Dileme Svetskog prvenstva: Nojer ili Ter Štegen? Iguain ili Aguero? Ko je devetka u Španiji?

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.06.18. | 17:39

A kod nas bi to mogla da bude nedoumica - Ljajić ili Kostić?

Poznati su svi sastavi 32 reprezentacije koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Na svim spiskovima ima dosta iznenađenja, pojavila su se imena koja nisu previše očekivana, bilo je isti takvih otkaza, ali i nažalost otpadanja zbog povreda.

Zato se Marka pozabavila pitanjem - koje su to dileme koje krase sastave najjačih selekcija na Svetskom prvenstvu?

Izabrane vesti

Mahom su to pitanja napadača, mada ima i ostalih dilema. Selektorima neće biti lako da odaberu, biće pod lupom javnosti, ali šta da im radimo, to im je posao.

Španska dilema "devetke"

Otprilike se postava i svih 11 igrača Đulena Lopetegija znaju. Čeka se Dani Karvahal i njegov oporavak od povrede. Najveće nedoumice su u napadačkoj rotaciji. Odnosno - ko će biti devetka? Trojica konkurišu: Dijego Kosta, Jago Aspas i Rodrigo Moreno. Različite opcije za krucijalnu poziciju Furije. Definitivno najteža odluka koja čeka Lopetegija. Ali, deluje da Kosta ima najveće šanse, uprkos odličnim igrama Aspasa u prethodnim mečevim reprezentacije, odnosno Rodriga u Valensiji.

ŠPANIJA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - 7,00

Francuska i misterija "Dembele"

Ni u postavi Francuske ne bi trebalo da bude mnogo dilema, ali loša sezona Usmana Dembelea pravi sumnju u njegovo prisustvo u prvoj postavi. Prete mu Tovan, Lemar i Fekir. Tri fantastična igrača. Dembele mora da da sve od sebe kako bi zadržao mesto u postavi, a prijateljski meč protiv Italije je pokazao da zna da odigra na vrhunskom nivou u dresu Trikolora.

FRANCUSKA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - 7,50

Aguero ili Iguain?

Dilema kod Gaučosa je nesporna. Iguain za sada ima malu prednost da bude partner Mesiju, ali njegove nekonstantne partije i "slava" male efektivnosti koja ga prati u velikim utakmicama mogu da budu protiv njega. Aguero je imao problema sa povredom, ali čeka svoju šansu. Nije nemoguće da preokrene situaciju u svoju korist. Tu je i Dibala. Tako vam je kada vam je napad prepun vrhunskih igrača. Toliko da je Mauro Ikardi otpao sa spiska.

ARGENTINA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - 9,00

Brazil i Firminova senka

Još jedna reprezentacija prepuna vrhunskih fudbalera, pogotovo u napadu. A selektor Tite je jasan. Prednja trojica mu nisu sporna - Kutinjo, Nejmar i Gabrijel Žezus će činiti udarnu pesnicu Selesaa. Iza njih će dejstvovati  Kazemiro, Paulinjo i Fernandinjo. To znači da u prvoj postavi nema Firmina koji je imao fanstastičnu sezonu u Liverpulu. Moglo bi to tokom turnira lako da se promeni.

BRAZIL OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - 5,70

Ko će među nemačke stative?

Pitanje za Joakima Leva - hijerarhija ili trenutna sprema? To je dilema koju će imati Nemci. Nojer je neupitni čuvar Manšaftam ali su mu povrede uništile sezonu. Sa druge strane Ter Štegen je imao dosta utakmica. Čini se da niko nema dva golmana baš takvog kalibra kao Nemci. Sve je na Levu, koji zna da odabere neočekivano. Ne može bolja potvrda od odstranjivanja Liroja Sanea sa spiska.

NEMAČKA OSVETSKO SVETSKO PRVENSTVO - 6,00

Ljajić ili Kostić?

Čini se da će reprezentacija Srbije u vezi igrati sa dva defanzivno orijentisana igrača - Lukom Milivojevićem i Nemanjom Matićem. Ispred njih će biti trojica igrača. Jedan je Sergej Milinković Savić, drugi je Dušan Tadić i pitanje je ko će biti treći. Ljajić ili Kostić konkurišu za to mesto po strani, a iz prikrajka tu vreba Andrija Živković. Deluje da je Ljajić prvi pik da se nađe u prvoj postavi. Kostić jeste bio odličan u kvalifikacijama, ali bi relativno slaba sezona u Hamburgeru mogla koštati mesta u postavi.

SRBIJA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - 170,00

Foto: Action images


tagovi

Manuel NojerMark Andre Ter ŠtegenGonzalo IguainSerhio AgueroDijego KostaAdem LjajićFilip KostićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara