Anhel Di Marija (Foto: Reuters)
Anhel Di Marija (Foto: Reuters)

Di Marija opet koban po Porto! Benfika dobila Klasiko i preuzela čelo tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.09.23. | 23:21

Ekipa Serža Konseisaa nije izdržala 70 minuta sa igračem manje na terenu

Samo još Sporting može da se pohvali kako je neporažen u Primeiri. Mogao je do večeras i Porto, ali više neće moći. Doživeo ga je ovog petka, i to od arhineprijatelja Benfike. Lisabonski klub slavio je u najvećoj utakmici portugalskog fudbala na Lužu i makar na 24 časa (dok svoj meč ne odigra Sporting) preuzeo lidersku poziciju - 1:0 (0:0).

Drugi put od starta sezone Benfika je slavila u portugalskom Klasiku. Prvi put u Superkupu, sada i u Primeiri. I ponovo je po ekipu Serža Konseisaa bio koban Anhel Di Marija. U prvom mandatu u Benfiki Argentinac na šest utakmica protiv Zmajeva nije uspeo da se upiše u strelce, od ovoletošnjeg povratka već dva puta u isto toliko mečeva.

Izabrane vesti

Novu mladost proživljava Anhel u Lisabonu. Kada je letos napuštao Juventus, popularni El Fideo je odlučio da se vrati na dobro poznato mesto, na Luž, želeći da dokaže kako i u 36. godini života ima šta čime da doprinese na najvišem nivou. Samo što verovatno ni sam nije mogao da se nada ovakvom startu sezone. Na ukupno osam mečeva u svim takmičenjima, računajući i večerašnji, Di Marija je postigao šest golova i pride upisao i dve asistencije.

Konkretno u Primeiri pogodak protiv Porta mu je bio peti, pa trenutno deli prvo mesto na listi strelaca sa još četvorticom igrača (Paulinjo, Banza, R. Orza, Boženik), a ukoliko nastavi u istom ritmu mogao bi da bude ključni čovek u Benfikinoj misiji odbrane trona.

Valja istaći pak da je ekipi Rodžera Šmita večeras posao bio značajno olakšan, jer više od 70 minuta je igrala sa igračem više, budući da je sredinom prvog poluvremena direktan crveni karton zaradio štoper gostiju Fabio Kardozo. Uspeo je defanzivac Porta u 19. minutu da prvi stigne do lopte ispred Davida Neresa i izbije mu je levom nogom, ali je potom visoko podigao desnu i srušio Brazilca, koji bi u suprotnom istrčao sam ispred Dioga Košte. Kako je bio poslednji igrač odbrane, glavnom arbitru nije bilo druge nego da mu pokaže put ka svlačionici.

Petnaestak minuta kasnije umalo da istu sudbinu doživi i njegov saigrač David Karmo. I njemu je Žoao Pinjeiro spremio crveni karton, ali je posle pregledanja snimka shvatio da je Karmo ipak izbio loptu ispred Rafe Silve. No, i pored toga što je imao brojčanu prednost, Benfiki nije pomoglo da stekne rezultatsku. Čak je u finišu prvog dela Pepe mogao da ohladi Luž, ali je njegov snažan udarac sa dvadesetak metara preko prečke uspeo da prebaci Anatolij Trubin.

Ipak, po povratku sa pauze Benfika je podigla broj obrtaja i krenula da ređa priliku za prilikom. Pretili su Petar Musa, David Neres, Nikolas Otamendi, Orkun Kokdžu je iz voleja uzdrmao stativu, svi u razmaku od svega šest minuta! Gol Benfike visio je u vazduhu. I pao je desetak minuta kasnije. Neres je zavrnuo sa boka, lopta je prošla kroz čitav šesnaesterac da bi je na drugoj stativi sačekao Di Marija i uz malu pomoć Vendela (zakačila ga lopta u bloku) prevario Koštu.

U završnih dvadesetak minuta gotovo da nije bilo uzbuđenja, makar kada govorimo i prilikama. Ostatak meča prožet je oštrim startovima na obe strane terena, što je odgovaralo jedino Benfiki. Šampion je rutinski priveo utakmicu kraju.

Posle nepotpunog osmog kola Benfika je lider sa 18 bodova, Porto i Sporting imaju dva manje, s tim da lisabonski Lavovi meč osme runde igraju sutra protiv Farensea.

PORTUGALIJA 1 – 8. KOLO

Četvrtak

Estrela Amadora - Braga 2:4 (0:1)

/Kikas 75, Felipe 79 - Đalo 13, 49, Banza 68, R. Orta 90/

Petak

Benfika - Porto 1:0 (0:0)

/Di Marija 68/

Subota

16.30: (1,85) Vizela (3,50) Portimonense (4,40)

19.00: (2,30) Boavista (3,35) Famalikao (3,15)

21.30: (7,50) Farense (4,60) Sporting Lisabon (1,42)

Nedelja

16.30: (1,80) Aruka (3,60) Šaves (4,60)

19.00: (1,75) Vitorija Gimarais (3,60) Estoril (4,90)

21.30: (2,30) Rio Ave (3,30) Moreirense (3,20)

Ponedeljak

21.15: (2,30) Žil Visente (3,35) Kasa Pija (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortoBenfikaAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara