©AFP
©AFP

Derbi sunca - Romina noćna mora, Mertens ušao u "klub 100" i poveo Napoli ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 22:47

Belgijanac sa dva pogotka slomio Rimljane i doneo Gatuzovom timu dragocene bodove u borbi za plasman u elitno takmičenje - 2:0

Derbi sunca postaje ozbiljna noćna mora Rome. Napoli je u jednom od najvažnijih mečeva južnog dela Italije prilično lagano došao do bodova i ozbiljno se približio mestu koje vodi u Ligu šampiona. Ovo je bilo treće vezano slavlje Napolitanaca u okršajima sa Vučicom, a peto u poslednjih pet gostovanja istom timu na rimskom Olimpiku. Heroj pobede ekipe Đenara Gatuza bio je dvostruki strelac Dris Mertrens, koji je večeras postao treći igrač u istoriji Napolija koji je dostigao cifru od 100 postignutih golova u Seriji A. Pre njega to su učinili samo Marek Hamšik (100 golova) i Antonio Vojak (102) - 2:0 (2:0).

Mertens je utakmicu rešio u rasponu od svega sedam minuta sredinom prvog poluvremena. Prvo je na sjajan način u 27. minutu pogodio iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, dok je u 34. minutu krunisao odličan kontranapad gostiju i akciju u tri poteza. Lorenco Insinje je poslao fantastičnu loptu, koja je putovala dobrih 35 metara i stigla na ivicu peterca gde je bio Mateo Politano, koji je na drugoj stativi pronašao Mertensa, pa usamljenom Belgijancu nije bilo teško da se "pokloni" i postavi konačan rezultat.

Izabrane vesti

Roma je već nekoliko puta ove sezone pokazala da se izuzetno teško vraća iz ovakvih situacija, pa gotovo da nije bilo dileme da li će sastav Paula Fonseke biti u stanju da se oporavi od ovakvog psihološkog šoka. Rimljani su počeli da gube korak u Seriji A kada je u pitanju bitka za četvrto mesto, pa bi Liga Evrope mogla da predstavlja jedini put do Lige šampiona, ali je tamo u četvrtfinalu protivnik snažni Ajaks.

Vučica je imala dve dobre šanse da se vrati u meč. Prvu, onu najvažniju u 37. minutu propustio je Brajan Kristante, čiji je udarac uspeo da odbrani David Ospina, dok onu u 61. minutu nije uspeo da iskoristi Lorenco Pelegrini. Završnicu meča značajno su usporile brojne izmene sa obe strane, pa su oba tima ispala iz ritma, što je daleko više odgovaralo Napoliju.

Ekipa Đenara Gatuza sada ima samo dva boda manje i utakmicu manje od Atalante, a nakon reprezentativne pauze ga očekuje meč sa Krotoneom na stadionu Dijego Armando Maradona. Roma je doživela dva uzastopna poraza, pa sada ima čak pet bodova manje od kluba iz Bergama, a za dve nedelje je očekuje neugodno gostovanje Sasuolu u Ređo Emiliji.

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Parma - Đenova 1:2 (1:0)

/Pele 16 - Skamaka 50, 69/

Subota

Krotone - Bolonja 2:3 (2:0)

/Mesijas 32, Simi 40pen - Sumaro 62, Shouten 70, Skov Olsen 84/

Specija - Kaljari 2:1 (0:0)

/Pikoli 49, Mađore 80 - Pereiro 83/

Nedelja

Verona - Atalanta 0:2 (0:2)

/Malinovski 33 pen, Zapata 42/

Juventus - Benevento 0:1 (0:0)

/Gajić 69/

Sampdorija - Torino 1:0 (1:0)

/Kandreva 25/

Udineze - Lacio 0:1 (0:1)

/Marušić 37/

Fjorentina - Milan 2:3 (1:1)

/Pulgar 17, Riberi 51 - Ibrahimović 9, Dijaz 57, Čalhanoglu 72/

Roma - Napoli 2:0 (2:0)

/Mertens 27, 34/



tagovi

Dris Mertens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara