Dario Benedeto (©Reuters)
Dario Benedeto (©Reuters)

Da li je došlo vreme da Boka Juniors prekine niz od pet utakmica bez pobede?

Vreme čitanja: 5min | sub. 16.07.22. | 23:03

Argentina 1: Velikana sa Bombonjere noćas domaćin Taljeresu u sklopu 8. kola šampionata

Bez pobede na poslednjih pet mečeva, nedavni osvajač argentinskog Liga kupa, Boka Juniors se nalazi u sve većem padu forme, a dodatno razočaranje za navijače Đenovljana među ovim rezultatima je i eliminacija iz Kopa Libertadores. U međuvremenu, Taljeres je među najlošije plasiranim timovima u argentinskoj ligi, ali utehu pronalazi u tome što je za razliku od noćašnjeg protivnika, prethodne sedmice uspeo da izbori četvrtfinalnu fazu najeminentnijeg klupskog takmičenja na kontinentu. Utakmica važi za 8. kolo argentinskog prvenstva, a čuvena Bombonjera noćas (01.30) će biti mesto poprišta bitke koja bi za oba tima treba da predstavlja prekretnicu u sezoni.

Kako je u dosadašnjem delu sezone više bila fokusirana na međunarodnu kampanju, Boka Juniors je doživljavala postepeni pad u nacionalnom prvenstvu, i sada se nalazi na 16. mestu tabele sa samo devet osvojenih bodova. Nedavno je tim iz La Boke igrao protiv Korintijansa na Bombonjeri u revanšu osmine finala Kopa Libertadores. Sastav koji je od nedavno pod neposrednom komandom Uga Ibare, bio je nadmoćan tokom cele utakmice, toliko da je uputio čak 20 udarac ka golu protivnika i kontrolisao loptu više od 65% vremena, dok su gosti uspeli tek jednom da priprete golu na kojem je stajao Agustino Rosi. Posle 90 minuta rezultat je bio 0:0, pa je odluka o prolasku u četvrtfinale doneta u penal završnici. Golman brazilskog tima Kasio odbranio je dva penala, dok je sa druge strane miljenik Đenovljana Benedeto bio neprecizan, što je ponovo raspršilo san o Bokinoj sedmoj i poravnavajućoj tituli Oslobodioca Amerike.

Izabrane vesti

U sedmom kolu druge faze argentinskog šampionata Boka je nastavila tradiciju nepovoljnih rezultata na gostovanjima San Lorencu, gde je poražena rezultatom 2:1. Istina, plavo-zlatni su poveli u 29. minutu golom Markosa Roha. Posle 10 minuta Siklon je izjednačio preko Agustin Giaj, dok je u 54. minutu Adam Bareiro bio odgovoran za potpuni preokret Gavranova.

U prethodnih pet duela zabeležena su dva remija i tri poraza, dva puta su bili izjednačaeni sa Korintijansom, pored toga što su izgubili od San Lorenca, Banfilda i od Union Santa Fea. Nesumljivo, Boki je preko potreban trijumf pred svojim navijačima. Igrajući kod kuće, u poslednjih 10 utakmica, ekipa sa Bombonjere zabeležila je učinak od šest pobeda, dva remija i dva poraza.

01.30: (1,75) Boka Juniors (3,45) Taljeres Kordoba (5,20)

Sa druge strane, Taljeres takođe ne pokazuje dobar učinak u argentinskom šampionatu, ali je isto tako dosta lošiji u odnosu na noćašnjeg protivnika, toliko da se nalazi na 26. poziciji sa samo pet osvojenih bodova. Tim iz Kordobe je u dosadašnjem toku šampionata dobio samo jednu utakmicu, dva puta je remizirao i pretrpeo četiri poraza. Uprkos tome, El Talarin se kvalifikovao u četvrtfinale Kopa Libertadores, gde je uložio sve svoje napore. U revanšu protiv Kolona, na stadionu brigadni general Estanislao Lopez slavio je sa 2:0, i pri ukupnom rezultatu 3:1 prošao u narednu rundu ovog takmičenja.

I pored odličnog učinka u proteklom obračunu na međunarodnoj sceni, u sedmom kolu argentinskog šampionata izgubili su od Barakas Sentrala na svom terenu sa 2:0. Fakundo Mater je otvorio gol za Barakenjose posle 40 minuta igre. U 15. minutu drugog dela meča, Bruno Sepulvedo je duplirao prednost, što je bio i konačan ishod meča. Bio je to poraz koji je Taljeres zadržao pri dnu tabele, zauzimajući skromnu 26. poziciju, sa samo pet osvojenih bodova, daleko od učinka iz prve polovine šampionata. Igrajući u gostima, na poslednjih 10 utakmica El Talarin je zabeležio učinak od dve pobede, četiri remija i četiri poraza.

Čini se da Taljeres ostaje fokusiran na Kopa Libertadores, ali kako je već klasifikovan, imaće vremena do početka četvrtfinalne faze da se stabilizuje i u domaćem prvenstvu. Trenutak da se krene u korigovanje kampanje nije najidealniji.

Što se tiče domaćeg sastava, Ugo Ibara neće moći da računa na Nikolasa Figala, koji je trenutno van terena zbog problema sa kolenom, dok će takođe izostati i Norberto Briasko koji u u poslednje vreme ima problema sa skočnim zglobom, ali se očekuje da će se uskoro vratiti obavezama. Sebastijan Vilja i Dario Benedeto su dva igrača koja su pokazala svoje kvalitete tokom dosadašnje kampanje i ovog puta trebalo bi da predstavljaju ofanzivni dvojac Đenovljana.

Gosti obično koriste formaciju sa usamljenim napadačem, a Federiko Giroti je čovek koji je preuzeo tu odgovornost, što će verovatno biti slučaj i na ovom meču. Rafael Perez je do sada ulazio u igru sa klupe u pokušaju da učvrsti defanzivnu postavu Taljeresa, ali ovaj put bi mogao da bude i startna opcija Pedra Kaišinje.

Boka Juniors je trenutno u seriji od pet mečeva bez pobede, što je nešto što će nastojati da okonča u meču protiv Taljeresa. Gosti se nalaze na potpuno suprotnom kraju tabele, na dnu argentinske Primere, uz pritisak da pokušaju da konačno osvoje neki bod. Boka u ukupnom plasmanu ima jaku sezonu, zbog čega trenutno zauzima drugo mesto na objedinjenoj tabeli Lige i prethodno okončanog Liga kupa, ali je njena forma u poslednje vreme dosta loša. Uprkos tome, Đenovljani su tokom većeg dela kampanje, posebno ofanzivno, bili dominantni, gde su ove sezone postigli 36 golova. To je potpuna suprotnost u odnosu na goste iz Kordobe, pošto je Taljeres najslabiji tim u diviziji po tom pitanju, sa samo 13 postignutih golova. Ovo je za njih bio jedan od glavnih problema u dosadašnjem delu kampanje.

ARGENTINA 1 - 8. KOLO

Petak

Sentral Kordoba – Patronato 1:3 (0:1)

/Veron 83 – Medina 12, Erera 52, 59/

Sarmijento - Defensa i Hustisija 2:0 (1:0)

/Kiroga 33, Toledo 90 pen/

Subota

Aldosivi - Atletiko Tukuman 0:1 (0:1)

/Rodrigez 14/

Arsenal Sarandi - Platense 1:1 (0:0)

/Krušpžki 77 - Kosta 52/

Barakas - Argentinos Juniors /u toku/

Himnasija La Plata - Kolon /u toku/

Independijente - Rosario /u toku/

23.00: (3,20) Njuels (3,10) Rasing Klub (2,40)

Nedelja

01.30: (1,75) Boka Juniors (3,45) Taljeres Kordoba (5,20)

18.00: (1,80) Godoj Kruz (3,50) Lanus (4,70)

18.00: (2,55) Union Santa Fe (3,05) Urakan (2,95)

20.30: (2,10) Banfild (3,10) San Lorenco (3,90)

23.00: (2,35) Tigre (3,10) Estudijantes (3,25)

Ponedeljak

01.00: (3,20) Velez (3,10) River Plejt (2,40)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara