Dejan Stanković (©MN Press)
Dejan Stanković (©MN Press)

Da li će Stanković iz prvog puta uspeti ono što Čerčesovu nije pošlo za rukom?

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 14:28

Ferencvaroš prošle godine nijednom nije pobedio Kečkemet, i evo sada prilike da srpski trener popravi situaciju

Vrh tabele prvenstva Mađarske u sredu uveče bi mogao da izgleda drugačije. Vodeći MTK strepi za lidersku poziciju usled dva zaostala duela iz prvog i drugog kola, najpre između Pakša i Debrecina Srđana Blagojevića (17.45), a zatim Ferencvaroša Dejana Stankovića i Kečkemeta (20.00).

Večernji meč na Grupama areni u Budimpešti spada u kategoriju derbija, pošto će šampionskom timu prethodne sezone na noge da dođe onaj koji ga je najviše mučio i na kraju osvojio srebrnu medalju.

Izabrane vesti

Novi trener Ferencvaroša Dejan Stanković, koji je debitovao sa tri pobede na tri utakmice, takođe može da uradi nešto što njegovom prethodniku Stanislavu Čerčesovu nije uspelo - da pobedi Kečkemet.

U sezoni 2022/2023, dva tima su se sastala u tri prvenstvena meča. Kečkemet je oba puta kod kuće pobedio sa 2:0, dok je u Grupama areni bilo nerešeno 1:1.

"Ovo je dobar izazov za nas, jer znam da Ferencvaroš nije mogao da pobedi Kečkemet nijednom u prethodnoj sezoni. Ovo bi trebalo da nam bude pravi motiv za utakmicu u sredu. Imamo neke povređene igrače na koje ne mogu da računam, ali imamo veliki, jak tim", poručio je nekadašnji kormilar Crvene zvezde i Sampdorije, koji je debitovao u šampionatu Mađarske za vikend pobedom od 1:0 protiv Kišvarde, dok je prethodno porazio Čukarički u Ligi konferencije sa 3:1.

20.00: (1,35) Ferencvaroš (4,50) Kečkemet (8,50)

Oba tima su sezonu 2023/2024 počela na međunarodnoj sceni. Fradi je od kvalifikacija za Ligu šampiona pao u grupnu fazu Lige konferencije, gde Kečkemet nije uspeo da se plasira.

Dok u KTE-u Sabova ličnost, filozofija i tim koji se sastoji gotovo isključivo od mađarskih igrača predstavljaju trajnost, u Ferencvarošu oni prolaze kroz intenzivne mesece. Samo ove sezone, zeleno-bele predvodi treći trener i mnogo je novih igrača u timu. Čerčesov je morao da ode odmah posle šokantnog ispadanja od KI Klaksvika, Čaba Mate je imao deset utakmica kao vršilac dužnosti trenera, od kojih je dobio devet uz 39 postignutih golova, zbog čega su mnogi navijači bili skeptični oko njegove smene i imenovanja Dejana Stankovića. Legendarni srpski stručnjak brzo je otklonio sumnje i otvorio budimpeštansko poglavlje sa tri pobede. Ipak, Kečkemet će biti ozbiljan test snage.

Strateg KTE-a Ištvan Sabo pun je hvale za Fradi.

"Ferencvaroš je prepun odličnih igrača, i u ovom periodu gotovo je nemoguće pretpostaviti u kom će sastavu igrati. Na poziciji levog beka su samo Ćivić, Ramirez, pa čak i Paska, a Barnabas Varga i Aleksandar Pešić takođe predstavljaju ozbiljan kvalitet kao centralni napadači, bilo da su na terenu zajedno ili odvojeno. Pokušavamo da analiziramo Ferencvaroš kao tim, posebno na osnovu njihovih mečeva protiv Kišvarde i Čukaričkog", rekao je strateg Kečkemeta.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

MAĐARSKA 1 - ZAOSTALI DUELI 1. I 2. KOLA

Sreda

17.45: (2,10) Pakš (3,40) Debrecin (3,20)

20.00: (1,35) Ferencvaroš (4,50) Kečkemet (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mađarska 1FerencvarošKečkemetDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara