Komentari na vest

Čukarički je zaradio preko 15.000.000 evra od prodaje igrača za pet godina i pokazuje kako se to radi

G

Gost99

pre oko 3 godine

Svaka čast.
J

Jen,dva,tri

pre oko 3 godine

Meni nije jasna jedna stvar,ako nemamo zakon o privatizaciji u sportu,kako neko moze da kupi klub i bude vlasnik?
p

pitko

pre oko 3 godine

I kako se klubu pri kupovini otpiše višemilionski dug kao da ga nije ni bilo?
V

Vergilije

pre oko 3 godine

Postoji tu nekoliko stvari. Prvo, redovne plate. Čuka zaista jedina u Srbiji već osam godina plaća sve i na vreme. To je u klub privuklo mnogo finih igrača. Ali to nije novac kluba, nego gazdine firme. Čuka je jedini privatni klub. U ostalima postoje finansijeri, ali to je toliko labavo, da su pred ovu sezonu dvojica odlazila iz klubova, pa su ih namolili da se vrate. Na kraju priče će biti isto, i Galetov odlazak će biti kraj Čuke, baš kao i odlazak tih finansijera po drugim klubovima, ali Gale obezbeđuje stabilnost. Svi znaju da se neće sve srušiti u pola sezone ili preko leta i da postoji ideja gde treba da budu za tri godine i da će za to biti para. Već dvaput je Gale iz svog džepa pokrivao ono što ovi nisu uspeli da naprave. Drugo, gazda odlično pliva i sa menadžerima i sa savezom, ima pristup kvalitetnim klincima na vreme i dobre argumente da ih privuče. Evropa je puna tih klubova koji skupljaju igrače iz elitnih akademija koji ne uđu u prvi tim, a ovde je hijerarhija jasna, Čuka, pa Voždovac, pa svi ostali. 15 za 5 je ok suma, ali nedaleko odatle je i Čukin budžet. Stvar sa tim je što je Čuka posle sezone kad su uzeli kup rezultatski prilično neuspešna u odnosu na ulaganja. Po tome koliko plaćaju po sezoni trebalo bi da igraju Evropu svake godine. Ne primećuju se trzavice jer je ne igraju. Rekao bih da su se vrlo precizno profilisali kao tim koji je primarno zainteresovan da zarađuje od prodaje igrača, a manje za rezultat. Ono gde je taj koncept u ozbiljnom problemu je činjenica da su ti igrači uglavnom vrlo mršavog kvaliteta. Skoro niko od njih po prodaji nije ispunio očekivanja, ne samo oni koji su otišli u nerealne klubove (Mićin i Tedić). Dugoročno to mora da se obije o glavu, pogotovo kad u prvom susedstvu imaš HNL, sa onoliko produkcijom i onolikim kvalitetom mladih igrača, koji svi redom imaju EU pasoš. Sve u svemu, pristojan posao, ali vrlo sumnjiva perspektiva.
S

Sashki85

pre oko 3 godine

Ovo je dokaz da kada igrač iz zvezde koji vredi min 3 miliona ode za milion ipo, da je ustvari otišao za još milion al u privatnom koferu. Za vulica imali više milionsku ponudu a tobože ga prodali za 800 hiljada.
A

Alen RS

pre oko 3 godine

Ovo je Zalosno Amateri
V

Vini Gogniti

pre oko 3 godine

Neka nam pokazu i gde su sve te pare?Kakva im je korist od toga sada?
G

Galapagos

pre oko 3 godine

Sta tebe to briga kada je privatni klub. Moze sa njim da radi sta hoce.
G

Gdhv

pre oko 3 godine

Dzaba sve kad opet nece moci da prodju drugo kolo kvalifikacija za LE. Klub cija je jedina ambicija da vlasniku pune dzepove.
S

Sherlocked

pre oko 3 godine

Pa sto vise prolaze vise novca vlasniku. A kod nas ne mozes biti vlasnik kluba i zato se ceka privatizacija i to godinama? Sta se radi ovde , pa sou
A

A c a

pre oko 3 godine

Kao navijač Zvezde, jedva čekam da se Partizan privatizuje. Ustvari, svi klubovi, osim Zvezde. Ja ne znam bukvalno nijednu privatizaciju u Srbiji posle koje je bilo bolje firmi i radnicima?!? Ako neko zna, neka me obavesti. To što neko misli da će naš klub kupiti arapski princ ili pijani ruski milijarder, to je njegov problem. Naše klubove bi kupili Cepter, Mišković, Kostić, Drakulić i njima slični. Na šta bi to ličilo, mogu samo da pretpostavim. Bukvalno bi se dovodili igrači od 100 hiljada i preprodavali za 200 hiljada. 10 takvih, eto ga milion.
R

RadamelFalkao

pre oko 3 godine

Imas pravo samo se ne slazem za Ceptera, taj da nas je uzeo kad je bila prica za njega mislim da bi bili bas mocni. On mi je ta glava da napravi mnogo jaku pricu jos jaci brend nego sto je Zvezda sada. A Miskovic i kompanija je bas to sto si napisao.
N

Neca Golubovic

pre oko 3 godine

Lupetas kao otvoren prozor . Pitaj igrace i zaposlene u Cukarickom da li su zadovoljni ? S druge strane pitaj zaposlene i igrace u Radu ,Vojvodini, Backoj....kad su poslednji put primili platu? Sta je bolje naucnice ?
V

Vini Gogniti

pre oko 3 godine

Sto bi se privatizovali kada veliki vodja moze vise da vam natovari?
S

Sherlocked

pre oko 3 godine

A i ta privatizacija je mac sa dve ostrice. Dok vlasniku ne dosadi klub i ne odbaci ga kao smece. Eto imate primere po Evropi i Kini sta rade sa klubovima.
z

zak

pre oko 3 godine

Kad Zvezda i Partizan prodaju mlade igrače po njima se ospe paljba kako uništavaju srpski fudbal, a kada to uradi neka druga ekipa onda se hvali njihovo rukovodstvo kako dobro posluju i kako su primjer istog.
G

Gost999

pre oko 3 godine

Zato sto ovi ostali klubovi od toga zive, a to jedino i mogu raditi. CZ i Partizan imaju sve moguce pogodnosti. Rezervisana prva dva mjesta i evropu svake godine. Sudije, savez, pomoc od drzave, ne vracaju kredite, otimaju igrace od drugih timova i ne plate, doslovno privatna liga. I oni sa svim tim pogodnostima ne mogu sacuvati ekipu tri godine i napraviti pravi posao, nego polete da prodaju cim vide malo novca.. Sto znaci da su u upravi oba kluba nesposobni ljudi, a bgm i lopovi.
j

ja psv !

pre oko 3 godine

ovo u Hrvatskoj Gorica, Lokomotiva, Osjek a da ne pricamo o Dinamu zarade za godinu dvije
L

Laziale

pre oko 3 godine

Nisu otkrili toplu vodu vec rade ono sto je sasvim normalno i prirodno za XXI vek. Sve dok se nasi klubovi ne privatizuju Nevolja ce vecno biti.
P

PoPo

pre oko 3 godine

15 miliona za 5 godina. I to je neka vest????
t

tumbasi

pre oko 3 godine

pa cuka ulaze pametno mlade talente uzima koji su odbaceni od zvezde,partizana itd,ostali klubovi em nemaju para em uzimaju neke starije iskusnije itd,ako imaju nekog mladog dobrog,brzo ode dalje itd,cuki nije hica da prodaje pa moze i da zaradi...ostali gledaju da prezive samo,pa prodaju jeftino i mnogo ranije nego sto bi trebalo,a i klinci samo jure pare,bolji klub rano,pa posle propadnu,nema ih nidje odu u druge lige uzmu koju kintu i to je to....da ih zadrzimo do 22 barem,vredeli bi mnogo vise i stvorio bi se dobar igrac,svi bi profitirali
V

Vox

pre oko 3 godine

Ja odgovorno tvrdim kad bi neko cestit dosao na celo saveza i kad bi se liga skratila na 10 klubova i kad bi se politika povukla iz sporta i tako se stvorila prilika za ulazak privatnog kapitala u nas fudbal, nasa liga bi bila u rangu Svajcarske ili Grcke lige, ako ne i jaca. Ima tu ozbiljnog kvaliteta, ali u ovom sistemu taj kvalitet ne moze da dodje do izrazaja
G

Galapagos

pre oko 3 godine

Nemanja Vidic
k

kme

pre oko 3 godine

i gde koriste te pare??
Р

Роко

pre oko 3 godine

Чукарички је приватан клуб, може власник да користи како хоће.
k

kme

pre oko 3 godine

to ste naravno upravu ali to nije onda za pohvalu...
S

Statler

pre oko 3 godine

Vlažni snovi prosečnog Srbina i pitanje koje ga tišti celog života: gde su tuđe pare....
K

Kragujevac City

pre oko 3 godine

Svi ovi prihodi su bruto, kada odbijete porez i provizije nema tu ni 60% od sume.A kao drugo,za pet godina Zvezda je od Radonjica dobila 7m,Grujic 6m,braca Ilic 5.5m,Boaci 5.5m od kojih je 500k pripalo Boaciu,Joveljic 4m,Degenek 3.6m.Samo ovi navedini su preko 31.6m, a gde su Pesic,Katai,Kanga,Plavsic,Racic koji su prodati za oko 8-9m.Samo oni su doneli Zvezdi preko 40m. Ove sezone Garsija 1.5,Tomane 800k,Vulic 800k,Jovicic 300k,Jovancic 400k.Dakle spomenuti su doneli oko 45m. A gde je jos gomila sitnih transfera tipa Vieira 500k itd.Zvezda je oko 60+ miliona prihodovala a ne znam gde nadjoste Partizanu 55m kada svako zna da oni izmisljaju cene i predstavljaju bajke jer su u tripu da su bolji ako prodaju igraca za vece pare xaxa.
j

jovan1988

pre oko 3 godine

udjes na internet i ukucas koliko je partizan prihodovao od prodaje svojih igraca, samo iz svoje skole, i videces da je u 10 na svetu...
G

Gosttt

pre oko 3 godine

Jaka vam skola nigde nikoga nema,sve po drugoj ligi ili nekoj znj ligi
G

Gost999

pre oko 3 godine

Pa gdje su tolike pare, zaradili od transfera i od Evrope i opet Boaci oprasta sugavih 250000 evra, nemate da isplatite. Gdje su? Isto ste duzni kao Partizan koji se raspada, pumpa cijene, ne igra Evropu i sl.. Nemoj samo reci napravljen mediko blok i sala za novinare, ispada da je to vise kostalo nego Arsenala Emirejts stadion..
N

Neca Golubovic

pre oko 3 godine

Lepo si ti to zbrojio. Samo jedno pitanje, gde su pare???,
G

Gosturina

pre oko 3 godine

Svaka cast Cuki, stabilni prvoligas gde ne kasne plate, ali to im je to,nema motiva i presije za stepenik vise, jbg moderni fudbal=biznis...ali mi je najdraze sto je lepo crno na belo napisano kokiko su veciti zaradili,da ne mlate vise grobari kako prodaju kao Benfika a mi poklanjamo,isto smo zaradili a mi 5 puta bolje rezultate imamo za to vreme...
v

vladaaa

pre oko 3 godine

Na koju foru pet puta bolje rezultate imate od Partizana, Partizan je samo ovu sezonu kiksnuo, prosle sezone slican rezultar.U poslednjih 20 godina Partizan je najvise stigao u evropi.

Чорба

pre oko 3 godine

Čukarički je prvo preduzeć, firma pa tek onda fudbalski klub. Ali firma u kojoj plate ne kasne i zna se ko šta radi i kako radi. Braća su svesna da im nikada neće dati da osvoje ligu i zato rade,, na sitno" ali su u velikom plusu. Sećate li se Čukaričkog kada sa početka ovog projekta? Ja da... I uspeli su da izbegnu sudbine Želznika, B
P

Partymaker

pre oko 3 godine

Lepa priča za naše podneblje
9

951357

pre oko 3 godine

Nekoliko stvari: 1) kazete "ako Lacio da 3 miliona za Kamenovica" - ja mislio da je on vec prodat i da je na pozajmici u Cuki 2) kvalitet igraca - svaka cast Cuki za ove prodaje, ali sem Stojiljkovica u Bragi, niko se od ovih igraca naigrao nije u inostranstvu. Videcemo Birmancevica i Tedica, ali ostali su vec propali posle sezonu-dve. Da li je to do kvaliteta ili losih menadzera, ne znam. 3) Partizanska mitomanija o tome kako oni skupo prodaju a Zvezda poklanja igrace, a na kraju vidis da je prihod od transfera skoro pa isti u poslednjih 5 godina. A pritom su racunate bajkovite cene transfera igraca Partizana, a ne realne. I onda shvatis da smo uzeli na transfere isto (ili realno Zvezda dosta vise), i da je razlika u prihodima zapravo Evropa, tj. desetine miliona koje je Zvezda uzela od UEFAe.
D

Dil

pre oko 3 godine

Ne znam cemu frustracija i neverica oko transfera Partizana. Ok, znamo da si zvezdas i da ces pisati sve u korist svog kluba. Imas sve na transfermarktu, pise ti za koliko su igraci prodati i to je istina. To sto se u Partizanu debelo krade i sto su umesani kriminalci vise nego bilo gde je prica za sebe. Zato smo stalno u gubitku.
9

951357

pre oko 3 godine

U pravu si da ima na transfermarktu, ali kad se saberu cifre tamo i uporede sa vasim finansijskim izvestajem, ispada, ako se dobro secam, da su igraci prodati za 13 miliona vise po transfermarktu nego sto Partizanov finansijski izvestaj kaze. Zato ne mozes da verujes transfermarktu. Drugi razlog je taj sto se cifre tamo formiraju na nacin koji ne koristi nijedan metod provere informacija. A ja licno ne verujem jer je nemoguce da ste uzeli tolike pare, pa i da je pola zavrsilo u tudjim dzepovima, opet biste imali bar 100k da platite nekog igraca ili da date vecu platu, ili da se isplate radnici u Teleoptiku, itd. Drugi razlog je taj sto klub u finansijskim problemima i ne moze da se cenjka i dize cenu, da ne ulazim duze u to objasnjenje. Zato i mislim da je cifra dosta manja, jer kad su se svi ugradili, za klub nije ostalo skoro nista.
G

Gost999

pre oko 3 godine

Ti ne vjerujes da je Partizan toliko prodavao, jer bi onda imao bar za neko pojacanje od 100k. A vjerujes da je Zvezda prodala bas za ovoliko koliko se kaze, plus stotinjak i vise miliona od Evrope i opet nemaju 250k evra da plate Boaciju, nego im mora oprostiti. Kakva je to logika? Ko tu sad laze? Ili je po difoltu Zvezda uvijek iskrena, a Partizan uvijek laze?
V

Vixtra

pre oko 3 godine

@Gost999 Nije Brojcanik sposoban da razdvoji emocije od razuma, dzabe se raspravljas sa njime. Zaista je uzivanje procitati njegov komentar na temu inostranog fudbala jer ga tu ne koce emocije i vidis da ima smisla za fudbal, ali na temu Partizana i Zvezde ga nema smisla ni saslusati. Za njega je svaka pobjeda Partizana namjestena, svaki penal je kupljen, svaka pobjeda Zvezde je uz tesku muku jer ih sudije, zaboga, unistise, transfermarkt laze za zaradu Partizana i prikazuje vise, ali laze i za Zvezdu, jer prikazuje manje, i slicno. Po njemu, Partizan nijednog trofeja u istoriji nije posteno osvojio, a Zvezdi su jedno bar 20 ukrali. Procitas mu komentar, cisto da vidis koju je sad glupost smislio, i nastavis dalje bez reakcije.
9

951357

pre oko 3 godine

@gost999 - U Zvezdi možda i kasni par plata, ali imaš tu mnogo stvari da uzmeš u obzir a ne samo opraštanje dugova. Pa da krenem od početka. Zvezdin dug je bio duplo veći nego sada, na stadionu i oko njega je svašta izgrađeno i dorađeno, tako da se ulagalo u Zvezdu. Sa druge strane, vi ulaganja niste imali, a dug ste duplirali. Što se opraštanja dugova tiče, ja sam do sad čuo samo da je Boaći oprostio nešto smešno, tipa 3-4 plate. Sa druge strane, svaki, ali svaki igrač koji je otišao iz Partizana je opraštao plate, javna je tajna da se Iliću duguje skoro milion. Toliko je išlo da su opraštali i Kljajić i Šehović, koji se baš i nisu naigrali u Partizanu. Dakle, mnoooogo više se oprašta kod vas. Treće, ja vidim da je Zvezda dovela nekoliko pojačanja, neke za dž što znači pare za potpis, neki su plaćeni. A vi ste letos odustali od Rajkovića jer je tražio 100k više, odustali od Vlalukina jer je trebalo da platite 200k, ne sećam se, bilo je još par igrača od kojih ste odustali zbog 100-200k, onda ste dali Ivanovića umesto 250k za Banjaka. To sve govori da para nema, jer nemate, tj. "odlučili ste da ne date" 100k. A realno je trebalo da imate tih 100k nakon tih multimilionskih transfera. Da ne pričam što su se javljali ljudi iz Teleoptika koji su pričali da oni kupuju sapun i šampone tamo i da platu nisu primili ko zna od kada. Tako da, ne, nije sve po difoltu ovamo dobro a ovamo loše, ovo su samo činjenice.
G

Gost999

pre oko 3 godine

Hahah.. ajd da probam jos jednom. Ja kao prvo uopste nisam neki navijac Partizana, recimo da su mi malo blizi nego CZ, ali daleko od toga da se nesto lozim na njih i generalno ovaj fudbal. Neces vjerovati, ali ja sam zaista navijao da prodjete Milan, nema veze sto bi narednih 20 godina o tome trubili i provocirali. Meni to ne smeta, vidis po pisanju i ijekavici da uopste nisam iz Srbije na kraju krajeva.. I ja znam da se u Partizanu krade, duguje svima, fingiraju papiri i sve sto je moguce. Ja to ne poricem nijedne sekunde. Ali nemoj me druze praviti budalom da je u CZ nesto bolje. Da li bi bilo ok da ti svom komsiji npr pozajmis 10000 evra, on malo nakon toga udje u neke velika pare, npr naslijedi 150000 evra, i ne vrati tebi dug nego izgradi sebi sprat jos na kuci, kupi auto, kupi stan na moru, a tebi ne vrati tvoje pare? Da li bi to bilo ok? A tako je Boaci izradjen od strane CZ. A sto se tice duga, koliko znam bio je 50mil kad je Terza dosao.. Sad je oko 30. Ona neka banka je oprostila 17mil.. Na tih 30 dodaj i tih 17mil i vidjeces da dug nije smanjen. Isto duzni kao Partizan, isto duzni kao prije Evrope. Eto toliko. Duzan si mi 10 minuta zivota dok sam ovo napisao a sve znas i sam hahaha
v

vladaa

pre oko 3 godine

Evo ja da ti objasnim Zvezdin igracki kadar kosta 30 mil, a vi ste uzeli od evrope 12,13 miliona manjak nek bude 15 miliona.Tako da je smesno koliko lupetas.
9

951357

pre oko 3 godine

Hahah.. ajde da probam i ja još jednom. Pa pre svega, hvala ti na podršci protiv Milana, verujem da 99% simpatizera i navijača Partizana nije navijalo za nas. Ja recimo u Evropi navijam za Partizan i bilo koji naš klub. I naravno da ne bi moglo da se živi od nas da smo prošli, jer bi to bio jedan od većih uspeha našeg fudbala u poslednje 3 decenije. Drugo, ja nikad nisam rekao da toga nema u Zvezdi, ima i te kako. Pa šta misliš zašto se neki igrači dovode bez razloga ili zašto su plate toliko visoke? Jasno je i meni i svima da je situacija daleko od bajne, ali moja poenta je da je u Partizanu mnogo gore. Pre svega zato što nema rezultata. Boaći da je izrađen, nije. Ja verujem da bi mu se isplatilo sve što je i zaradio samo da je hteo da uzme pare. On je pre svega dobar lik koji kapira da je postao milioner zahvaljujući Zvezdi, i da čak i da oprosti tih 200k neće mu značiti ništa. Sa druge strane, nije trebalo ni da dođemo dotle da mu se duguje, ali to je opet druga stvar. Izrađen svakako nije, svima je isplaćeno sve što im se duguje, nema razloga da ne bude i njemu. A zamisli sad taj primer da primeniš na sve igrače Partizana. Mnogo je. Što se duga tiče, jeste smanjen uglavnom otpisom, ali je delimično i vraćen. Na sve to opet dodaj investicije koje nisu male, naročito jer su se i tu verovatno ugradili svi koji su trebali. Tako da nije baš sve izneto, ostalo je nešto i Zvezdi. U svakom slučaju, niko od nas nije u zabludi. Samo, ne znam kako smo došli dovde, kada je pitanje bilo zašto ne verujem da su transferi Partizana tako veliki. A ne bi bilo loše da razmislimo na tu temu, zašto se Partizanovim transferima pumpa cena a Zvezdinim obara. Interesantna tema za razmišljanje. I evo, sad ti meni dođeš 10 minuta života :D
G

Gost999

pre oko 3 godine

Manje vise si dosta u pravu, samo ovo zadnje za obaranja i pumpanje cijene mi nije jasno. Valjda treba platiti i neki porez na te cifre. Npr, Partizan prodao Pavlovica za navodno 10mil. Oni su na ty cifru morali platiti dobar porez.. Ti kazes da nije tako. Ok, nek su prodali za 4. Koliko se razumijem u ekonomiju, manji se porez placa na tu cifru, nego ovu od 10mil? I kako ima logike onda da oni grebu da uvjeravaju svakoga da su prodali za 10, kad su mogli lagano reci da su prodali za 4, platiti porez a tu razliku staviti u dzep? Vidis da nema logike.. A pare od drzave bi svakako dobili, kao sto dobija i CZ, nebitno za koliko su prodali.. Eto to mi samo nije jasno..
D

Draškooo

pre oko 3 godine

Ulaganje u infrastrukturu nula evra. Klub koji hoće da igra Evropu? Umesto fudbalske lepotice, kao ponos Banovog brda, gazda ne može ni zapadu tribinu da proširi. Sramota !!!
K

Kaks

pre oko 3 godine

A ko ce da gleda Cukaricki? Ko ce da napuni stadion? Ni ovako nikad nije pun, a kamoli kad bi se prosirio.
G

Gost5555

pre oko 3 godine

Ne daju mu zemljište iz opštine i čovek neće da gradi na tuđem.
G

Gost222

pre oko 3 godine

Za koga da prosiri? 200 ljudi po utakmici ? Klub bez ijedne ambicije.
N

Neca Golubovic

pre oko 3 godine

Za koga da siri stadion?
Č

Činjenice

pre oko 3 godine

Obradivić je vlasnik kluba ali ne i zemljišta na kom je stadion to je vlasništvo opštine koja neće da mu izda građevinsku dozvolu. A bez dozvole nema radova.
M

Milorade

pre oko 3 godine

Koja zarada Partizana kada su prodali igrace na rate? A kao drugo,niko ni ne zna za koliko je Pavlovic prodat.I na kraju dodje APPR i pokaze nam stanje
G

Gostwjeeb

pre oko 3 godine

Brate imaš na tnansfermarktu sve, to je nemački sajt, zašto bi oni lagali keve ti?
9

951357

pre oko 3 godine

@gostwjeeb - oni ne lazu, samo ne proveravaju informacije. A jedini izvor informacije je iz Partizana, a njima bas i ne verujem. Drugo, procitaj komentar gore o poredjenju transfermarkta i Partizanovog finansijskog izvestaja, ne mogu dva puta da pisem isto.
G

Gostttt

pre oko 3 godine

Ko od ovih igraca igra bilo gde????

Boka

pre oko 3 godine

skratiti ligu na 10 klubova i sve privatizovati, i mozda za 10 godina stignemo cehe,grke ili hrvate po kvalitetu
J

Jagnjilo

pre oko 3 godine

Klub ne prodaje igrace vec menadzeri.Tako da tu prolazis dobro u zavisnosti od menadzera i njegovih kombinacija.
N

Nekad aktivni Cigan

pre oko 3 godine

E kada bi ovakvi ljudi bili na čeku prvoligaša u Srbiji, onda bismo i mogli da se nadamo nečemu. Posebno da vode najveće klubove u Srbiji - Zvezdu i Partizan. Al bez privatizacije ništa...
D

Djovanela

pre oko 3 godine

Kako Cukaricki pokazuje Zvezdi koja je za pet godina uzela preko 70 miliona od transfera za pet godina? Inace svaka cast Cuki.I to treba biti primer Vojvodini,TSC-u itd.
C

Citaj

pre oko 3 godine

Obozavam ove sto ne citaju tekst do kraja nego samo lupaju. Pa sefe jel lepo ka kraju teksta pise koliko je ko za pet godina prodao? Jel pise 50 ili 70. Obozavam ove sto procitaju naslov i eventualno prvi pasus i onda aj da napisem nesto da mracim...
D

Deyan X

pre oko 3 godine

Pa kad bi se radilo normalno, i klubovi bili samostalni, ili privatni kao Čuka sve bilo bolje. Ovako dok je ovaj sistem, i ovo je uspeh.
G

Gost190

pre oko 3 godine

Osrednji igraci i za nase uslove, koji nece napraviti znacajnije karijere u Evropi, cast izuzecima, etp ih nazad za 2,3 sezone. To su jednostavno mladi isforsirani na silu igraci radi prodaje i sema i kombinacija. Pa to se radi u zadnje vreme i u Zvezdi i partizanu. Kakav Cukaricki ajte molim vas.
G

Gostens

pre oko 3 godine

poenta je da se ostave mlade igraci i stvara tim narednih 5 godin.
K

Kukiiii

pre oko 3 godine

Za 5god. 15Mio.? kakav je to uspeh?
U

U Tem Denveru

pre oko 3 godine

Kad bi imali jos bar 2 ovakva kluba, gde bi nam bio kraj. Smanjimo ligu na 10 klubova, trokruzni sistem i bicemo blizu top10 liga. Zvezda, partizan, vosa, tsc, spartak, cuka, vozdovac, radnicki, mladost, radnik. Na primer. Te stadione srediti da zadovoljavaju uslove uefa. Eto tako bi radili u interesu srpskog fudbala, ali vecini to nije cilj.
M

Moze ovako?

pre oko 3 godine

Zvezda, Partizan,Cukaricki Vojvodina, Radnicki Nis, Spartak, Kragujevac, TSC, Krusevac, Sabac
l

lol12

pre oko 3 godine

Zvezda u jednom roku zaradila 24,5 miliona evra a jos u to vreme usla u LS i zaradila jos toliko od UEFE (kad dodamo i ulaznice i bonuse za 4 osvojena boda).Tako da mislim da je to pokazatelj i uspesnosti i dobre zarade a ne 3 miliona evra po sezoni tj 1,5 miliona evra po prelaznom roku i neko tamo 5. mesto u domacem sampionatu bez ikakvog uspeha u evropi.
B

Babangida101

pre oko 3 godine

Tako je, i onda opet dugujemo ogromne pare, što znači da nije Zvezda uzela pare već "doktor" i bagra oko njega.
z

zak

pre oko 3 godine

@Babangida101 Prijatelju, moraš razumjeti da pored prihoda postoje i rashodi ,a oni u velikom klubu nisu mali.
M

Mikri

pre oko 3 godine

Nije bas neki uspeh prodati birmancevica za 1 milion...mislim da je tu neka Tesla mucka u pitanju, a sto se samih procenata tice to je tek mucka teska i ko zna sta se tu nalazi i kakvi su uslovi