Foto: Reuters
Foto: Reuters

De Liht želi nove izazove, spreman da napusti Torino

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 17:19

Rajola nagovestio naredni korak defanzivca

Pozicija Juventusa u aktuelnoj sezoni daleko je od željene te je za torinski klub danas i san o plasmanu u Ligu šampiona na prilično dugačkom štapu. Tim koj je do aktuelne takmičarske godine spadao u uzak krug favorita za osvajanje titule, miljama je iza lidera Intera, i sa Romom, Fjorentinom i Lacijom konkurent je za mesta u Ligi Evrope i Ligi konferencije, a trenutna pozicija bila je povod delu igračkog kadra da ozbiljnije razmisli o budućnosti.

Jedan od igrača Stare dame koji ne krije da je spreman za promenu sredine je i holandski štoper Matijs de Liht čiji je agent Mino Rajola za NRC potvrdio spremnost defanzivca na novi korak.

Izabrane vesti

"Rajola je stavio do znanja da je Matijs de Ligt, 'spreman za novi korak' i da i on to misli", preneo je holandski meedij.

Želja De Lihta mogla bi da stvori problem torinskom klubu s obzirom na njegovu važnu ulogu, a interesovanje za Holanđanina već su iskazali Čelsi i Mančester Siti.

Podsetimo, štoper rođen 1999. godine prešao je u Torino leta 2019, a konkurent članu Serije A bila je Barselona. Juventus je za De Lihtov dolazak izdvojio 85.500.000 evra, a upravo finansijski momenat vađan je i u rezrešenju budućnosti defanzivca jer bi njegov odlazak rasteretio budžet Bjankonera, međutim zbog visokih obeštećenja i primanja spisak klubova koji bi mogli sebi da prijušte njegov angažman je ograničen, posebno jer je Juventus prihvatiti transfer samo u slučaju da iz istog profitira, odnosno inkasira više od uloženog.

Holanđanin je glad za pobedama i uspesima istakao i juče, nakon novog izazova u Seriji A.

"Uvek želim da pobeđujem i činim sve što je moguće da trijumfujem. Ponekad se iznerviram, jer ne razumem kada vidim igrače sa pogrešnim mentalitetom. To me ljuti. Greška se može desiti, ali mentalitet nikada ne sme da je upitan", kazao je De Liht posle nad Bolonjom (2:0).


tagovi

Matijs de Liht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara