Stevan Jovetić (Reuters)
Stevan Jovetić (Reuters)

Crnogorci se zagrejali za Marakanu, Edvin Kuč preti Srbiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 20:23

Sokolovi savladali Liban u generalci pred ključni okršaj sa Orlovima

Crnoj Gori će u utorak biti neophodna pobeda na Marakani protiv Srbije ako želi da zadrži snove o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Popularni Sokolovi su večeras u Podgorici imali generalnu probu pred duel sa Orlovima i u prijateljskom meču savladali Liban – 3:2. Azijsku selekciju je nekada trenirao aktuelni crnogorski strateg Miodrag Radulović, pa tu treba tražiti razlog izbora ovakvog rivala pred odlučujući kvalifikacioni duel.

Izabrane vesti

Radulović nije večeras izveo najjači sastav već je promešao karte želeići da sačuva svežinu i izbegne eventualne povrede nekih od nosilaca igre pred gostovanje u Beogradu. Nisu igrali Stefan Savić, Nikola Krstović, Adam Marušić, Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Marko Janković, a sa klupe su upli Stefan Mugoša, Nebojša Kosović, Vladimir Jovović… Od zvučnijih imena je starter bio samo Stevan Jovetić.  Eksperimentisanje se Raduloviću isplatilo pošto je dobio još dva aduta za kvalifikacione duele.

Junak pobede i dvostruki strelac je bio debitant Edvin Kuč (29), vezista Balkanija iz Suve Reke.

Momak iz Tuzi je u 16. minutu načeo Liban fantastičnim udarcem sa 20 i kusur metara. Samo tri minuta kasnije je sjajan debi krunisao drugim golom posle solo prodora i asistencije Dritona Camaja. Dobar uitisak je ostavio i drugi debitant Slobodan Rubežić, doskorašnji defanzivac Novog Pazara.

Crnogorci su golovima Kuča otišli sa 2:0 na poluvreme ali je azijska selekcija u drugom poluvremenu pokazala ozbiljniji otpor. Na početku drugog dela igre, Liban je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a u 65. minutu je Darviš nakon prekid smanjio prednost domaćih.

Obe ekipe su napravile brojne izmene u drugom poluvremenu, a jedna od crnogorskih je bio napadač Milutin Osmajić koji je ubrzo iskoristio veliku grešku u odbrani Libana i pogodio za 3:1. Utisak o pobedi domaćeg tima je pokvario golman Petković koji je u 80. minutu primio komičan gol posle šuta sa 30 metara.

I bilo je to sve od Libana. Crnogorci su upisali očekivanu pobedu ali ih u Beogradu treba očekivati u drastično izmenjenom sastavu.

Igrač utakmice Edvin Kuč je bio oduševljen debijem.

“Moram da se zahvalim selektoru i Savezu na pozivu, momcima što su me prihvatili. Atmosfera i organizacija - sve je super. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Svako ima svoj put, moj nije bio lagan i sada mi se sve vratilo. Nikad nije kasno, nadam se da je ovo samo dobra uvertira za meč sa Srbijom. Nisam se nadao ni da ću dobiti minute u ovom meču. Od sreće nisam znao ni šta da očekujem i hvala selektoru što mi je dao priliku. Nadam se da ćemo biti pravi u Beogradu i da ću protiv Srbije biti taličan”, poručio je Kuč posle meča.



tagovi

Edvin Kučreprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara