.

"Jedan ovakav fudbaler koji je uradio tako mnogo za fudbal, sada će biti vitalni deo našeg ambicioznog plana da vratimo Komo u Seriju A u naredne tri sezone."

Pre pet godina Komo je bankrotirao, a klub u stečaju je preuzela britanska kompanija SENT Entertainment, finansijski podržanu od strane indonezijskog giganta u sveri duvanske industrije Djaruma. Tada je klub nastupa u Seriji D, a dve godine kasnije Vajs je promovisan na poziciju izvršnog direktora. Na kraju akmičarske 2018/19 izborio je promociju u Seriju C, naredne sezone dominantnim izdanjima obezbedio je zvanje člana drugog ranga italijanskog fudbala, da bi minulu sezonu okončao na sredini tabele Serije B koja će u predstojećoj sezoni imati dva svetska šampiona - Đanluiđija Bufona i Seska Fabregasa.

Takmičarsku 2021/22 Komo je okončao na 13. poziciji, sa komotnih 12 bodova viška u odnosu na zonu ispadanja, a sada je cilj povratak u elitni rang, tamo gde klub sa najpoznatijeg italijanskog jezera nije igrao od 2003. godine.



tagovi

KomoSesk Fabregas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara