Trenutak kada je Lionel Mesi izašao iz igre u prošlom kolu (©AFP)
Trenutak kada je Lionel Mesi izašao iz igre u prošlom kolu (©AFP)

Da li će iko sa tribina da gleda Inter Majami kada Mesi ne igra? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 23:05

Tim sa Floride oslabljen u lokalnom derbiju sa Orlando Sitijem (ponedeljak, 01.30)

Inter Majami = Lionel Mesi. Nije trebalo dugo da to postane tako. Uostalom, od navijača u Sjedinjenim Američkim Državama, koji baš ni ne znaju mnogo o fudbalu i imaju potpuno drugačije poimanje sporta od Evropljana se nije ni očekivalo ništa drugačije. Ipak, snimak koji je obišao planetu od prošlog vikenda, kada su se tribine na meču Intera i Toronta (4:0) ekspresno ispraznile pre kraja prvog poluvremena, pošto je Mesi izašao iz igre, pokazao je koliko publiku u Majamiju fudbal uopšte ni ne zanima.

Naime, Argentinac se povredio sredinom prvog poluvremena, pri rezultatu 0:0, pa ga je na terenu zamenio Robert Tejlor. To je bio znak za „navijače“ da se masovno spakuju i odu sa stadiona, nisu čak sačekali ni poluvreme. Jasno, nisu došli da gledaju nikakve Tejlore, već Mesija.

Izabrane vesti

Te iste verovatno nije zanimalo uopšte to što su i dalje u igri bili Serhio Buskets i Đordi Alba. Pa ni to što je Inter na kraju pobedio sa 4:0, čime se približio plasmanu u plej-of MLS, što je pre samo dva meseca delovalo kao neostvariv poduhvat.

Zbog svega toga, postoji opravdana bojazan organizatora utakmice između Orlando Sitija i Intera, koja se igra u ponedeljak od 01.30 časova. Hoće li se napuniti stadione, sada kada je klub potvrdio da Mesi zbog povrede neće biti u konkurenciji za susret u Orlandu? Šansa je da neće…

01.30: (1,80) Orlando Siti (3,60) Inter Majami (4,60)

Orlandu ta utakmica i nije toliko važna, pošto je već obezbedio plasman u plej-of. Drugi je na tabeli Istočne konferencije, lider Sinsinati je van domašaja (ima 12 bodova prednosti), a ovo ostalo i nije toliko bitno. S druge strane, Interu se sve otvorilo, posle tri pobede u poslednja četiri kola.

I dalje je loše plasiran, pretposlednji je, 14. Međutim, ima po dva ili tri meča manje od većine konkurenata, a svi su zgužvani u nekoliko poena. Devetoplasirani Di Si Junajted ima 36 bodova, pet više od Intera, a odigrao je tri utakmice više. Upravo tu devetu poziciju će Buskets, Alba i drugovi da jure u finišu ligaškog dela sezone, pošto je ona poslednja koja vodi u doigravanje za titulu. Konkretno u plej-in.

Inter i Orlando su se sastali dva puta ove godine. U maju u Majamiju Orlando Siti je trijumfovao bez većih problema sa 3:1. Međutim, to je bilo pre dolaska Mesija. Sa Argentincem Inter je debitovao u KONKAKAF liga kupu, takmičenju koje se igra između ekipa iz MLS i meksičkog šampionata. Osvojio je trofej, prvi od osnivanja kluba, a na putu ka njemu je pregažen i Orlando. U šesnaestini finala je bilo 3:1 za Inter, uz dva gola Mesija.

Kako bilo, potez "navijača" Intera na prošlom susretu se po svoj prilici nije dopao ni Mesiju. Kako prenose lokalni mediji, navodno je Argentinac posle toga imao sastanak sa vlasnikom Intera Dejvidom Bekamom, a tom prilikom mu je predložio da kontaktira Luku Modrića i da ga angažuje za sledeću sezonu. Mesi smatra da bi dolaskom još jednog nekadašnjeg osvajača Zlatne lopte Amerikancima dodatno privukli pažnju. Pitanje je, međutim, da li se sjajnom vezisti Real Madrida uopšte seli u Sjedinjene Američke Države...

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

MLS

Nedelja

Atlanta Junajted – Montreal 4:1 (2:1)

Di Si Junajted – Njujork Red Buls 3:5 (3:3)

Sinsinati – Šarlog 3:0 (1:0)

Filadelfija – Los Anđeles FK 0:0

Čikago Fajer – Nju Ingland Revolušn 2:2 (1:1)

Dalas – Kolumbus Kru 1:1 (1:1)

Minesota Junajted – Sent Luis 1:2 (0:0)

Sporting Kanzas Siti – Hjuston Dinamo 2:1 (2:1)

Real Solt Lejk – Vankuver Vajtkeps 2:1 (0:1)

Portland Timbers – Kolorado Rapids 3:2 (2:2)

San Hoze Ertkvejks – Nešvil 1:1 (0:0)

Njujork Siti – Toronto U TOKU

Ponedeljak

01.30: (1,80) Orlando Siti (3,60) Inter Majami (4,60)

03.30: (1,95) Ostin (3,70) Los Anđeles Galaksi (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lionel MesiInter MajamiMLSOrlando Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara