Bruno Petković (©Reuters)
Bruno Petković (©Reuters)

Dinamovo još jedno “finale”, kiks bi ga skupo koštao

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 10:37

Hrvatska 1: Na Maksimir danas (17.00) stiže Varaždin u odloženom meču 5. kola

Dramatična završnica nas očekuje u Hrvatskoj u borbi za šampiona. Hajduk se raspao u poslednjih mesec dana, pa će trku udvoje da vode Rijeka i Dinamo. Šampion ima pet bodova manje, ali bi sa današnjim (17.00) “viđenim” trijumfom protiv Varaždina na Maksimiru smanjio prednost na samo dva boda, pred ključnih šest kola i odluke o tituli.

Modri su se oporavili posle evropskog brodoloma u Solunu, poraza od PAOK-a sa čak 5:1 u revanšu plej-ofa za osminu finala i pored trijumfa sa 2:0 na svom terenu. Bruno Petković i drugovi su vezali pet pobeda, dobili Hajduik dva puta (u prvenstvu i Kupu Hrvatske), pa će sa timom Željka Sopića da vode bitku za oba trofeja.

Izabrane vesti

Varaždin je bezbrižan na sedmom mestu, može da stigne samo šestoplasiranu Goricu do kraja sezone. Nije bilo brige oko opstanka jer je Rudeš bio ubedljivo najgori tim u elitnoj ligi Hrvatske, pa će ekipa iz Zagreba ekspresno vraća u drugu ligu.

Smetala je stalno ta utakmica manje, jer gledaš tabelu i ne znaš kad ćeš igrati. A da nismo ispali iz Evrope pitanje je kad bi se odigrala jer je raspored bio natrpan. Konačno ćemo je odiigrati, da tabela bude kompletna. Jako važna utakmica za nas, jako bitna tri boda, koja moramo da osvojimo uz sav respekt prema Varaždinu koga nikad nije lagano pobediti", istakao je trener Sergej Jakirović, prenosi Germanijak.

17.00: (1,18) Dinamo (7,25) Varaždin (15,0)

Trener Dinama nema kadovskih problema, ali ima čak sedmoricu kojima preti suspenzija ako dobiju žuti karton, a to su Emreli, Vidović, Kulenović, Mišić, Petković, Ristovski i Živković.

Gosti su rasterećeni. Otkinuli su dva boda Zagrepčanima na svom terenu (1:1), uz poraz na Masmimiru (0:1) sredinom februara, kada je Bruno Petković s bele tačke doneo tri boda.

"Mi želimo da pomognemo pee svega samom sebi. Idemo svaku utakmicu da odigramo što bolje možemo, tako da mi gledamo samo sebe, a kako će se utakmice odvijati, hoćemo li nekome pomoći ili odmoći, to ćemo da vidimo. I jedan i drugi tim zavise same od sebe, biće zanimljivo prvenstvo do samog kraja", rekao je trener Nikola Šafarić i dodao:

"Pokušaćemo da igramo koliko nam Dinamo bude dopustio. Naravno da je favorit, da je teško kod njih igrati, ali mi ćemo pokušati da dobiojemo posed koliko će to biti moguće i koliko ćemo biti raspoloženi za igru”.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

HRVATSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 5. KOLA

Sreda

17.00: (1,18) Dinamo (7,25) Varaždin (15,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo ZagrebVaraždinHNLHrvatska 1Hrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara