FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Dinamo u modu uzburkavanja javnosti: Modrić, Betis, a sada i sin letonske premijerke

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 11:15

I kada vam se čini da proživljavaju teške dane, Zagrepčani su u stanju da kontinuirano čine stvari o kojima će se pričati

Na domaćem frontu krenuo je da trokira od samog početka sezone, u Evropi ispadao od atinskog AEK-a i praške Sparte, gubio u grupnoj fazi Lige konferencije od Viktorije Plzenj i Astane. Crno se pisalo Dinamu i strategu Sergeju Jakiroviću, ali su Modri uspeli da prežive sumornu jesen, izbore nokaut-fazu trećeg evropskog kupa po značaju i ponovo u takmičarskoj godini otkinu bar jedan veliki skalp - Betisov. U susretu osmine finala sastaće se sa solunskim PAOK-om.

Pored sportskih uspeha, Dinamo je poslednjih dana uzburkao javnost na više načina. Najpre se pre nekoliko dana pojavila informacija da bi Luka Modrić mogao da se vrati na Maksimir i aktivira bombu u redovima osvajača 17 od prethodnih 18 titula šampiona Hrvatske. Dok se potajno nadaju potpisu osvajača Zlatne lopte iz 2018. moraće pristalice još uvek aktuelnog prvaka da se zadovolje Matisom Silinšom - sinom premijerke Letonije Evike Siline.

Izabrane vesti

Kadetski reprezentativac Letonije važi za jednog od najtalentovanijih igrača u zemlji, a stigao je iz tamošnjeg prvoligaša Metea, specijalizovanog za afirmaciju nadarenih igrača. Dovođenje akvizicije sa Baltika svojevrestan je odgovor klub iz Kranjčevićeve ulice na nedavni egzodus iz omladinske škole koju je napustilo nekoliko talenata.

Posle prelasku sina u Zagreb oglasila se i gospođa Silina, koja je u septembru prošle godine stupila na funkciju premijerke.

"Hvala klubu Meteu na velikom doprinosu letonskom sportu i obrazovanju naše dece najnovijim metodama. Stvara se sportsko sunce koje je ugodno, sigurno i otvoreno za decu", napisala je 49-godišnja političarka na Instagramu, uz fotografiju sina u dresu dosadašnjeg kluba.

(1,95) Dinamo Zagreb (3,50) Rijeka (3,90)

Sam igrač izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisa.

"Veliko hvala svima u Meteu na prekrasnih 11 godina koje smo proveli zajedno, nisam se mogao zamisliti nigde drugde. U ovom klubu sam odrastao kao igrač i kao čovek, na tome sam svima zahvalan. Ovde sam trenirao pod vođstvom mnogih trenera, svima se zahvaljujem na saradnji, svemu što su me naučili. Dobio sam veliku priliku za napretkom u Dinamu, siguran sam kako ću u novom klubu ostvariti svoje odavno zacrtane ciljeve. Hvala mojim saigračima, trenerima i ljudima iz kluba na vremenu koje smo zajedno proveli na terenu i izvan njega. Dobio sam veliku priliku za napretkom u Dinamu, siguran sam kako ću u novom klubu ostvariti svoje odavno zacrtane ciljeve. Hvala mojim saigračima, trenerima i ljudima iz kluba na vremenu koje smo zajedno proveli na terenu i izvan njega", rekao je Silinš po odlasku iz Metea.



tagovi

Dinamo ZagrebHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara