Fudbaleri Belensesa (©Reuters)
Fudbaleri Belensesa (©Reuters)

Derbi začelja u Portugaliji, Belenenses traži izlaz iz krize

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 15:15

Fenjeraš Primeire gostuje Vizeli u nedelju od 19.30 časova, u zaostalom meču 13. kola

Budućnost Belenesesa u elitnom rangu portugalskog fudbala ne izgleda preterano svetla. Trenutno je tim iz prestonice Portugalije poslednji na tabeli Primeire, ima samo osam bodova i u seriji je loših rezultata. Izlaz iz krize probaće da pronađe u nedelju od 19.30 časova, kada će gostovati Vizeli u zaostaloj utakmici 13. kola.

Ekipa Filipea Kandida igra očajno od početka sezone, ali je to došlo posebno do izražaja u poslednjih nekoliko nedelja. Vezali su četiri poraza i sada su zakucani za dno.

Izabrane vesti

Vizela im je jedan od konkurenata, pošto je samo jedan bod iznad opasne zone. Ima 13 poena, pet više od svog današnjeg rivala, pa je za oba tima imperativ da trijumfuju.

Belenenses je jedinu pobedu u ovoj sezoni ostvario nad Santa Klarom poslednjeg dana oktobra. Od tada su ga redom savlađivali Portimonense, Benfika, Estoril i Braga, a nikome od njih nije uspeo da zatrese mrežu.

19.30: (1,80) Vizela (3,45) Belenenses (4,80)

Zapravo, neefikasnost je glavni problem lisabonskog tima. Na dosadašnjih 14 prvenstvenih mečeva postigao je zbirno tek sedam golova, pa je ubedlivo najneefikasniji u ligi. Drugi najlošiji tim po tom parametru je Fereira, koja je postigla 13 pogodaka.

Belenenses je prošle srede otputovao na meč sa Famalikaom, ali je samo dva sata pre početka meč otkazan jer je domaći tim imao previše igrača zaraženih koronavirusom.

Mogla je da se izbegne ta situacija. Da nam je na vreme javljeno, promenili bismo plan rada za čitavu nedelju. Međutim, tako je-kako je. Morali smo odmah da promenimo fokus na Vizelu, jer nam je važno da odigramo dobru utakmicu“, kazao je trener Belenensesa Filipe Kandido.

Belensenses i Vizela su se sastala samo dva puta u takmičarskim mečevima u novijoj istoriji, i to u Kupu Portugalije. Prvi okršaj imali su 2011. godine, Belenenses je slavio sa 2:0, a potom je 10 meseci posle toga ponovo eliminisao Vizelu iz takmičenja, ovog puta sa 4:0.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PORTUGALIJA 1 – 13. KOLO (ZAOSTALE UTAKMICE)

Nedelja

19.30: (1,80) Vizela (3,45) Belenenses (4,80)

Ponedeljak

21.15: (2,45) Tondela (3,10) Moreirense (2,85)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Portugal 1Belenenses

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara