Danci saopštili nekompletan spisak za Katar: 'U baražu' Poulsen, Skov, Vestergor, Sisto...

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 23:01

Hjulmand će naknadno dodati još pet imena...

Ozbiljan je broj i stručnjaka i navijača što smatraju da su kvalitet i potencijal reprezentacije Danske možda i najpotcenjeniji od strane šire fudbalske javnosti. Letimičan pogled na 21 ime koje je selektor Kasper Hjulmand večeras objavio, utisak je, daje im za pravo.

Ne, niste loše pročitali. I nije greška. Iskusni stručnjak ostavio je sebi prostor još nekoliko dana da dopuni ovu listu, jer želi da vidi učinak kandidata oko kojih se dvoumi tokom ove nedelje i predstojećeg vikenda.

Izabrane vesti

Manje-više svima je ostalo da odigraju još po dve utakmice za svoje klubove, što će reći da će im one biti neka vrsta baraža. Tek kada bude imao kompletnu sliku Hjulmand će dodati još pet imena na svoj popis.

Kada govorimo o sigurnim putnicima najveća zvezda je svakako potpuno oporavljeni Kristijan Eriksen. Nakon ozbiljnih problema sa srcem on je oživeo karijeru u Mančester Junajtedu i predvodiće nacionalni tim u Kataru, a tu je i Simon Kjer, veteran i rekonvalescent i Milana. Od najiskusnije reprezentativne garde Hjulmand računa i na Tomasa Dilejnija, Martina Brajtvajta, Andreasa Kristensena, Pjer Emila Hejbjerga i Kaspera Šmajhela. Svi oni imaju više od 50 utakmica u dresu s državnim grbom.

Ozbiljna snagu Danske predstavlja nekolicina mlađih, ali dokazanih momaka, poput Mikela Damsgora, Joakima Melea, ili ove sezone izvanrednih Andreasa Skov Olsena iz Briža i Jespera Lindstrema iz Ajntrahta.

Selektor je pokušao da obrazloži odluku da poslednjih pet imena saopšti kroz nekoliko dana:

"Mogu da se pojave mnogi problemi. Ovo je naš način da ih predupredimo. Neki igrači imaju još po dve utakmice u svojim klubovima... Mogu da vam kažem da je u konkurenciji 10 ili 12 igrača za poslednjih pet mesta", poručio je Hjulmand.

Od 'jačih' imena koja su dobila bonus vreme da se preporuče treba pomenuti Jusufa Poulsena (nakon izlaska iz povrede malo igra u RB Lajpcigu), Janika Vestergora (nema ni minut ove sezone u Premijer ligi u dresu Lestera), Pionea Sista, Roberta Skova, Jakoba Brun Larsena, Kristijana Nergora...

Kasper Hjulmand treba da se odluči i za trećeg golmana...

Podsetimo, Danci su u grupi sa Francuskom, Tunisom i Australijom. Uz aktuelnog šampiona sveta favoriti su za plasman u nokaut fazu.

Najveći uspeh na Mundijalima ova nacija postigla je 1998. godine, kada je stigla do četvrtfinala.

►►► KVOTA DA ĆE DANSKA BITI PRVA U GRUPI - 4,00!

Evo Hjulmandovog (nekompletnog) spiska:

GOLMANI

Kasper Šmajhel (Nica)

Oliver Kristensen (Herta)

ODBRANA

Andreas Kristensen (Barselona)

Joakim Andersen (Kristal Palas)

Joakim Mele (Atalanta)

Jens Striger Larsen (Trabzon)

Viktor Nelson (Galatasaraj)

Rasmus Kristensen (Lids)

Simon Kjer (Milan)

VEZNI RED

Danijel Vas (Brendbi)

Jesper Lindstrem (Ajntraht Frankfurt)

Matijas Jensen (Brentford)

Tomas Dilejni (Sevilja)

Kristijan Eriksen (Mančester Junajted)

Pjer Emil Hejbjerg (Totenhem)

NAPAD

Jonas Vind (Volfzburg)

Martin Brajtvajt (Espanjol)

Kasper Dolberg (Sevilja)

Andreas Kornelijus (Kopenhagen)

Andreas Skov Olsen (Klub Briž)

Mikel Damsgor (Brentford)


tagovi

Svetsko prvenstvo 2022Katar2022reprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara