Debi Hansija Flika: Bombardovanje Lihtenštajna, posed od 85 posto i samo dva gola

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 22:54

Makedonci kiksnuli protiv Jermenije – 0:0

Novi život fudbalske reprezentacije Nemačke je počeo. Posle ere Joakima Leva, tamošnja fudbalska javnost sa velikim nestrpljenjem je čekala debi Hansa Ditera Flika na klupii Nemačke. Lihtenštajn nije mogao da bude pravi paramtar vrednosti, ali je pokazao u kom smeru će ići jedna od najvećih fudbalskih sveta pod komandom nekadašnjeg trenera Bajerna.

Na kraju je bilo 2:0 za Nemačku, a moglo je i moralo mnogo više. Pravo bombardovanje preživao je domaćin, pošto je vrlo ofanzivna postava Nemačke sa Musialom, Havercom, Saneom i Timo Vernerom u špicu napadala sa svih strana.

Izabrane vesti

Međutim, posed lopte koji se uvek kretao iznad 80 posto Nemci nisu valorizovali na pravi način do 41. minuta. Pravo je čudo kako do tada Lihtenštajn nije kapitulirao. Šutirali su Sane i Haverc, po bokovima Gazili Gosens i Baku. Akciju za vođstvo Elfa skuvao je mladi Musijela. Odlično je podvalio loptu Verneru koji je u trku ostavio iza sebe nekoliko čuvara, i potom spakovao loptu u bliži ugao.

Iskoristio je Hans Diter Flik jači trening u Lihtenštajnu da isproba pojedine taktičke varijente i izrotira ekipu. Već u 60. minutu je napravio trostruku izmenu, pa su u igru ušli Rojs, Hofman i Gnabri. Pobedu Nemačke overio je Sane, za mirniji nastavak kvalifikacija, ali ne i za prvo mesto u grupi.

Sa liderske pozicije šepure se Jermeni, koji su izdržali na nacionalnom stadionu Toše Proeski u Skoplju. Makedonija je imala više od igre, ali bez Gorana Pandeva naši južni susedi nisu imali potrebnu oštricu. Promašili su brojne prilike, ali su ostali u igri za plasman u Katar.

Grupa J

Makedonija - Jermenija 0:0

Lihtenštajn - Nemačka 0:2 (0:1)

/Verner 41, Sane 68/

Island - Rumunija 0:2 (0:0)

/Man 47, Stančiju 83/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hansi FlikDžamal MusijalaLeroj Sane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara