Vezista Rubina Hviča Kvarachelija (©AFP)
Vezista Rubina Hviča Kvarachelija (©AFP)

Da li je Rubin u Čečeniji istrošio svu svoju sreću?

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 10:00

Tim iz Kazanja bi mogao da dođe u veliki problem u borbi za opstanak ukoliko ovog ponedeljka od 17 časova ne savlada Rostov na zatvaranju 21. kola ruske Premijer lige. Na klupi gostiju ponovo sedi Vitalij Karpin

Razočaravajuće je koliko je loš Rubin ove sezone. Posle 20 kola ima samo 25 bodova i u situaciji je da strepi za opstanak. Direktan konkurent tu mu je baš Rostov, današnji rival na poslednjem meču 21. kola ruske Premijer lige.

Tim iz Kazanja, nekadašnji učesnik Lige šampiona, sada nije ni bleda senka tog tima. Barem je u prošlom kolu savladao Ahmat u Čečeniji sa 2:1, tako prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza u prvenstvu. Međutim, moramo da napomenemo da je do njega došao veoma srećno.

Izabrane vesti

Ahmat je bio bolji na terenu tokom većeg dela meča, imao je više šansi i vodio je od 3. do 50. minuta. Posle gola Lisakoviča delovalo je da će uzakmica da se završi bez pobednika, sve do nadoknade vremena. Tada je Lisakovič pronašao dugom loptom Drejnera, a dok je on razmišljao o svom narednom potezu, golman Ahmata Šelija je iznenada proklizao i pao. Andreas Drejner je to iskoristio, lako ga prebacio i doneo Rubinu pobedu.

Barem deo te sreće Rubinu će biti potrebna i danas, ako želi da osvoji ceo plen protiv Rostova. Jer rival mu je ekipa koju u Kazanju nije savladao od 2015. godine, odnosno na poslednjih šest mečeva. Po tri puta su se njihovi susreti završavali remijima i pobedama Rostova.

17.00: (2,20) Rubin Kazanj (3,25) Rostov (3,45)

Sada je Rostov u veoma teškoj situaciji. Odavno nije pobedio u takmičarskom meču, još od novembra. Nalazi se u zoni ispadanja, mada ima dva odigrana meča manje od konkurencije.

Problem po Žute je taj što je Rostov na Donu veoma blizu granici sa Ukrajinom. Zato su pojedini strani fudbaleri iskoristili priliku da napuste klub i završe sezonu negde van granica Rusije. Od igrača bez ruskog državljanstva je sigurno da će protiv Rubina da igraju samo Japanac Kento Hašimoto i Gambijac Ali Soe.

Na klupu Rostova zato se vratio Valerij Karpin, selektor Rusije, koji je posle odluke da UEFA izbaci reprezentaciju iz svih takmičenja zbog rata u Ukrajini potražio drugi posao. Vratio se 53-godišnji stručnjak na mesto uspeha, upravo je iz Rostova i prešao na klupu nacionalnog tima. Do ove sezone je vodio ekipu četiri godine, na zbirno 111 mečeva. Na klupi je zamenio Vitalija Kafanova, koji je sada preuzeo ulogu njegovog asistenta.

Rubin je takođe ostao bez dvojice stranaca. Junak pobede iz Groznija, Drejer, kao i crnogorski internacionalac Sead Hakšabanović takođe su rešili da promene sredinu ove sezone i sada traže novi angažman. Automatski su ispali iz konkurencije za ostatak prvenstva, što Rubin ostavlja bez po jednog levog i desnog krila. Domaćin je danas takođe lišen usluga južnokorejskog veziste In Beoma Hvanga, koji je polomio prst na stopalu i još nekoliko nedelja mora da bude na bolovanju.

RUSIJA 1 – 21. KOLO

Subota

Ufa - Nižnji Novgorod 0:0

Arsenal Tula - Dinamo Moskva 1:4 (0:1)

/Kangva 30 - Smolov 14, Zakarjan 46, Fomin 76, Tjukavin 90+3/

Lokomotiva Moskva - CSKA Moskva 1:2 (1:1)

/Isidor 42 - Jazidži 39, Fernandes 90+1/

Nedelja

Ural - Ahmat 0:0

Himki - Soči 0:0

Krilja Sovjetov - Zenit 1:1 (0:0)

/Barać 90+1 - Krugovoj 86/

Spartak Moskva - Krasnodar 1:2 (1:1)

/Promes 38 - Spercjan 5, 86/

Ponedeljak

17.00: (2,20) Rubin Kazanj (3,25) Rostov (3,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1RubinRostov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara