Insinje i Kulibali (© Reuters)
Insinje i Kulibali (© Reuters)

De Laurentis radi protiv sebe: Prodaje Insinjea, a Kulibaliju reže platu ili ga pušta

Vreme čitanja: 6min | čet. 12.08.21. | 12:48

Juventus čeka da Brozoviću istekne ugovor sa Interom, Mauricio Sari sve nervozniji

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zastoj u pregovorima o produžetku ugovora kapitena Napolija Lorenca Insinjea sa predsednikom Aurelijom de Laurentisom rasplamsao je priče o interesovanju Intera za reprezentativca Italije. Pojedini mediji su otišli toliko daleko da tvrde da je Inter već spremio ponudu od 15.000.000 evra, dok drugi izvštavaju da De Laurentis nema nameru da pusti igrača za manje od 30.000.000.

Izabrane vesti

U prošlosti je gazda Napolija pokazao da zna da bude trvrdoglav čak i na vlastitu štetu. Primer Arkadijuša Milika je samo poslednji u nizu. De Laurentis je apsolutno u stanju da ne produži ugovor Insinjeu i da ga ostavi u Napulju do kraja ugovora ako mu ne bude plaćena cena koju smatra zadovoljavajućom.

U krugovima novinara koji prate fudbalsku pijacu se pravi i druga pretpostavka, odnosno da je curenje vesti taktika Inisnjea i njegovog okruženja da privuku pažnju i izvrše pritisak na De Laurentisa da prihvati uslove krilnog napadača Azura.

Prva želja Insinjea je da ostane u Napulju i završi karijeru u svom rodnom gradu. Na drugoj strani, cilj Intera je da dovede Duvana Zapatu, drugi izbor je Hoakin Korea. Insinje bi ušao u igru tek ako propadnu pokušaji da se realizuju transferi Zapate ili Koree.

Dobra vest za Lučana Spaletija je sve izvesniji ostanak u Napoliju Fabijana Ruiza. Velika kriza koja je pogodila španski fudbal onemogućila je klubove iz Primere da ulože novac u kupovinu reprezentativaca. Napoli traži 60.000.000 evra za Španca. Srednji red Napolija bi mogao da bude kompletiran povratkom Bakajoka. Igrač Čelsija nema ozbiljnih ponuda na stolu i nije isključeno da Plavci pristanu da ga pošalju ponovo na pozajmicu u Napulj. Međutim, ako je De Laurentis odustao od prodaje Fabijana Ruiza nije od Kulibalijeve. Gazda Napolija je spreman da se odrekne Senegalca za 50.000.000 evra. Ko se bude pojavio sa tim iznosom na čeku, Napoli neće oklevati da proda Kulibalija. Motiv je kresanje budžeta za plate i sabijanje svih igrača Napolija ispod plafona za plate od 3.500.000 evra. Kulibali ima zagarantovanu platu od 6.000.000 evra i zato De Laurentis pretenduje od igrača da prihvati smanjenje ili da pronađe novi klub koji bi doneo u kase Azura barem 50.000.000 evra.

Novi trener Napolija je prelomio i oko pitanja golmana startera. U prethodne dve godine Meret i Ospina su delili minutažu, u novoj sezoni Meret će biti starter, barem na početku, a posle će se videti.

Za razliku od Bakajokoa koji se približava, Emerson Palmieri je sve dalje od Napolija tako da je klub već preusmerio pažnju na beka Lila Mandavu. Formula je uobičajena: pozajmica plus pravo na otkup.

INTER

Nerazuri su definitivno odustali od Dušana Vlahovića, ali posle dovođenja Edina Džeka neće ići grlom u jagode za još jednog napadača. Bepe Marota i Pjero Auzilio će čekati najverovatnije poslednju nedelju prelaznog roka kako bi iskoristili priliku za dodatne popuste. Zapata i Korea su i dalje prva dva imena na listi, ali nisu isključena iznenađenja pošto Atalanta i Lacio traže 40.000.000 evra, cifre koje Nerazuri nemaju nameru da plate.

Do početka prvenstva će biti prioritet da se dovede spoljni desni vezni igrač, to jest zamena za Hakimija. Šampion Italije je najviše zagrizao za Denzela Dumfrisa. PSV Ajndhovenu je dostavljena ponuda od 12.000.000 plus bonusi. Od Holanđana se očekuje odgovor do kraja ove nedelje. Istina je da je PSV tražio 20.000.000 evra za kapitena, ali je isto tako nepobitna činjenica da Dumfris želi da se preseli u Milano, tako da se veruje da će se pronaći, relativno brzo, kompromis. Štaviše, najvaljuje se da bi Dumfris mogao da stigne u Milano do kraja ove sedmice.

Određenu zabrinutost u ambijentu Nerazura bude sve jače glasine da bi engleski klubovi mogli da se vrate svom silinom na Nikoloa Barelu i Lautara Martineza. Kineski vlasnici su pokazali da pred ozbiljnim ponudama popuštaju i prodaju igrače bez velikih problema, tako da treba biti vrlo oprezan, pre svega na poteze Totenhema i Liverpula.

Problemi su iskrsli i u pregovorima o produžetku ugovora sa Marcelom Brozovićem. Hrvatski reprezentativac traži platu od 6.500.000 evra za produžetak ugovora i spreman je da ide na istek ugovora sledeće godine ako ne bude dobio traženu cifru. Iza takvog stava, prema određenim krugovima u Milanu, stoji Juventus koji želi da uzme Hrvata sledeće godine bez evra obeštećenja. Kaže se da Maks Alegri ima veoma visoko mišljenje o Brozoviću i da je uveren da bi sa njim rešio pitanje vezne linije za nekoliko godina.

JUVENTUS

Vraće li se Pjanić (© Reuters)Vraće li se Pjanić (© Reuters)

Vrlo intenzivni dani u Torinu. Juventus radi paralelno na nekoliko frontova. Sportski direktor Kerubini pegla detalje prelaska Miralema Pjanića iz Barselone u Juve, a u sledeća 24 sata bi trebalo da dođe do konačnog proboja u pregovorima sa Sasuolom oko Lokatelija. Kaže se da je Stara dama podigla ulog na 30.000.000 plus bonusi za reprezentativca Italije. Sada se od Sasuola očekuje da spusti malo potraživanja sa 40.000.000 evra kako bi se pronašao kompromis.

Dogovor sa Dibalom bi trebalo da padne ovog vikenda o produžetku ugovora do 2025. Rešenje koje bi moglo da zadovolji sve je da Argentinac prihvati nešto nižu platu za duži ugovor koji bi mu praktično omogućio da završi karijeru u Juventusu, odnosno da postane novi simbol Bjankonera: naslednik velikih desetki Juventusa, od Sivorija i Platinija do Bađa i Del Pjera. Podsetimo, Juve nudi 8.000.000 plus dva kroz bonuse, dok Dibala traži 10.000.000 plus bonusi.

ROMA

Generalni direktor Rome Tijago Pinto je u misiji u Londonu gde ima zadatak da ubedi Tamija Ejbrahama da prihvati ponudu rimskog kluba i preseli se u Večni grad. U Romi veruju toliko proceni Žoze Murinja koji insistira na Abrahamu da su spremni da naprave najskuplji transfer u istoriji kluba: 45.000.000 evra, plus 5.000.000 evra po sezoni za mladog Engleza.

Šuška se i da bi Tijago Pinto mogao u Londonu da napravi novi pokušaj za Džaku, odnosno da Roma još nije skroz odustala od Švajcarca iz Arsenala. Đalorosi imaju i Plan B ako se ne završi uspešno priča sa Ejbrahamom, alternative su Kunja iz Herte i Saša Kalajdžić iz Štutgarta. Za sredinu terena, ako ne bude pronađeno nijedno rešenje do poslednje nedelje prelaznog roka, mogao bi da u igru uđe Nemanja Matić. Vezista Junajteda je igrač od poverenja Murinja, ali američki vlasnici Rome ne žele da investiraju novac u igrače koji imaju preko 30 godina.

LACIO

Atmosfera postaje sve vrelija u Laciju. Mauricio Sari i pored uveravanja predsednika Klaudija Lotita da će rešiti sve probleme oko licenciranja novih pojačanja i dovesti još dvojicu, trojicu igrača postaje sve nervozniji. Cenu Sarijevog nezadovoljstva tokom prelaznog roka plaća Luis Alberto kome iskusni stručnjak ne oprašta ništa i ne libi se da ga „izriba“ i pred drugim saigračima, prenose rimski dnevnici.

Oko Filipa Kostića i Dimitrija Kamenovića kruže i dalje kontradiktorne priče. Jedni daju Kostića kao glavni cilj kampanje pojačanja Lacija, drugi pak tvrde da Kamenović sigurno ostaje u Laciju, jer klub ne želi da se zameri Kežmanu sa kojim ima odličnu saradnju. U svakom slučaju, zbog ograničenog broja mesta igrača izvan EU, u timu Lacija ima mesta samo za jednog: Kamenovića ili Kostića.

Kruži i glasina da bi Andreas Pereira mogao da se vrati na pozajmicu u Lacio iz Mančester junajteda dok je dolazak Toreire iz Arsenala na dugačkom štapu. Devet dana pre početka šampionata, Sari nije doneo još uvek konačnu odluku ko će biti golman starter u sledećoj sezoni, ali po poslednjim informacijama iz Formela, iskusni Pepe Rejna je u prednosti nad Tomasom Starakošom.

MILAN

Rosoneri nastavljaju pregovore sa Romom oko transfera Alesandra Florencija na pozajmicu. Kompromis između dve strane koji se odnosi na tip pozajmice, sa pravom ili obaveznim otkupom, je vrlo blizu i kaže se da bi do nedelje trebalo sve da bude utanačeno na zadovoljstvo Florencija koji ne želi da ostane u Rimu.

Milan napreduje velikim koracima i u razgovorima sa Bordoom oko Jasina Adlija. Žirondinci traže 10.000.000 evra za 21-godišnjeg veznog igrača. Italijanski klub je spreman da plati cenu, ali kroz formulu pozajmice i prava otkupa što bi omogućilo klubu da plati na komotne dve, tri rate igrača i tako ne optereti preterano tekući bilans. Da bi Milan stavio tačku na pregovore oko Adlija prethodno mora da „udomi“ Kastiljeha. Španski fudbaler je blizu dogovora sa Hetafeom, ali Milian mora da spusti traženu cenu od 8.000.000 evra kako bi madridski klub bio u mogućnosti da kupi Kastiljeha.


tagovi

NapoliAurelio De LaurentisLorenco InsinjeKalidu KulibaliMiralem PjanićMarcelo Brozović

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan
Lacio
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara