©Star Sport
©Star Sport

Čuka želi iskorak u Evropi: Azer viđen na Brdu, milioni od Kovačevića, čeka se još pojačanja iz inostranstva

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 17:14

Brđani počeli sa realizacijom ambicioznih planova na fudbalskom tržištu, a prvo ime među inostranim pojačanjima mogao bi da bude Rufat Adbulazade iz Sumgaita

Čukarički je poslednjih desetak godina praktično preuzeo primat "trećeg kluba" u srpskom fudbalu od novosadske Vojvodine, zašta je zaslužan kontinuitet rezultata na domaćoj sceni, ali to ne zadovoljava ambicije kluba sa Banovog brda. Popularni Brđani žele da postanu ozbiljna konkurencija Crvenoj zvezdi i Partizanu, ali pre svega da naprave dodatni iskorak u Evropi.

Da bi se do toga došlo neophodno je adekvatno se pojačati ovog leta, pre svega iz inostanstva. Na radaru se nalaze dvojica-trojica potencijalnih stranih pojačanja, a prva pridošlica na Brdo mogao bi da bude mladi vezista Sumgaita iz Azerbejdžana Rufat Abdulazade. Tu informaciju objavili su tamošnji mediji, uz napomenu da su interesovanje za igrača pokazali još poljski Lođ i turski Fatih.

Izabrane vesti

Isti izvori navode da bi troškovi angažovanja Rufata Abdulazadea trebalo da iznose oko 200.000 dolara.

Na Banovom brdu veruju da će novac za aktivnije učešće na fudbalskom tržištu obezbediti potencijalni transfer supertalentovanog štopera Bojana Kovačevića, za kojeg u Čukaričkom veruju da bi mogli da prihoduju oko 3.000.000 evra na ime obeštećenja. Na taj način bi bile izjednačene rekordne prodaje Slobodana Tedića i Dimitrija Kamenovića.

Za ozbiljnije evropske rezultate neophodno je povećati kvalifet u timu, ali isto tako i da dođu igrači koji iskustvom mogu da garantuju stabilnost i ambicije ekipe. U nedavnom razgovoru za Mozzart Sport, sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević otovreno je poručio da bi voleo da Miloš Ninković odigra poslednju sezonu u karijeri na Banovom brdu, posle čega bi preuzeo neku od funkcija u matičnom klubu. Ninković će u decembru ove godine proslaviti 38. rođendan, ali ima ogromno iskustvo u Dinamo Kijevu i Crvenoj zvezdi, a od odlaska u Sidnej 2015. godine konstantno je bio na visokom nivou.

Takođe, jedan od prioriteta će biti i angažovanje brzog krila. S obzirom na ograničen broj stranaca, to će najverovatnije biti domaći igrač, a kao prva opcija pominje se Luka Andžić, kome ističe ugovor ovog leta i koji je već kontaktiran sa Banovog brda.

Od prodaja Rakonjca, Kamenovića, Jovanovića, pa i Đorđa Petrovića, za manje od godinu dana na račun Čukaričkog leglo je oko 8.310.000 evra, ali sa Banovog brada su poručili da je ovo prvi put da se sezona završila u plusu od kako je na čelu kluba Dragan Obradović, s obzirom da se Brđani samostalno izdržavaju. Jasno je da bi u slučaju prodaje i Kovačevića bilo dovoljno novca u klupskoj kasi da se odradi kvalitetan prelazni rok i napravi tim koji bi se po kvalitetu značajno približio Crvenoj zvezdi i Partizanu, ali bio i kadar da napravi konkretniji rezultat na evrosceni.

Prvi korak na putu ka dovođenju inostranih igrača napravljen je sa Rufatom Abdulazadeom, a uskoro bi mogla da budu poznata imena i drugih potencijalnih pojačanja. U svakom slučaju, nema sumnje da nas čeka vrlo zanimljivo leto na Banovom brdu.


tagovi

Vladimir MatijaševićBojan Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara