Vedad Ibišević protiv Švajnfurta (© AFP)
Vedad Ibišević protiv Švajnfurta (© AFP)

Desilo se i to čudo: Šalke pobedio prvi put posle devet meseci! A umalo da se obruka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 00:13

Okončan negativan niz započet u februaru

Nekad je to bio klub koji je oduševljavao Evropu. Svedoči o tome pehar UEFA kupa iz 1997. U međuvremenu je triput osvajao Kup Nemačke, ali odavno Šalke nije ni klub, ni tim koga se rivali plaše. Kriterijumi su se srozali, došli su Rudari u poziciju da slave, kao da su nešto veliko uradili, plasman u šesnaestinu finala DFB kupa.

S tim da su se pošteno namučili. Semfor kaže da su tukli Švajnfurt 4:1, a dešavanja ukazuju da su opet patili. Član Regionalne lige je vodio, u jednom trenutku imao penal za izjednačenje, da bi na kraju favorit, ipak prošao dalje.

Izabrane vesti

Čudo neviđeno, reklo bi se na osnovu podatka da je Šalkeu ovo bio prvi trijum u takmičarskim utakmicama još otkako je početkom februara savladao Hertu, ali posle produžetaka (3:2, 2:2). I onda se ukanalio. Već na narednoj stepenici zaustavio ga je kasniji osvajač pehara, Bajern. Računajući i taj duel sa Bavarcima čak 21 vezana utakmica bez slavlja. Poslednje bundesligaško je zabeleženo sredinom januara nad Borusijom iz Menhengladbaha. Zato je ekipi našeg Matije Nastasić (igrao 90 minuta) pao kamen sa srca. Konačnno i ona nekog da pobedi.

Mada je loše počela. Švajnfurt je poveo golom Tomana u 37. minutu, samo 120 sekundi kasnije stari lisac Vedad Ibišević poravnao rezulat, Šalke do prednosti došao pred kraj prvog dela preko Alesandra Šopfa, da bi nominalni domaćin, a suštinki gost (meč igran na Feltins areni) u 70. minutu preko Amara Šuljića propustio zicer za izjednačenje. Udarac sa 11 metara igrača iz Bosne i Hercegovine pročitao je golman Rafl Farman, pa je favorit u finišu (Šop i Raman) stigao do ubedljivog slavlja.

Možemo da budemo srećni što je Farman odbranio penal. Nije baš da pucamo od samopouzdanja, ali radili smo naporno i konačno smo nagrađeni“, bili su prvi utisci posle meča Stivena Skržibskog, krila Rudara.

Još da prorade u Bundesligi. U subotu gostuju Majncu.



tagovi

Vedad IbiševićŠalkeKup NemačkeDFB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara