(©Reuters)
(©Reuters)

Japan prvi otkrio 26 imena za Mundijal: I Asano ide u Katar

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 08:42

Selektor Morijasu na udaru javnosti zbog izbora

Poneko je objavio širi spisak od 55 imena, velika većina baš ništa, a Japan je danas postao prvi koji je objavio listu sa 26 igrača koji će braniti njegove boje na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Iako su ostale još dve nedelje do krajnjeg roka da se prijavi finalni spisak putnika na Mundijal, 14. novembar je taj konačni datum, Japanci su rešili da ne čekaju, da ne drže ni javnost, ni igrače u neizvesnosti i već danas su otkrili ko će putovati za Dohu.

Izabrane vesti

Izbor selektora Hađimea Morijasua izazvao je revolt u javnosti, jer u Katar neće putovati vezisti Genki Haraguči i Juja Osako, koji su igrali na prethodnom Mundijalu, a ići će veliki broj fudbalera koji su skupili do sada manje od deset nastupa za reprezentaciju, kao što su Juki Soma iz Nagoje, Dajzen Maeda iz Seltika i Ajase Ueda iz Serkl Briža.

Neki od njih su igrali za olimpijsku reprezentaciju na Igrama u Tokiju, gde je selektor bio takođe Morijasu, pa ih dobro poznaje i ima puno poverenje u njih.

Nisam mogao da pozovem sve koji su očekivali da će se naći na spisku, ali zahvaljujem se na prilici i čast mi je što mogu da predstavljam Japan na Svetskom prvenstvu. Nema veze koliko igrača može da se stavi na spisak, bilo bi jednako teško i da možemo da povedemo 30 fudbalera“, rekao je Morijasu.

Objasnio je selektor izbor igrača koji je napravio.

Odlučili smo se za fudbalere koji će biti na istoj talasnoj dužini kada je tim u pitanju, koji će moći da se međusobno povežu, da budu jedinstveni, ali i da kroz svoju organizaciju iskažu svoje individualne karakteristike“, saopštio je Mijasu.

Na spisku putnika je i Takuma Asano, nekadašnji fudbaler Partizana, sada uzdanica nemačkog Bohuma.

Boje Japana na Svetskom prvenstvu u Kataru braniće:

golmani Šuići Gonda (Šimizu), Danijel Šmit (Sent Trojden), Eiđi Kavašima (Strazbur),

defanzivci Miki Jamane (Kavasaki), Hiroki Sakai (Urava), Maja Jošida (Šalke), Takehiro Tomijasu (Arsenal), Šogo Taniguči (Kavasaki), Ko Itakura (Menhengladbah), Hiroki Ito (Štutgart), Juto Nagatomo (FK Tokio), Juta Nakajama (Hadersfild),

vezisti Vataru Endo (Štutgart), Hidemasa Morita (Sporting), Ao Tanaka (Fortuna Dizeldorf), Gaku Šibasaki (Leganes), Kaoru Mitoma (Brajton), Daiči Kamada (Ajntraht), Ritsu Doan (Frajburg), Džunja Ito (Rems), Takumi Minamino (Monako), Takefusa Kubo (Real Sosijedad), Juki Soma (Nagoja),

napadači Daizen Maeda (Seltik), Takuma Asano (Bohum), Ajase Ueda (Serkl Briž).

Reprezentacija Japana igraće u grupi sa Nemačkom, Španijom i Kostarikom.


tagovi

fudbalska reprezentacija JapanaKatar2022Takuma Asano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara