Konačan spisak Kostarike: Dinosaurusi su i dalje tu, četvorica veterana sa preko 500 utakmica u reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 18:11

Gotovo kao ceo španski tim sa poslednjeg spiska...

Selektori se menjaju, ali Kostarikini Dinosaurusi ostaju. Tikosi žive svoj najplodniji niz, po treći put zaredom plasirali su se na Mundijal i sva tri puta sa drugim stručnjakom. U Brazilu ih je vodio Hoze Luis Pinto, četiri godine kasnije u Rusiji na klupu je seo Oskar Ramirez, a u Katar ih je odveo Luis Fernando Suarez. Zajedničko za svu trojicu jeste to da se nisu odrekli momaka koji sada već imaju pozamašno mundijalsko iskustvo poput Oskara Duartea, Selsa Borhesa, Jeljcina Tehede. Da ne govorimo o tamošnjim zvezdama kao što su Kajlor Navas, Džoel Kembel ili Brajan Ruiz.

Na konačnom spisku za predstojeći Svetski kup nalaze se čak četiri Kostarikanca sa 100+ utakmica u nacionalnom timu. To su Borhes (154), Ruiz (144), Kembel (118) i Navas (107). Toliko o tome s kakvim iskustvom raspolažu i šta će im biti najjači adut u Kataru.

Izabrane vesti

Primera radi, ceo španski tim sa poslednjeg spiska ima manje od 500 mečeva u dresu sa državnim grbom, ako izuzmemo Busketsa i Albu. Samo ova četvorica pomenutih debelo prebacuju tu cifru...

U 'jača' imena na Suarezovom popisu spada još Brajan Oviedo, iskusni levi spljni koji je nekada s dosta uspeha igrao u Premijer ligi (Everton i Sanderlend), dok je najveći gubitak Kostarikanaca izostanak povređenog desnog beka i štopera Krsitijana Gamboe iz Bohuma.

Kostarika se nalazi možda i u najtežoj grupi u Kataru. Turnir otvara utakmicom protiv Šapnije, potom je čeka okršaj sa Japanom i na kraju sa četvorostrukim šampionom sveta Nemačkom.

Do početka Mundijala snage će u kontrolnim susretima odmeriti sa Nigerijom (9. novembar) i Irakom (17. novembar).

Evo i kompletnog spiska...

GOLMANI: Kejlor Navas (Pari Sen Žermen), Esteban Alvarado (Erediano), Patrik Sekeira (Deportivo Lugo).

ODBRANA: Fransisko Kalvo (Konja), Huan Pablo Vargas (Miljonarios), Kendal Votson (Saprisa), Oskar Duarte (Al Vehda), Danijel Čakon (Kolorado Rapids), Kejšer Fuler (Erediano), Karlos Martinez (San Karlos), Brajan Oviedo (Real Solt Lejk), Ronald Matarita (Sinsinati).

VEZNI RED: Jeljcin Teheda (Erediano), Selso Borhes (Alahuelense), Justin Salas (Saprisa), Roan Vilson (Gresija), Gerson Tores (Erediano), Daglas Lopez (Erediano), Dževison Benet (Sanderlend), Alvaro Zamora (Saprisa), Entoni Ernandez (Puntarenas), Brendon Agilera (Notingem Forest), Brajan Ruiz (Alahuelense).

NAPAD: Džoel Kembel (Leon), Entoni Kontreras (Erediano), Džon Venegas (Alahuelense).


tagovi

Svetsko prvenstvo 2022MundijalKatar2022fudbalska reprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara