Stevan Jovetić (© Reuters)
Stevan Jovetić (© Reuters)

Crna Gora puca visoko: Kakav Haland? Neka on misli o Stevanu Jovetiću i Stefanu Saviću

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.03.21. | 18:57

Selektor Radulović optimista pred početak mundijalskih kvalifikacija

Ostale su dve sedmice do početka kvalifikacija za Mundijal, a u Crnoj Gori sve puca od optimizma. Kako zbog uspešnog završetka prethodnog ciklusa u Ligi nacija, tako i zbog novog pojačanja u napadu, u liku Uroša Đorđevića, ali i forme kapitena državnog tima, Stevana Jovetića, koji u poslednje vreme igra redovno za Monako, počeo je i golove da daje.

Sve to raduje selektora Miodraga Radulovića uoči gostovanja u Rigi, 24. marta, te mečeva sa Gibraltarom i Norvreškom na svom terenu, 27. i 30. marta.

Izabrane vesti

Fokus je na prvoj utakmici protiv Letonije, posle ćemo razmišljati o Gibraltaru i Norveškoj, a tek nas očekuju velika iskušenja u duelima s Holandijom i Turskom. Radimo ozbiljan skauting svih protivnika, ništa nas ne sme iznenaditi u pokušaju da se domognemo mesta koje vodi na završnicu Svetskog prvenstva. Veoma sam ambiciozan i ne krijem da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu. Verujem u ove momke i njihov karakter, nadam se da ćemo Norvešku dočekati puni samopouzdanja i pozitivne energije zbog uspeha u prve dve utakmice“, dobro je raspoložen Radulović u razgovoru sa agenciju Anadolija.

Njateži ispit u prvom naletu projektovanog puta ka Kataru biće susret sa Norveškom, a selektor Crne Gore ističe da će u pripremi tog duela koristiti model koji je primenila Srbija kad je predvođena Ljubišom Tumbakovićem prošlog oktobra slavila u Oslu.

Ispratio sam tu utakmicu, način na koji je stručni štab Srbije pripremio taktiku i način na koji su igrači ideju sproveli u delo, trebalo bu da nam bude vodilja 30. marta u Podgorici. Imamo sve neophodne podatke, norveški igrači su skenirani do najsitnijeg detalja“,.

To što će u Podgorici igrati jedan od najboljih mladih napadača sveta u ovom trenutku, Erling Haland, redovni strelac u Bundesligi i Ligi šampiona, ne tangira mnogo Crnogorce. Imaju oni svoje adute, te navode imena kapitena reprezentacije Stevana Jovetića (55 utakmica, 27 golova) i oslonca odbrane Atletiko Madrida, Stefana Savića.

„Haland je igrač koji je trenutno u trendu i zaista igra u fantastičnoj formi. Isto tako i Norvežani bi treba da razmišljaju o Stevanu Jovetiću. Zar to nije ista fudbalska klasa? Takođe, trebalo bi da razmišljaju o tome kako će Haland izaći na kraj sa Stefanom Savićem i ostalima. Neće mu sigurno biti lako. Nemam ni trunke sumnje da će naši fudbaleri ući otvorenog garda u duel s Norveškom. Naravno, respektujemo svakog, ali se ne plašimo nikoga“.

Selektor kaže da će mu Jovetić i Savić biti produžena ruka na terenu.

„Imaju veliki staž i uživaju ogroman ugled među saigračima u reprezentaciji. U situaciji kad ću imati samo jedan trening uoči meča s Letonijom, njihova pomoć je zlata vredna. Saslušaću šta imaju da kažu i pokušaćemo svi zajedno da na što brži i efikasniji način te ideje sprovedemo u delo“.

Za kraj, Radulović je dodao da je na istim talasnim dužinama sa Dejanom Savićevićem, predsednikom Fudbalskog Saveza Crne Gore, koji ga je ustoličio posle rastanka sa Farukom Hadžibegićem.

Nisam ni sekundu razmišljao kad me je Dejo pozvao telefonom i pitao: „Mijo, da li si spreman?“ Naravno da sam spreman. Znate kako kaže izreka, šansa ne bira vreme, ali traži spremne. Imao sam dve želje na početku trenerske karijere. Jedna je bila da sednem na klupu Budućnosti i to sam ostvario. Druga se odnosila na selektorski posao u A reprezentaciji Crne Gore i priznajem da je prilika došla pomalo neočekivano. Ne bežim od odgovornosti, uhvatio sam se u koštac s najvećim izazovom u karijeri i pokušaću sva prethodna iskustva da implementiram u ovo što trenutno radim. Sa Savićevićem sam i kao selektor omladinske reprezentacije imao fenomenalnu saradnju. Napravio je od FSCG perfektnu organizaciju, obezbedio sve preduslove za rad i pripreme reprezentacije. Na nama je da to iskoristimo i obradujemo narod u Crnoj Gori dobrim rezultatima u predstojećim kvalifikacijama“, dodao je selektor Crne Gore sa Anadoliju.


tagovi

reprezentacija Crne Gorekvalifikacije za prvenstvo svetaKvalifikacije za Mundijal 2022Stevan JovetićStefan SavićErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara