(© Reuters)
(© Reuters)

Dembele na utakmici Lige šampiona izgubio loptu 31 put!?

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 14:00

„Konfuzan je“, primećuje Žerom Roten

Više nije mlad, pa da mu se odbije na godine. Pre će biti da je pitanje da li je fudbalski odrastao, jer ono što Usman Dembele pokazuje na početku mandata u Pari Sen Žermenu je razočaravajuće.

Francuz je stigao na Park prinčeva kao veliko pojačanje posle Barselone, gde čak ni strpljivi Ćavi Ernandes nije mogao da ga podigne do očekivanog nivoa. Umesto da u novoj sredini zablista, još nije ponudio ništa čime bi opravdao 50.000.000 evra koliko su ga Sveci platili u minulom prelaznom roku. Doslovce ništa. Ni gol, ni asistencija, nijedan smislen potez.

Izabrane vesti

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

Vrhunac loših izdanja predstavlja meč grupne faze Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda, na kome je krilni fudbaler bio toliko skroman da mu se više broje loši nego dobri potezi. A loših je bilo, precizno, 31. Toliko puta je Dembele izgubio loptu! Dodirnuo ju je 94 puta za vreme provedeno na terenu i u čak 32 odsto slučajeva ostao bez nje.

Koliko je bio van sebe – a neko će reći da na visok nivo ne može da se prebaci – svedoči podatak da su mu samo tri od 14 centaršuta bila uspešna.

Problem sa Dembeleom je taj što od njega uvek očekujem više. Momak radi dobre stvari, ali je konfuzan. Želi da ih uradi toliko dobro da preteruje. Njegova izdanja nisu dobra zato što je previše uzbuđen“, primetio je Žerom Roten, nekadašnji prvotimac PSŽ-a.

Trener Luis Enrike ne deluje zabrinuto iako Dembele na četiri utakmice Lige 1 i na premijer u Ligi šampiona nema napadački doprinos.

Da sam navijač PSŽ-a, platio bih ulaznicu da vidim kako igra Dembele. Možda će izgubiti loptu triputa, ali je magičan fudbaler. Želi da počne da daje golove, sve je to deo procesa. Uveran sam da je Usman sjajan“, rekao je Španac.


tagovi

Usman DembeleŽerom RotenLuis EnrikePari Sen ŽermenLiga šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara