Surovo da surovije ne može (©Reuters)
Surovo da surovije ne može (©Reuters)

DIE BESTE! Nije Šalke kriv, svako bi primio osam... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.09.20. | 22:21

Bajern još jednom potvrdio da je najbolja ekipa na svetu

Bajernova bajka se nastavlja. Ovo što Bajern igra prava je fudbalska poezija. Na otvaranju nove bundesligaške sezone šampion Evrope potvrdio je još jednom da mu trenutno nema ravnog. Šalke je večeras bio samo tužni kolateralac. Primio je osam komada (8:0), a ne zaslužuje nikakvu grdnju. To bio se dogodilo bilo kome drugom na njegovom mestu, jer bavarska mašina radi kao podmazana.

I sve to u danu kad je Minhen i zvanično ostao bez svog najkreativnijeg igrača i po mnogima glavnog junaka lisabonske epopeje - Tijaga Alkanatare.

Izabrane vesti

Možda je neko očekivao pad nakon što su dodirnuli zvezde na Lužu; možda je poneko prokomentarisao kako će malo skloniti papučicu s gasa; ili čak kako su se zasitili, pa sada sada sledi prirodna oseka. Ništa od toga. Bajern je po ko zna koji put ostao dosledan sebi - gladan i brutalan. Nimalo sažaljiv na tuđe muke i patnju.

A Šalke baš puno pati proteklih meseci. Sve je krenulo naopako po popularni klub iz Gelzenkirhena. Počevši od odlaska prvog finansijera Klemensa Tenisa, preko tankog prelaznog roka, do saznnanja da je klupska kasa “u buli” dobrih 200.000.000 evra.

Pa kad vam se žreb onako mučki pomokri i na poslednju zeru sreće, te udeli da sezonu otvarate u Minhenu protiv najbolje ekipe na svetu - a Bajern je ponovo dokazao da to jeste - onda definitivno možete da kažete kako imate “papir” da ste uklet klub.

Zbog čega/koga drugom prilikom. Materijala dakako ima...

U danu kad je Tijago stavio paraf na vernost Liverpulu i rastužio armiju navijača Bajerna, Hansi Flik odlučio se na zanimljiv potez. Van tima ostavio jer Davida Alabu. Zvanično objašnjenje je da se radi o povredi, međutim postoji osnovana sumnja da je Austrijanac na hlađenju zbog odugovlačenja potpisa novog ugovora. Još jedna pokazna vežba Bajernove snage - i kad su problemčići u raju mašina melje.

Matematika izdvaja Serža Gnabrija, strelca het-trika i novu supermoć ovog sastava. Ali za ovakvu rapsodiju bila je potrebna ozbiljna podrška.

Jozua Kimih nije samo uzeo Tijagovu “šesticu”. Kao da je i malo njegove magije zadržao za sebe. Dva prelepa pasa kroz srce terena (jedan visoki, drugi što liže travu) i lopte servirane za Gnabrija (1:0) i Sanea (7:0).

Tomas Miler u senci, a opet u elementu - gol i asistencija za Gorecku. I Leva “u hladu”, kao pod ručnom, pa opet gol sa penala i prelepa rabona za Milerov gol, šesti na utakmici...

Potezi Leroja Sanea ponajviše su oduševljavali klupu Bajerna. Čak se i preozbiljnom Fliku oteo diskretan osmeh nakon što je nesebično, dva puta u samo desetak minuta, poslužio Gnabrija kako bi ovaj kompletirao het-trik. Nema tu više ni tragova one teške povrede. Ako Sane ovako nastavi Bavarci će moći ponovo da se šepure kako su “uboli” top pojačanje za smešne novce...

Da ne govorimo o tome kakav su krilni tandem sastavili. Sane - Gnabri, deluje zatrašujuće. Pa još saigrači u reprezentaciji. Tek treba da "kliknu" onako pravo...

Sve je večeras išlo kao pesma za domaćina. Flik je u finišu čak povukao ručnu, uveo neke mlade momke. Da nije, pala bi banka ko od šale. Beležimo da je Džamal Musijala (Engleska) postao najmlađi strelac bundesligaškog gola u istoriji kluba - 17 godina i 205 dana. Baš je on stavio tačku na ovaj Šalkeov brodolom.

I nije kriv Šalke. Svako bi od ovakvog Bajerna primio osam. Bar...

BUNDESLIGA – 1. KOLO

Petak

Bajern - Šalke 8:0 (3:0)

/Gnabri 4, 47, 59, Gorecka 19, Levandovski 31pen, Miler 70, Sane 72, Musijala 82/

Subota

15.30: (1,70) Ajntraht (3,90) Bilefeld (4,80)

15.30: (2,65) Keln (3,30) Hofenhajm (2,65)

15.30: (2,30) Štutgart (3,35) Frajburg (3,10)

15.30: (2,50) Union Berlin (3,20) Augzburg (2,95)

15.30: (2,75) Verder (3,05) Herta (2,75)

18.30: (1,65) Dortmund (4,00) Menhengladbah (5,10)

Nedelja

15.30: (1,38) Lajpcig (5,00) Majnc (7,75)

18.00: (2,75) Volfsburg (3,35) Leverkuzen (2,55)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara