Pantić (© MN Press)
Pantić (© MN Press)

Čukina opsesija Danilom Pantićem: Prvo pomažemo mi tebi, onda ti nama

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.20. | 12:28

„Naša liga je razvojna, bonusi neće biti problem“, kaže trener Aleksandar Veselinović

Levi bek Nemanja Tošić je angažovan iz Mačve, prvom timu su priključena petorica omladinaca, međutim, u Čukaričkom su sve oči uprete u Danila Pantića. Kao najzvučnije pojačanje ovog leta (još nezvanično, iako uveliko trenira i igra kontrolne utakmice), ofanzivni vezista je apsolutna opsesija čelnika, trenera i saigrača, pošto od njega očekuju da bude pokretač svih akcija u narednoj sezoni.

Doduše, biće potrebno malo vremena Pantiću da uhvati ritam. Prethodni put u zvaničnom meču na terenu je bio u dresu mađarskog Fehervara još polovinom decembra. Razumljivo je što mestu u prvih 11 mora da se približava postepeno. Otuda o odluka struke da ga na kontrolnom susretu sa Krupom pošalje na terenu 62. minutu, a u 88. je momak koji bi ovih dana trebalo definitivno da raskine ugovor sa Čelsijem postigao gol za 2:1.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu smo pustili i Danila Pantića u igru, plan je bio da to bude njegovih prvih 30 minuta posle osam meseci pauze. Kad je on u pitanju, veoma sam zadovoljan i srećan što ga imam u timu. I kao momka koji izvanredno i motivisano radi, i kao igrača koji može mnogo da nam donese“, pojasnio je Aleksandar Veselinović.

Strateg Brđana zadovoljan je bivšim igračem Partizana.

U ovom trenutku situacija zahteva da zbog prevelike pauze budemo pažljivi prema njemu, doziramo način rada i postepeno ga uvodimo. Rekao bih, da mi njemu pomognemo, jer će posle on pomoći nama, ekipi i klubu“.

Do kraja priprema, Čukarički je dogovorio provere sa Borcem i Mladosti iz Lučana, a na njima će Pantić svakako dobiti priliku. I ne samo on.

„Opet ćemo dati šansu velikom broju igrača. Potom ćemo ući u poslednju nedelju finalizacije rada, ako sve bude po prvobitnom planu da Superliga počne 1. avgusta. Najvažnije je da budemo zdravi, a situacija će se sama iskristalisati. Imam sliku, međutim za nas je veoma važno da će od sledeće sezone u protokolu biti 22 igrača. Svaki trener imaće mogućnost da za vreme utakmice vrši pet izmena. Moramo da napravimo grupu od 15, 16, 17 igrača na koje u svakom trenutku možemo da računamo, uz mlade igrače iz omladinske škole kojima možemo da damo šansu. Prošla sezona je pokazala koji su to igrači koji iznose teret i bez kojih se teško zamisliti ekipa“.

Ograničavajući faktor za većinu trenera elitnog ranga u narednoj sezoni biće bonus igrači. Na osnovu tog pravila najmanje dvojca fudbalera rođena posle 1. januara 1999. moraju da počnu utakmicu i odigraju bar prvo poluvreme (ili da ih u tom periodu menja momak istog statusa), uz napomenu da još dvojica moraju da budu na klupi.

Uvek sam govorio da smo mi razvojna liga. Volim mlade igrače, naravno i starije, da me pogrešno ne razumete, moramo da forsiramo mlade. Nisam pristalica uslova da se diktira koliko njih mora da igra, ali kao trener podržavam tu odluku. Dobro je za srpski fudbal, ta odluka će iznedriti više igrača za prodaju, čak i za naše najbolje klubove. Pitanje je kolika će biti platežna moć naših najboljih klubova da mogu da posegnu za pojačanjima iz inostranstva. Ako mladi ovde budu sticali iskustvo i budu igrali, doći će pred ogledalo. Što se tiče Čukaričkog, nemamo nikakav problem. I proletos smo počinjali mečeve sa sedam, osam igrača iz te grupe. Sada je to grupa momaka koji su 1999. i 2000. godište. Nama odluka ide u prilog, samo nas usmerava da nastavimo putem kojim je Čukarički već išao“, obrazložio je Aleksandar Veselinović.


tagovi

Danilo PantićAleksandar Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara